Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Inleiding in de statistiek voor de gedragswetenschappen

Met ondersteuning van SPSS

Paperback NL 2018 9789463447744
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek biedt een introductie in de statistiek en kan gebruikt worden als studie- en werkboek voor studenten in de gedragswetenschappen. Daarbij wordt de statistiek benaderd als een belangrijke tool bij het verzamelen, ordenen en analyseren van de data van wetenschappelijk onderzoek. We beschrijven daarom kort het proces van empirisch onderzoek en leggen uit op welke wijze gegevens ingevoerd kunnen worden in een SPSS datamatrix.

In eerste instantie verwerven we een overzicht van de data via tabellen en grafieken en de maten van centrale tendens en variabiliteit. Daarbij beschrijven we eerst de gegevens voor elke variabele afzonderlijk. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden om de samenhang tussen variabelen te onderzoeken. In het kader van deze bivariate analyse komt ook naar voren hoe we op grond van de steekproefgegevens iets kunnen besluiten over de populatie.

In het hele boek vermijden we zoveel mogelijk de wiskundige achtergrond en trachten we alles uit te leggen in woorden en figuren. Een aantal statistische vragen over het toetsen van hypothesen blijft in deze inleiding in de statistiek onbeantwoord. Deze thema's komen aan bod in het vervolgboek Inductieve statistiek voor de gedragswetenschappen, van dezelfde auteurs.

Voor docenten en studenten bestaat er een ondersteunende website, waar de bijbehorende data en oplossingen van de opdrachten te vinden zijn: www.toegepastestatistiek.net

Specificaties

ISBN13:9789463447744
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Acco België
Verschijningsdatum:17-4-2018
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inleiding in de statistiek voor de gedragswetenschappen