Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Organiseren als spreeuwen

Praktijk en theorie van een lerende organisatie

Gebonden NL 2020 9789464020410
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Spreeuwen die in een grote groep vliegen stemmen voortdurend op elkaar af. Ze blijven als groep bijeen, zonder dat er een spreeuw met een vlaggetje voorop vliegt om aan te geven welke kant ze op moeten. Wat kunnen wij daarvan leren?

In 'Organiseren als spreeuwen' geeft organisatie-ecoloog Johannes Regelink zijn persoonlijke kijk op een lerende organisatie. Enthousiast en bevlogen, maar gebaseerd op een gedegen theoretische ondergrond. Het is het verhaal van Regelink Ecologie & Landschap, dat zich van eenmansbedrijfje ontwikkelde tot toonaangevend ecologisch adviesbureau. Het is ook het verhaal van Johannes' persoonlijke zoektocht naar een organisatievorm gebaseerd op zelfsturing en gespreid leiderschap, waarin samenwerking tot méér leidt dan de som der delen en waarin ruimte is voor persoonlijk leren. Het geeft inzicht in hoe dat vorm kan krijgen, met een voor iedere organisatie bruikbaar besluitvormingsmodel.

Wil jij ook toe naar een organisatie waarin blijven leren, eigen verantwoordelijkheid nemen en samenwerken centraal staan? Zoek je naar een manier van organiseren die de wereld een beetje mooier maakt? Dit boekje biedt inspiratie maar ook een bondige theoretische basis, voor iedereen, van frontliniewerker tot directeur, die die zoektocht aan wil gaan!

Specificaties

ISBN13:9789464020410
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:64
Uitgever:Boekengilde B.V.
Verschijningsdatum:21-2-2020
Hoofdrubriek:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Organiseren als spreeuwen