Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ondernemen in India

Paperback Nederlands 2016 9789490903039
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

In januari 2014 tekenden Jitendra Singh, Minister van Jeugdzaken en Sport van India, en Edith Schippers, Minister van VWS van Nederland, een Memorandum of Understanding (MoU) waarin Nederland toezegde haar kennis en expertise op het gebied van sportontwikkeling te delen met India.

Wereldkampioen, winnaar van Olympisch Goud en India-liefhebber Floris Jan Bovelander onderzocht voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken welk plan te ontwikkelen om vanuit de hockeysport invulling te geven aan het MoU.

Hockey is immers de sport die beide landen het meest bindt. Hockey is de ‘National Sport’ in India en historisch gezien heeft India nog steeds de meeste titels, al zijn deze inmiddels enigszins gedateerd. In Nederland heeft hockey juist de laatste decennia zowel kwalitatief als kwantitatief en qua infrastructuur en opleiding een enorme vlucht genomen.

Samen met international business development strategist Rob van Nes maakte Bovelander een aantal verkenningsreizen om te komen tot een plan waarin, conform de opdracht, zowel de sport als de zakelijke contacten tussen Nederland en India een plek hadden. Het project kreeg de naam One Million Hockey Legs, een vlag die de doelstelling tot het WK hockey 2018 in India weergeeft.

'Ondernemen in India' verhaalt over de ervaringen van Bovelander en van Nes en wat zij over het land hebben geleerd. Diverse ondernemers en sporters, met vaak jarenlange ervaring in India, leggen als co-auteur tal van ontbrekende puzzelstukken, waarmee het boek een waardevol document is voor ondernemers die zakendoen in India of die ambitie hebben.

De opbrengst van het boek komt ten goede aan One Million Hockey Legs. Van ieder verkocht exemplaar krijgt een kind in India een stick en bal en een bijpassend programma om zich in hockey, maar ook als individu te ontwikkelen.

Specificaties

ISBN13:9789490903039
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:19-5-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Rob van Nes

Rob van Nes MBA, Founding Partner van onder meer Ondernemen.in BV / International Business Development Academy en van Iber Business Group Nederland BV, is gespecialiseerd in Marktentreestrategie Route-to-Market strategie en waardepropositie )re)designg. Rob is auteur van Marktentreestrategie, Ondernemen in India, Kunst & Vliegwerk, The wheel of value en Ondernemen in Spanje. Hij spreekt in binnen- en buitenland op Masterclasses over International Business Development.

Andere boeken door Rob van Nes

Over Floris-Jan Bovelander

Drs. Floris Jan Bovelander is winnaar van Olympisch Goud (1996) en Brons (1988 en 1992) en wereldkampioen (1990) hockey. Tussen 1985 en 1996 kwam hij in 241 officiële interlands uit, waarin hij als strafcornerspecialist 215 keer scoorde. Bovelander speelde zijn gehele carrière voor HC Bloemendaal waarmee hij zes keer landskampioen werd, één keer zaalkampioen en de Europa Cup I veroverde. Met een doelpuntentotaal van 276 was hij lange tijd topscorer aller tijden in de Nederlandse hoofdklasse. Na zijn actieve hockeycarrière was hij assistent bondscoach van het Nederlands heren hockey team en startte hij samen met zijn broer Jeroen onder de naam ‘Bovelander en Bovelander’ een succesvol bedrijf op het gebied van hockeykampen, clinics en sportevenementen. Daarnaast is Bovelander ambassadeur en lid van de Advisory Board van Right to Play the Netherlands, oprichter van Beach Hockey International en voorzitter van de Stichting SportFair.

Andere boeken door Floris-Jan Bovelander

Inhoudsopgave

Preface J.S. Mukul, ambassadeur voor India in Nederland
Preface A.H.M. Stoelinga, ambassadeur voor Nederland in India
Voorwoord Floris Jan Bovelander
Voorwoord Rob van Nes

Vliegen naar en binnen India
Per taxi
Trein & bus
Autorijden
Hotels
Restaurants
Over eten en drinken
Klimaat & kleding
Armoede & rijkdom

Een stukje geschiedenis
De oorsprong van de Indiase beschaving
De Britten
Gandhi

De moderne tijd
Culturele verschillen tussen Indiërs
en Nederlanders
Het LMR cultuur model van Lewis
Zakelijke ethiek
Relatie, relatie, relatie
Bijgeloof

Waarden en opvattingen
Het kastenstelsel
Dharma, karma en reïncarnatie
De factor tijd

De religies van India
Hindoeïsme
Islam
Boeddhisme
Sikhisme
Jaïnisme
Parsisme
Christendom
Groei-economie
Make-in-India
India & sport
Dhyan Chand
One Million Hockey Legs

Bijdragen Co-auteurs
Annette van der Hoek
Danielle Brink
Floris Evers
Ilse Visser
Jaap Stockmann
Jacobien Viets
Job Glas
Jolanda van der Aart
Lara de Rooij
Maarten van der Schaaf
Marijn Leijten
Michiel Smit

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ondernemen in India