Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe meningen veranderen

Essentiële psychologische kennis voor de 21e eeuw

Paperback Nederlands 2022 9789492493668
Nog niet verschenen, verwacht op 24‑05‑2022
21,50

Samenvatting

De belangrijkste oorzaak van vooruitgang? Dat mensen van mening kunnen veranderen. Want hoe ontstaan meningen eigenlijk? Hoe beïnvloeden we elkaar? En wat zorgt ervoor dat we soms
collectief van gedachten veranderen?

David McRaney onderzoekt de fascinerende relatie tussen feiten, meningen, overtuigingen en de immer verschuivende publieke opinie. Het goede nieuws: het líjkt misschien wel alsof het meerdere generaties duurt voordat vooruitgang tot stand komt, maar het kan veel sneller! Recent onderzoek wijst uit dat het veranderen van overtuigingen – individueel maar vooral ook collectief – vaak relatief plotseling gebeurt, en veroorzaakt wordt door een samenkomst van specifieke psychologische processen en gebeurtenissen. Wie deze processen begrijpt kan proactief meningen helpen veranderen en sturen, of het nu gaat om de meningen van vrienden, collega’s of gewoon het hele land.

In Hoe meningen veranderen wordt de lezer meegenomen aan de hand van enerverende verhalen van professionele ‘mind changers’, toonaangevende onderzoekers en intrigerende praktijkstudies. Dit is cruciale kennis om de uitdagingen van de eenentwintigste eeuw het hoofd te kunnen bieden. Van klimaatverandering tot de zwartepietendiscussie en van Europese integratie tot je kinderen vaccineren: we hoeven het niet allemaal met elkaar eens te zijn, maar we moeten wel allemaal van mening kunnen veranderen.

Specificaties

ISBN13:9789492493668
Trefwoorden:psychologie, meningen
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:328
Druk:1
Verschijningsdatum:24-5-2022
Hoofdrubriek:Psychologie

Over David McRaney

David McRaney is journalist met een voorliefde voor psychologie, technologie en het internet. Hij werd bekend dankzij zijn razend populaire blog You Are Not So Smart, waar hij alle manieren waarop wij onszelf voor de gek houden fijntjes ontleedt. Inmiddels is er ook een gelijknamige podcast én boek (bestseller), en het boek 'You Are Now Less Dumb'.

Andere boeken door David McRaney

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe meningen veranderen