Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Werken in de geest van de Omgevingswet

Vandaag aan de slag met loslaten, cultuurverandering en participatie

Paperback Nederlands 2018 9789492596024
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Mr. Trees van der Schoot heeft een unieke coalitie gesmeed van respectabele specialisten omgevingrecht. Samen hebben zij een fantastisch boek geschreven. Het boek behandelt de geest van de nieuwe Omgevingswet die op 1 januari 2021 in werking zal treden. De enorme impact die de Omgevingswet zal gaan krijgen, vat dit boek op een zeer leesbare manier samen in heldere lijnen voor de praktijk. Van de praktijk, vóór de praktijk. In leesbaar Nederlands.

Het boek heeft een unieke formule, omdat het verschillende lezerspublieken bedient én talloze vragen van lezers beantwoordt. Je kunt het boek namelijk op drie manieren gebruiken en lezen:

-Voor specialisten fungeert het boek als een eerste spoorboekje door de Omgevingsswet. Specialisten zullen razendsnel de kern van de Omgevingswet te pakken hebben, zonder zich door duizenden bladzijdes Memorie van Toelichting te worstelen. Doelgroep: overheidsjuristen, advocatuur, beleidsmedewerkers, enz.

-Overige professionals, die regelmatig met de Omgevingswet in aanraking zullen komen, raken met dit unieke boek op een toegankelijke manier op de hoogte van wat hen te wachten staat. Doelgroep: raadsleden, woningbouwverenigingen, detacheerders, projectontwikkelaars, vergunningverleners, adviseurs en alle anderen die betrokken zijn bij het omgevingsrecht.

-Een breed publiek. De geïnteresseerde leek en semi-professional leest dit boek met name voor de hoofdlijnen van het Omgevingswet en weet vervolgens hoe dit alles zijn beslag zal gaan krijgen in de praktijk. Doelgroep: makelaars, particuliere ontwikkelaars, rentmeesters, actiegroepen, studenten, cursisten, techneuten, enz.

Specificaties

ISBN13:9789492596024
Trefwoorden:omgevingswet
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:9-1-2018
Hoofdrubriek:Juridisch
Jongbloed:Omgevingsrecht

Expertrecensies (1)

Werken in de geest van de Omgevingswet - 'Hulpmiddel bij uitstek'
Freija Rappoldt | 8 november 2019
De grootste wetswijziging in de afgelopen decennia komt eraan, de Omgevingswet. Er wordt wel gezegd dat het slagen van de wet voor 80% afhankelijk is van de cultuur en maar voor 20% van de regels. Het boek Werken in de geest van de Omgevingswet sluit hier goed op aan door de focus niet te leggen op de inhoud van de wet, maar op de veranderingen die de wet met zit meebrengt.Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
3 stemmen
2
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Onderweg naar de Omgevingswet
2. De filosofie van de Omgevingswet
3. Het huis van de Omgevingswet
4. Andere aanpak van gebiedsontwikkeling
5. Paradigmawisseling & cultuurverandering
6. Conclusies & tips

Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken in de geest van de Omgevingswet