Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Pakket De praktijk van de positieve psychologie + Kansgericht Samenwerken Spel

Gebonden Nederlands 2016 9797090048494
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Ontvang nu het boek 'De praktijk van de positieve psychologie' en het 'Kansgericht Samenwerken Spel' voordelig in een pakket.

Over het boek
Positieve psychologie doet onderzoek naar omstandigheden waarbij mensen tot bloei komen en naar technieken die het welbevinden van mensen bevorderen: onderzoek naar en trainingen van empathie, vriendelijkheid, humor en optimisme.

In dit boek staat het stimuleren van deze positieve emoties centraal. De focus ligt op toepassingen van de positieve psychologie en meer concreet op interventies in organisaties in transitie, op school en het werk.

"Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe je positieve energie kan ontwikkelen in organisaties. Een praktisch en inspirerend boek waarin de kracht van positieve verbindingen in organisaties centraal staat. Ik beveel het van harte aan!" - Menno Lanting

Over het spel
Het spel bestaat uit 36 kanskaarten, met aan de ene zijde tekst en aan de andere zijde een bijbehorende afbeelding. Doel is om medewerkers en teams te helpen met kansgericht en creatief 'anders' denken met een focus op samenwerking. Vandaar de naam Kansgericht Samenwerken.

De tekst is in de vorm van een korte zin in de ik-vorm en is bedoeld om individuele reacties uit te lokken. De tekst en afbeeldingen zijn qua stijl en lay out geïnspireerd door de kanskaart uit Monopoly, het best verkochte bordspel ter wereld. Waarschijnlijk is ook het principe van de 'kanskaart' bekend.

Het Monopoly-spel biedt spelers een kanskaart die zij hardop moeten voorlezen aan hun medespelers. De kanskaarten stimuleren het kansgericht en positief denken. Ook stimuleren ze ondernemerschap en creativiteit binnen een veranderende situatie of organisatie.

Ondernemen is kansen zien en grijpen. De kanskaarten zullen wellicht uitdagen, dwingen om na te denken én om kleur te bekennen. Laat de kanskaarten inspireren. 'Denk eens in kansen' is de centrale doelstelling van dit spel.

Specificaties

ISBN13:9797090048494
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:143
Druk:1
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.1 van de 5
125 stemmen
93
2
0
8
22

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Pim Steerneman

Dr. Pim Steerneman MBA studeerde sociale wetenschappen en bedrijfskunde en is als bestuursvoorzitter verbonden aan Sevagram zorgcentra Zuid Limburg.

Andere boeken door Pim Steerneman

Inhoudsopgave

De praktijk van de positieve psychologie
Woord vooraf
Proloog: Positieve psychologie?

Trainen van positieve emoties:
Anders leren denken en anders leren doen
Intermezzo: Emotionele intelligentie?
Samenwerken in teams:
Leren denken in kansen en leren reflecteren

Epiloog: Bundeling van positieve krachten in organisaties
Referenties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pakket De praktijk van de positieve psychologie + Kansgericht Samenwerken Spel