Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
OUTLET - 28% korting
,

Bedrijfseconomie in de praktijk (licht beschadigd)

Paperback Nederlands 2018 9797090116896
Verkooppositie 1219459 dagen in de top 100
Let op: Dit is een licht beschadigd exemplaar.
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
77,20
55,95
OUTLET - 28% korting

Samenvatting

'Bedrijfseconomie in de praktijk' is het boek dat u gelezen moet hebben wanneer u op bachelorniveau basiskennis moet en wilt hebben van de bedrijfseconomie. Het leert (toekomstige) managers en stafmedewerkers de belangrijkste bedrijfseconomische technieken die aan de basis staan van weloverwogen beslissingen in het belang van het bedrijf.

In tien hoofdstukken komen alle financiële aspecten aan bod waar u in de praktijk mee te maken krijgt. U krijgt inzicht in de werking van financiële overzichten, u leert hoe u de financiële gezondheid van een organisatie vaststelt en u oefent in het bepalen van de meest geschikte budgetteringsmethode en kostenstructuur.

Ook bespreken de auteurs bedrijfseconomische onderwerpen die het nemen van belangrijke beslissingen ondersteunen: de PDCA-cyclus, manieren om investeringsvoorstellen te beoordelen en methoden om de juiste financieringsmogelijkheid te kiezen.

De duidelijke uitleg en praktische voorbeelden maken dit boek uitermate geschikt voor zowel de student die binnen korte tijd de theorie wil beheersen en begrijpen als voor de manager die het geleerde direct in de praktijk wil gebruiken.

Specificaties

ISBN13:9797090116896
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Verschijningsdatum:4-12-2018

Expertrecensies (1)

Alphons F. Mantel | 8 september 2016
Recentelijk verscheen de 4e druk van het boek Bedrijfseconomie in de praktijk van de Concept Uitgeefgroep. Het boek beschrijft de theorie van de bedrijfseconomie in brede zin op HBO-niveau en past dit toe op praktijksituaties met heldere voorbeelden, cases en opgaven.Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
17 stemmen
9
4
0
1
3

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Joost Bakker

Joost Bakker biedt met zijn eigen bedrijf joostacademie uitleg, onderwijs en goede raad aan mensen die een ontwikkelstap willen maken op het gebied van bedrijfseconomie of organisatieadvies. Met zijn vernieuwende kijk probeert Joost de besturing van organisaties iets eenvoudiger te maken. Zo ontwikkelt Joost graag studiemateriaal of digitaal materiaal in het kader van blended learning. Ook verzorgt hij trainingen aan bijvoorbeeld controllers in de zorgsector en is hij lid van een auditpanel van Hobéon, dat in opdracht van het NVAO enkele opleidingen hbo Bedrijfseconomie beoordeelt. Als docent en onderzoeker is Joost verbonden aan de faculteit Economie en management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daar verzorgt hij diverse colleges, vooral binnen de opleiding hbo Bedrijfseconomie. Ook begeleidt hij studenten bij stages, adviesopdrachten en het afstuderen. Tot slot voert Joost onderzoeksprojecten uit bij het lectoraat Innovatie op het gebied van businessmodellen en vernieuwing. Joost Bakker studeerde hbo Bedrijfseconomie en behaalde in de avonduren zijn master Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij werkte voorheen als controller in de zorgsector en als organisatieadviseur bij Twynstra Gudde.

Andere boeken door Joost Bakker

Over Theo van Houten

Drs. Theo van Houten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkt als hogeschoolhoofddocent Bedrijfseconomie voor de faculteit Economie en management (voorheen: HEAO) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het merendeel van zijn onderwijsactiviteiten verricht hij voor de opleidingen bedrijfseconomie en accountancy, waarvoor hij colleges management accounting geeft, onderwijs ontwikkelt en afstudeeropdrachten begeleidt. Ook verzorgt hij meerdere maatwerk incompany cursussen op het gebied van budgetteren, kostprijscalculatie en prestatiebeoordeling voor diverse organisaties en geeft hij les aan Nivra-Nyenrode en de Open Universiteit. Voorheen heeft hij gewerkt als financieel-beleidsmedewerker/controller en verrichtte hij onderzoek naar de inzet van bedrijfseconomische tools bij samenwerkingsverbanden tussen organisaties. Theo van Houten heeft de afgelopen jaren enkele boeken (samen met Joost Bakker) geschreven en meerdere artikelen die vooral in vaktijdschriften voor controllers zijn verschenen.

Andere boeken door Theo van Houten

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Over de auteurs

1. De rol van bedrijfseconomie in een organisatie
2. Werking van drie financiële overzichten
3. Indeling van kosten en break-evenanalyse
4. Bepaling van een integrale kostprijs
5. Beoordeling van de financiële gezondheid van een organisatie
6. Beoordelen van een investeringsvoorstel
7. Keuze van een vermogensvorm
8. Besturing van een organisatie: planning
9. Besturing van een organisatie: control
10. Ondersteuning van besluitvorming

Literatuur
Lijst van afkortingen
Antwoorden
Index

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfseconomie in de praktijk (licht beschadigd)