Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ondernemers zijn net mensen (pakketprijs boek + e-book)

Vijftig kleurrijke ondernemers aan het woord

Gebonden Nederlands 2020 9797090133619
Voormalig top 10029 dagen in de Top 100
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Pakketprijs is geldig t/m 27 december 2021

Het boek 'Ondernemers zijn net mensen' gaat over de struggles, fuck-ups, successen en ambities van 50 kleurrijke en inspirerende ondernemers die een dwarsdoorsnede vormen van ondernemend Nederland. Het doel is kruisbestuiving creëren tussen ondernemers en tevens ondernemers in spe die de wil en de potentie hebben, maar de stap naar het ondernemen nog niet hebben gezet, te stimuleren de knoop door te hakken. De ondernemers in spe worstelen met de bekende beren op de weg of hebben te maken met dromendieven waar ze nog naar luisteren.

Het boek gaat over pijn, succes, authenticiteit, passie, valkuilen en keuzes maken in het leven van de ondernemer. In het boek staan 50 bio-interviews van kleurrijke en inspirerende ondernemers en ondernemende mensen. Kortom, het gaat om het verhaal achter de ondernemer. Veel van de ondernemers die geïnterviewd zijn voor dit boek zijn in loondienst begonnen, voordat ze kozen voor het ondernemerschap. Moet je een geboren ondernemer zijn om überhaupt te gaan ondernemen? Bestaat er zoiets als de geboren ondernemer? In het boek geven ondernemers hier hun visie op. Ook laten de geïnterviewde ondernemers hun licht schijnen op business, successen, fuck-ups en ambities. Hoe hebben zij een fuck-up of een bijna fuck-up om weten te zetten in hun grootste succes? Welke strijd hebben ze moeten voeren om te komen waar ze nu staan? Wat zijn hun angsten? Gaan ze voor impact of voor het grote geld? Hoe kijken ze aan tegen begrippen als materiële en intellectuele status, gerelateerd aan hun manier van zaken doen?
'Ondernemers zijn net mensen' geeft mensen een goed beeld van het ondernemen. Niet alleen het topje, maar de gehele ijsberg komt in beeld. Daar kunnen zowel ondernemers als mensen in loondienst die een eigen business op willen zetten, hun voordeel mee doen. Iedereen kent het verhaal van de ijsberg, maar ook ondernemers zien vaak alleen het kleine stukje ijsberg bij hun concullega’s. Kies je je eigen pad of bepaalt het topje van de ijsberg van je concullega jouw pad? Ga je je inschrijven bij de KvK op basis van het hele plaatje of van een fractie daarvan?

Het boek zorgt voor kruisbestuiving tussen ondernemers uit verschillende branches, van verschillende leeftijden en met verschillende culturele achtergronden. Iedere ondernemer kan leren van het persoonlijke verhaal van een collega-ondernemer. Zo ook de ondernemende mens die de navelstreng van het in loondienst zijn nog niet heeft doorgeknipt. Mensen in loondienst die diep in hun hart voelen dat ze ondernemer zijn, zullen geprikkeld worden om de stap te zetten die ze in hun dromen misschien al een paar keer gezet hebben. Dit boek trekt het ondernemen in een breed perspectief, zodat de aspirant-ondernemer beter voorbereid de start kan maken.
Het boek maakt duidelijk dat je geen universitaire studie of rijke familie nodig hebt om te starten. Het maakt niet uit of je nu op 19-jarige leeftijd als meisje uit Marokko vlucht om hier een beter bestaan op te bouwen en moet starten als schoonmaakster, om vervolgens een succesvolle zakenvrouw te worden.

Het maakt niet uit of je eerst de Robin Hood van de Bijlmer bent geweest, om uiteindelijk uit te groeien tot een succesvol multipreneur. Het maakt niet uit of je eerst jaren in een gouden loondienst-kooi hebt gezeten, om vervolgens in no time een succesvolle business op te zetten. De ondernemers in het boek hebben zich kwetsbaar opgesteld, zodat jij niet dezelfde fouten hoeft te maken om te leren wat je wil leren. Door hun openhartigheid krijg je als aspirant-ondernemer een beter beeld van waar je 'ja' tegen zegt als je 'ja' zegt tegen het ondernemen. Lever dus jouw beren op de weg in bij de dichtstbijzijnde dierentuin, volg je hart en schrijf je in bij de Kamer van Koophandel!

Specificaties

ISBN13:9797090133619
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:548
Druk:1
Verschijningsdatum:7-9-2020
Hoofdrubriek:Ondernemen

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Ondernemers zijn net mensen - Vijftig kleurrijke ondernemers aan het woord
Cor de Graag 24 augustus 2020 Het boek Ondernemers zijn net mensen gaat over de struggles, fuck-ups, successen en ambities van 50 kleurrijke en inspirerende ondernemers die een dwarsdoorsnede vormen van ondernemend Nederland. Een preview.

Over Cor de Graag

'Groot, groter…Een kick aan inspiratie en in elk opzicht een GRANDioos boek met maar liefst 50 ondernemersverhalen. Een must read voor iedereen die onderneemt of wil starten.' - Mieke Boogert Cor omschrijven, is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. De eerste 25 jaar van zijn leven heeft hij zich vooral beziggehouden met werk als accountmanager, sales manager, channel manager en consultant bij corporate- en MKB-organisaties. Hier heeft hij zijn visie en werkwijze opgebouwd, die hij nu elke dag met veel plezier verspreidt. Zo is hij tegenwoordig auteur, spreker, trainer en business coach. Maar ook wordt hij wel de zuurstofdominee genoemd (zonder zuurstof geen groei). Met zo’n verrassend en levendig karakter is Cor haast onmogelijk in een paar alinea’s te vangen. Juist die sprankel is wat hem zo bijzonder maakt. Maar wat Cor ook doet, hij blijft je verrassen en inspireren! Telkens als je hem denkt te kennen, ontdek je weer een nieuwe laag van hem. En dat… wordt alleen maar mooier, puurder en oprechter. Cor is een hart-mens die je raakt. Hij spreekt, doet en leeft vanuit zijn hart en dáár kunnen we een heleboel van leren. Hij HOUDT echt van mensen. Van authenticiteit, van oprechtheid. En dat merk je. In de manier waarop hij over anderen praat, met ze werkt en ze een podium geeft. Zijn interviews zijn daar een prachtige uiting van. Zijn haast kinderlijke en vooral ook enthousiaste blik heeft een ontwapenend effect voor iedereen die tegenover hem aan tafel zit. Het opent echt en het mooie is: hij koestert wat hem verteld wordt. Hij vindt en tilt met zijn vragen de diepere parels uit mensen. Hij vat deze scherp samen en geeft ze de glans en aandacht die ze verdienen. Hij transformeert het door tot een bak aan inspiratie. Dit kan zich uiten in een boek of een event, maar kan ook de aanzet zijn van een transformatieproces in een organisatie. Bij alles wat hij doet, spelen positieve energie, waardering en inspiratie altijd een cruciale rol. En kleur! Als je kleur zoekt, zoek je Cor. Hij zal jou en je organisatie niet teleurstellen. Integendeel, zet je zonnebril maar vast op, want deze man is een bonk aan kleur en positieve straling. Een mensen-mens die mensen met veel plezier en liefde triggert om het beste uit zichzelf te halen. Om happy te zijn, want happy people make better business. De organisatie is voor hem de mens. Niets is mooier en fascinerender dan de mens die het bedrijf, het bedrijf maakt, aldus Cor. Leuk om te weten: Cor is, als een `Rotterdammer’, nogal direct. Non-conformistisch ook. Wars van bullshitverhalen, recht naar de essentie. Daarmee laat hij zien dat de wereld buiten onze bubbel vaak veel mooier, interessanter en vooral ook groter is. Menselijker ook. Laat je inspireren.

Andere boeken door Cor de Graag

Inhoudsopgave

8 Voorwoord

10 Marijke Roseboom
Directeur & Eigenaar – Ro-Ad arbodienstverlening

20 Ineke Hurkmans
Multipreneur & Eigenaar – o.a. Jump Movement

30 Mounia Houari
Directeur & Eigenaar – groei-IT

40 Bas Licher
Directeur & Eigenaar – RaVisie

50 Patty Knoops
Oprichter – Kijk Haar!

58 Mariska Komproe
Directeur & Eigenaar – Talentcoach

68 Rob Mes
Verbinder & Influencer

76 Maurits Groen
Multipreneur & Medeoprichter – WakaWaka

86 Wouter Volkeri
Directeur & Eigenaar – GroeiBuddy

96 Laamia Elyounoussi
Directeur & Eigenaar – Schone Zaak!

106 Jan Gerritsen
President & COO – Taylor Protocols Europe

116 Judith Littel
Eigenaar & Managing Director – Promax

126 Eric Houtman
Oprichter – InterGarant Groep

136 Niels van Lingen
Mede-eigenaar & CEO – ThermIQ

146 Lisette Goes
Directeur & Eigenaar – ColourBusiness

154 Wilma Broeseliske
Directeur & Eigenaar – Faith in Company

166 Miriam Notten
Managing Consultant – La Red

180 Caroline Schoenmakers
Mede-eigenaar – Salesrecruiters

190 Jan-Henk Bouman
Oprichter – Fountainheads

202 Anoesjka Imambaks
Executive Director – Venture Café Rotterdam

214 Mieke Boogert & Ariën Kingma
Eigenaren & Oprichters – TweeKracht

228 Souad el Markhous
Directeur & Eigenaar – Aannemersbedrijf De Combi

238 Petra Iuliano
Directeur & Eigenaar – The Network Of Purpose

248 Angelique van Hest
Directeur & Eigenaar – Human Potential Development

260 Zeynep Dag
Oprichter & Creatief Directeur – Alzúarr

270 Anthony Donner
Oprichter & Eigenaar – Dutch DJs

282 Patrick Steggerda
Directeur & Eigenaar – Beter Koersen

294 Nüvit Kibaroglu-Adigüzel
Manager Training Academy – Luchtverkeersleiding Nederland

306 Ron van Gils
Directeur & Eigenaar – Business Creative

318 Nabila El Filali
Manager Gebiedsontwikkeling – Gemeente Amsterdam

330 Amrish Raghosing
CEO – DJ School Alphen

342 Sandra Bonestroo
Directeur & Eigenaar – SB Consaletancy

352 Thom Arendsen
Eigenaar & Managing Partner – TED-B Associates

362 Astrid Mast
Directeur & Eigenaar – Succes Trek Je Aan

374 Yassine Hanyn
Directeur & Eigenaar – 1480 Foodbar

384 Synthia Stoffer
Oprichter & Eigenaar – JUNO Self Defense

394 Joel aan 't Goor
Oprichter & CEO – Origins

404 Hayri Hortoglu
Directeur & Eigenaar – Amstelzijde Kliniek

416 Claudia Bouwens
Ondernemer & Spreker & Entertrainer

426 Raimund Kamp
Mede eigenaar – Guidato Family Office

436 Arthur van Zanten
DGA Zantleeuw Groep & Eigenaar – o.a. Restaurant THOMS

446 Vréneli Stadelmaier
Directeur & Eigenaar – SheConsult

460 Rob Schalker
Mede-eigenaar & Oprichter – A fish named Fred

470 Wanda Vendrig
Oprichter & Directeur – Succesvol Scheiden Nederland

482 Arko van Brakel
Ondernemer & Spreker & Auteur

494 Tineke Rensen
Oprichter & CEO – Powerful Business Academy

504 Nilab Yonousi
Oprichter & CEO – Yonousi Business Consultancy

514 Nienke van Bezooijen
Oprichter & Eigenaar – Presentation-Master

526 Marja Baas
Oprichter & Eigenaar – MYoMY

536 Lotte de Bruijn
Managing Director – NLdigital

547 Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ondernemers zijn net mensen (pakketprijs boek + e-book)