Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Preview

Peter Jacobs | 19 januari 2021 | 2-3 minuten leestijd

Personeel, dat werkt! - Tools voor een praktisch HRM-beleid

Praktisch HRM-beleid? Is dat geen contradictie. HRM-beleid is toch strategisch! Het is maar waar het HRM toe dient. Veel leidinggevenden en MKB-ondernemers hebben geen behoefte aan een strategisch vergezicht. Verstandig reageren op incidenten is veel belangrijker! Personeel, dat werkt! geeft richting aan dit type HRM-beleid: samenhangend, gericht op HR-instrumenten en eigentijds.

Empirisch onderzoek en theoretische modellen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de HR-discipline. Maar de vertaling van wetenschap naar de beroepspraktijk van de operationeel leidinggevende, MKB-ondernemer of HR-verantwoordelijke in een kleinere onderneming ontbreekt vaak. Ik heb Personeel, dat werkt! geschreven met deze doelgroep in het achterhoofd. In Personeel, dat werkt! maak ik de vertaling onder andere in concrete tips en tools.

De omslag van dit boek, de eerste kennismaking heb ik bewust gekozen. Een foto van bouwhelmen. Niet allemaal dezelfde kleur, niet allemaal dezelfde grootte. Hoe erken en herken je verschillen tussen je medewerkers?

Er zijn open plekken. Planning gemaakt en zijn er vacatures wellicht? Hoe en waar vind je de beste nieuwe collega? En wat kan employer branding voor je betekenen? Hoe selecteer je? Welk type contract ga je aanbieden en hoe zorg je ervoor dat je nieuwe collega zich snel thuis gaat voelen én productief is?
Misschien worden helmen gemist omdat de medewerker ziek is. Wat mag je verwachten van een zieke collega en wat zijn de wettelijke eisen? Hoe zou je kunnen voorkomen dat jongeren al zo vroeg uitvallen met een burn-out?

Een bouwhelm staat ook voor iets maken, ieder zijn taak. Hoe zorg je ervoor dat mensen gemotiveerd zijn en blijven om enthousiast hun bijdrage te leveren? Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers in de toekomst inzetbaar zijn? Wat als het niet lukt en ‘de helm niet meer past' en je een vertrek voorziet?

Personeel, dat werkt! is er natuurlijk niet alleen voor de bouwondernemer. Iedereen die leidinggeeft aan een team, MKB-ondernemers en beginnende HR-professionals worden geconfronteerd met de vragen zoals die hiervoor zijn gesteld. Een overzicht van praktische instrumenten en hulpmiddelen kan dan helpen een antwoord te vinden op de en nog vele andere vragen. Praktisch HRM, van toegevoegde waarde in de performance van je team of organisatie.

Kenmerkend aan deze uitgave is niet alleen de tekst. Binnen de vormgeving is er ruimte gemaakt voor oneliners, tegeltjeswijsheden en uitspraken. Ik probeer te bereiken dat de lezer af en toe moet glimlachen.

In de derde druk van het boek Personeel, dat werkt! zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van de eerste twee edities. Hierdoor geeft het boek nog beter invulling aan het doel: operationeel leidinggevenden ondersteuning én inzicht geven in hun HR-rol.

In de derde druk van personeel, dat werkt! heb ik aantal zaken verwerkt die nu de agenda van leidinggevende bepalen. Daarnaast zijn begrippen verwerkt uit het HR-vakjargon. Begrippen als onboarding en employee journey. Het boek wordt nu al gebruikt als studieboek in verschillende mbo- en hbo-opleidingen. Niet alleen de HR-opleidingen maar ook in de beroepsopleiding van coördinatoren en leidinggevenden in andere beroepsgroepen. Het is daarnaast goed te gebruiken als lees- en naslagwerk.

Peter Jacobs heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het P&O vakgebied. De laatste jaren heeft hij zich meer toegelegd op het onderwijs van P&O. Zijn drijfveer is de letterlijke betekenis van Personeel en Organisatie. Hij is freelancer binnen PlusPion Personeelszaken en Advies en de auteur van Personeel, dat werkt!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden