Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Willem van Leeuwen | 10 juni 2021

De Boekenpraktijk #11: Eer het conflict met Shirine Moerkerken

'Conflict is niet iets wat je moet willen vermijden, maar iets wat je moet willen opzoeken. Conflict is noodzakelijk, functioneel en draagt bij aan innovatieve oplossingen.' Zo kijkt Shirine Moerkerken aan tegen een conflict. In de elfde aflevering van de Boekenpraktijk is zij te gast.

Shirine Moerkerken is interventiekundige en auteur van de boeken Hoe ik verander en Conflict eren. Willem van Leeuwen gaat met haar in gesprek over het nut en de noodzaak van conflicten. 'Sinds ik heel erg het verschil op zoek met mensen krijg ik veel intiemere hechtere relaties met hen. En dus ben ik er ook niet meer bang voor.' aldus Shirine. Ze luistert daarbij heel erg naar wat er niet gezegd wordt. Vaak blijkt er stil conflict te zijn, een niet uitgesproken verschil.

De praktijkgasten zijn Caroline Timmermans en Hans Pars, bestuurders van sociale woningcorporatie WonenBreburg in Breda en Tilburg.

 

Luister de aflevering

 

Over de Boekenpraktijk
De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs en praktijkgasten hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. De podcast vind je op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Soundcloud, YouTube of in je eigen favoriete podcastapp.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden