Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

De Boekenpraktijk #7: Rijnlands organiseren

'De organisatie ligt in handen van de vakmensen die zelfstandig besluiten nemen en dankzij hun werkzaamheden in de voorste linie bepalend zijn voor het succes van de organisatie'. Zo luidt ongeveer de kern van het Rijnlands gedachtengoed, wat onlangs uitgebreid is opgetekend in het nieuwe boek Rijnlands organiseren. Natuurlijk van Jaap Peters.

Willem van Leeuwen | 22 april 2021

Jaap Peters is in ons land de grootste ambassadeur van het Rijnlands gedachtengoed. In de zevende aflevering van de Boekenprakijk is hij onze gast. We bespreken wat Rijnlands organiseren is, waarom het nodig is en bij welke organisaties het al werkt. Gevraagd naar de menselijke maat bij de overheid pleit Jaap voor een beroepsopleiding voor ambtenaren.

Praktijkgast is Caroline Filius-Govers, zij is manager Organisatieontwikkeling bij Tragel: een maatschappelijke organisatie in Zeeland die mensen met een beperking ondersteunt bij een goed leven. Tragel is net begonnen aan een transitie naar Rijnlands organiseren. Een van de redenen is dat zij (in een krimpregio) een aantrekkelijke werkgever willen blijven. Welke tips kan Jaap Peters hen geven?

Luister de aflevering

 

Over de Boekenpraktijk
De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs en praktijkgasten hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. De podcast vind je op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Soundcloud, YouTube of in je eigen favoriete podcastapp.

Deel dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden