Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kwaliteit door gespreid leiderschap

met 10 portretten uit het primair onderwijs

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789023256755
Direct te downloaden

Samenvatting

De vraagstukken waar scholen voor staan worden steeds complexer. Het is daarom belangrijk dat alle expertise in de school optimaal wordt benut en versterkt. Daarbij verandert het leiderschap in de school en daarmee ook de rol van de schoolleider. Dit boek laat zien hoe schoolleiders met vertrouwen kunnen loslaten, als ze investeren in een cultuur en ondersteunende processen die leiden tot kwaliteit. Het leren van leerlingen én professionals staat centraal.

Kwaliteit door gespreid leiderschap geeft praktische handvatten, modellen en checklists, reflectievragen en tips. Praktijkvoorbeelden van schoolleiders die de omslag hebben gemaakt naar gespreid leiderschap wisselen af met verdiepende hoofdstukken.

Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan besturen; hoe zij schoolleiders kunnen ondersteunen bij hun veranderende rol en hoe zij op bestuursniveau expertise benutten en versterken. Het boek laat zien dat het werken aan kwaliteit door gespreid leiderschap het werk van bestuurders, schoolleiders en leraren betekenisvoller en aantrekkelijker maakt.

Specificaties

ISBN13:9789023256755
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:216
Druk:1
Verschijningsdatum:11-6-2019
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Anje Ros

Dr. Anje Ros is lector Leren en Innoveren van Fontys Hogeschool Kind en Educatie en academic director van de master Leadership in Education. Zij doet onderzoek naar toekomstgericht onderwijs en leiderschap in het onderwijs en heeft diverse boeken voor het onderwijsveld geschreven. Zij begeleidde scholen bij het ontwikkelen en implementeren van innovatieve onderwijsconcepten.

Andere boeken door Anje Ros

Over Brigit van Rossum

Brigit van Rossum MSc is eigenaar van Dair Academy voor leiderschap en organisatieontwikkeling. Zij staat voor innovatie, doordenking en actie. Zij houdt ervan de toekomst naar het nu te brengen en staat voor een ontwerp gerichte aanpak. Met haar achtergrond als directeur van diverse scholen, als masterdocent leiderschap, innovatie en organisatie en met haar wetenschappelijke onderzoek naar informeel leren op zak, weet zij als geen ander hoe organisaties op weg kunnen gaan naar een lerende organisatie.

Andere boeken door Brigit van Rossum

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kwaliteit door gespreid leiderschap