Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Waarom feminisme goed is voor mannen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2018 9789045034508
Direct te downloaden

Samenvatting

'Ik ben feminist en geloof dat feminisme goed voor mannen is.' Aan het woord is Jens van Tricht, wegbereider van de mannenemancipatie in Nederland. In de afgelopen honderd jaar hebben vrouwen toegang geëist tot domeinen die voorheen aan mannen waren voorbehouden, maar op het gebied van de mannenemancipatie bleef het opvallend stil.

Toch worden ook mannen door genderongelijkheid in hun vrijheid beperkt. Want 'echte mannen' moeten nog altijd stoer zijn, zelfverzekerd, sterk en onafhankelijk. Ze moeten hard werken, mogen niet huilen en geen kwetsbaarheid tonen. Zulke waardeoordelen en stereotiepe denkbeelden belemmeren veel mannen om ten volle zichzelf te zijn.

Dat heeft ook op maatschappelijk niveau destructieve gevolgen. Waarom feminisme goed is voor mannen biedt een nieuwe, hoopvol perspectief op mannen en mannelijkheid. Het laat zien hoe mannen kunnen bijdragen aan een betere wereld en wat ze daarbij zélf te winnen hebben. Van Tricht schrijft een prikkelend pleidooi voor meer menselijkheid: de vrijheid voor ieder mens om los te breken uit beperkende verwachtingen en al zijn of haar talenten te benutten.

Specificaties

ISBN13:9789045034508
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:128
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:16-5-2018
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Jens van Tricht

Jens van Tricht (1969) studeerde vrouwenstudies aan d e Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseerde zich in ‘mannen en mannelijkheid’ ; academisch, persoonlijk, activistisch en professioneel. Hij is oprichter en directeur-bestuurder van Emancipator, een organisatie die mannenemancipatie bevordert.

Andere boeken door Jens van Tricht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarom feminisme goed is voor mannen