Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Trendsurfing

10 trendgolven voor innovatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789464019629
Direct te downloaden

Samenvatting

Historicus, trendwatcher en futuroloog Bert Van Thilborgh surft in zijn eerste boek op de tien belangrijkste, actueelste en toekomstrobuuste trendgolven, waaronder glocalisering, verstedelijking, vergrijzing, levensduurverlenging, individualisering, vertechnologisering, robotisering, automatisering, decentralisering en kennisverrijking. Wat houden deze trends in? Hoe diep zijn ze al geworteld in onze maatschappij? Op welke manier kan je hierbij als ondernemer, productontwikkelaar, marketeer, innovatiespecialist of beleidsmaker gaan innoveren? Welke inspirerende voorbeelden wijzen de weg en tonen ons interessante implementaties en innovaties gebaseerd op deze trendgolven?

De auteur kiest voor de actueelste of meest spraakmakende voorbeelden en surft daarvoor naar diverse domeinen. Het decor van spannende innovatieve voorbeelden wordt gevormd door sectoren als de automobielsector, de retail en de FMCG-wereld, toerisme en hospitality, het luxesegment, beauty & personal care, media & entertainment, sport, telecom en consumentenelektronica, lifestylesectoren waaronder de mode, home, interieur en tuin, maar ook zachtere sectoren, zoals de gezondheidszorg en de non-profitsector.

'Trendsurfing' is een aanrader voor de trendgevoelige ondernemer, de up-to-date marketeer, de inspirerende innovatiespecialist, trendsettende productontwikkelaars en beleidsmakers.

Specificaties

ISBN13:9789464019629
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Uitgever:Pelckmans
Druk:1
Verschijningsdatum:9-1-2023
Hoofdrubriek:Marketing
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Breughel de Oude was de eerste trendwatcher
Jeroen Ansink 3 april 2023 Na Covid en de oorlog in Oekraïne staan ons de komende vijftien jaar nog drie grote schokken te wachten, aldus Bert Van Thilborgh, oprichter van het Belgische adviesbureau Futureproved. In zijn boek Trendsurfing legt hij uit hoe organisaties daar via innovatie op kunnen anticiperen. ‘Als landen het laten afweten, dan bestaat de kans dat bedrijven het stokje overnemen.’

Over Bert Van Thilborgh

Bert Van Thilborgh was founder van twee succesvolle marketingcommunicatiebureaus in België en Nederland. In 2016 richtte Bert het trendwatching en innovation agency Futureproved op. Hij wordt geconsulteerd om strategisch vooruit te kijken, toekomstanalyses te maken, trendinzichten te delen of trendrapporten te maken voor bedrijven.

Andere boeken door Bert Van Thilborgh

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Trendsurfing