Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Jaarcongres Vrouwen met Impact

De kracht van vrouwelijk leiderschap

Seminar met Laurentien van Oranje, Caroline Koetsenruijter, Lenette Schuijt, Genieke Hertoghs, Dilara Bilgic, Jan van Setten, Judith de Geus

Seminar met Laurentien van Oranje, Caroline Koetsenruijter, Lenette Schuijt, Genieke Hertoghs, Dilara Bilgic, Jan van Setten, Judith de Geus

Jaarcongres Vrouwen met Impact

De kracht van vrouwelijk leiderschap

Met onder andere...

Laurentien van Oranje Laurentien van Oranje
Caroline Koetsenruijter Caroline Koetsenruijter
Lenette Schuijt Lenette Schuijt

Over dit seminar

Reacties op de editie van 2022:

  • 'Fantastisch dag, goed georganiseerd. Vanaf nu ga ik ook BLUFFEN with Power and Love'
  • 'Het was echt een mooie bijeenkomst: gelachen, geleerd en zelfs gehuild. Volgend hoop ik er live bij te kunnen zijn!'
  • 'Ontzettend verrassend en inspirerende dag. Genoten!'

Boekenpakket bij dit seminar

Don't push me!
Genieke Hertoghs
Don't push me!
24,90

Programma

9:30 Start
17:00 Einde
09:30 Opening door dagvoorzitter Judith de Geus
9:45 uur Gelijkwaardigheid en dialoog
Prinses Laurentien en prins Constantijn hebben Number 5 Foundation in 2017 opgericht. Number 5 Foundation is een onafhankelijke plek waar mensen dwars door conventies heen worden uitgedaagd en begeleid om groter te denken. Zodat ze complexe maatschappelijke vraagstukken – altijd samen met de mensen om wie het gaat – echt kunnen oplossen. De juiste vragen stellen om mensen de ruimte te geven om hun verhaal te doen. Op deze wijze ontstaat er een sfeer van gelijkwaardigheid. - Leiders moeten niet bovenop een rots zitten, maar moeten de vertalers zijn van verschillende perspectieven - Niemand zou iemand anders nodig moeten hebben om een gezicht te hebben - Vragen leidt tot verandering perspectief - Dialoog is vooral luisteren
10:45 Pauze
11:15 uur Sociale en psychologische veiligheid
Fysieke, sociale en psychologische veiligheid staan terecht in de spotlights. Veiligheid op het werk is de absolute basis om goed en prettig je werk te kunnen doen en jezelf fysiek en mentaal veilig voelen is voor eenieder van belang. Deze veiligheid is niet vanzelfsprekend en staat doorlopend onder druk. Dit vraagt om reflectie van eigen handelen, zicht op oorzaken en komen tot een bronaanpak. - Hoe komen we van een onveilig werkklimaat tot een genormaliseerd gedrag op de werkvloer? - Hebben wij een gedeelde norm of doet iedereen maar wat? - Hoe stoppen we afwijkend gedrag?
12:00 uur Transklasse - Leven in twee werelden
Er zijn in Nederland veel mensen die van klasse veranderen. Ongemerkt leggen ze een lange weg af, vol avonturen en hindernissen. Dat brengt hen in een nieuwe wereld met andere sociale codes, maar ook (intellectuele) vrijheid en nieuwe vrienden, al raken ze de band met thuis nooit helemaal kwijt. Ze bewegen zich dan ook in twee werelden, waar ze zich meer of minder thuis voelen. - Wat moet je achterlaten en hoe verwerf je een eigen plek in een ander milieu? - Hoe zorg je, terwijl je de sociale ladder beklimt, jezelf blijft? - Wat maakt dat sommigen wel en anderen niet hun milieu van afkomst verlaten? Veel mensen realiseren zich niet dat zij een transklasse zijn of getrouwd of bevriend zijn met een sociale stijger. De levensverhalen van sociale stijgers laten zien dat klasse nog altijd springlevend is in onze samenleving. Maak kennis met een fascinerend, maar voor velen verborgen fenomeen.
12:45 Lunchpauze
13:45 uur Vergroot je invloed via het onbewuste brein
Dagelijks proberen we mensen in beweging te krijgen door ze nogmaals uit te leggen waarom iets zo belangrijk is. En luisteren ze niet? Dan herhalen we de boodschap, proberen we belang en urgentie uit te leggen, beroepen we ons op beleid, wet- of regelgeving of gaan op onze kop staan. En het werkt allemaal maar zéér beperkt. Door bestaande denkkaders van anderen te verruimen en nieuwe denkwijzen aan te reiken, zijn andere keuzes en ander gedrag het gevolg. Genieke laat zien hoe je jouw impact vergroot in communicatie en gedrag. Na afloop heb je een nieuwe manier van kijken naar gesprekken, weet je waar de winst zit én heb je eerste handvatten om mee aan de slag te gaan. - Waarom we onszelf 'klein' houden: de onhandige valkuil waar we allemaal in stappen - Hoe breng je jezelf in positie zodat je wordt gezien als gelijkwaardig sparringpartner? - Hoe bouw je aan ijzersterke en gelijkwaardige relaties met relevante stakeholders?
14:45 uur Wees je bewust van he eigen blinde vlekken
De hele dag door doen we het, bewust of onbewust: hokjesdenken. En niemand ontkomt eraan. Maar hoe werkt het nu eigenlijk? En is het niet gewoon erg praktisch en onschuldig? Dilara Bilgiç legt het concept van labelen en stereotyperen bloot aan de hand van psychologische onderzoeken en praktische inzichten om zo meer bewustwording ten aanzien van onze eigen blinde vlekken te creëren.
15:30 Pauze
16:00 uur Persoonlijk leiderschap - Hoe is jouw groeimindset
Wanneer je denkt, dit heb ik weleens vaker gehoord, sta dan even stil bij de vraag ‘en wanneer ga ik er eens iets mee doen?’ Zo zet je je eigen groeimindset prettig op scherp. Daarnaast word je regelmatig verleid om iets te doen met de aangereikte inspiratie. De gedachtegang hierachter is dat ik geloof dat je alleen iets verandert door het te doen. Want wie je bent en wat je doet, wordt gecreëerd in wat je denkt en zegt. - Hoe kun je vi-taal taalgebruik inzetten om op nieuwe ideeën te komen, te inspireren, overtuigen, beslissen en met een frisse blik een nieuwe werkelijkheid te creëren? - Hoe projecteer je jezelf in een gewenst toekomstbeeld? Hoe open je de deur naar de toekomst? - Welk excuus heb jij om niet het leven van je dromen te leven?
16:45 Einde

Sprekers

Laurentien van Oranje
Laurentien van Oranje
Prinses Laurentien is mede-directeur van number 5 foundation, een ANBI-stichting die Prins Constantijn en zij in 2017 hebben opgericht. De stichting is werkzaam op verschillende maatschappelijke vraagstukken zoals kinderarmoede, taalontwikkeling 0-4 jarigen, digitale ongelijkheid en duurzaamheid.
Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter
Caroline Koetsenruijter is adviseur en trainer op het gebied van sociale veiligheid voor professionals. Het is haar missie dat alle werkenden in Nederland veilig en zonder agressie hun belangrijke taken kunnen verrichten. Sinds 2007 is zij directeur van Instituut KCB. Caroline en haar team geven trainingen rondom conflicthantering en bemiddeling. 
Lenette Schuijt
Lenette Schuijt
Lenette Schuijt (1959) is auteur van boeken op het gebied van leiderschap en bezieling, zoals Met Ziel en Zakelijkheid (2005), en schreef daarnaast ook een boek over haar moestuin, Met hart en ziel aan tafel (2009) en De Bourgogne. Meer dan wijn & het goede leven (2019). Ze werkt als adviseur/coach voor maatschappelijke organisaties en is docent in diverse (Master)opleidingen.
Genieke Hertoghs
Genieke Hertoghs
Genieke Hertoghs heeft een achtergrond in taalwetenschappen, communicatie en bedrijfskunde. Zij houdt zich al ruim tien jaar lang elke dag bezig met impact op het onbewuste brein en effectief communicatiegedrag, met name op de werkvloer. Samen met Harrie van den Berg heeft zij het gedachtegoed Subconscious Impact ontwikkeld.
Dilara Bilgic
Dilara Bilgic
Dilara Bilgic (Adiyaman, 2002) is schrijver, spreker/moderator en freelancepublicist (bij De Correspondent). In 2020 verscheen haar debuut, De Black Box Democratie (Boom uitgevers), een politiek-filosofische analyse van de democratie in Nederland. In 2022 verscheen haar tweede boek, De gelabelde (uitgeverij Pluim), een literaire non-fictie over de invloed van labels op het leven van mensen.
Jan van Setten
Jan van Setten
Jan L.C.M. van Setten MBA is mede-oprichter van de Business Innovation Group (BIG) Unlimited. Hij is inmiddels een veelgevraagd spreker en managementcoach op de terreinen strategie, commercie en organisatieverandering.
Judith de Geus
Judith de Geus

Praktische informatie

Locatie

Burgers Zoo - Kilimanjaro Lodge
Burgers Zoo, Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Routebeschrijving

Programma

Sprekers en thema's
Laurentien van Oranje – Nassau - Gelijkwaardigheid en dialoog
Caroline Koetsenruijter - Sociale en psychologische veiligheid
Lenette Schuijt - Leven in twee werelden
Genieke Hertoghs - Invloed via het onbewuste brein
Dilara Bilgiç - Bewust van jouw blinde vlekken
Jan van Setten - Persoonlijk leiderschap
Judith de Geus - Dagvoorzitter

Voorwaarden

Kom je met 4 of meer personen dan kunnen we je een groepskorting bieden. Mail naar info@managementboek.nl voor de mogelijkheden.

Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot een maand voor aanvang van het congres kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het congres betaal je 25% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders.

Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail via Verhaal met Impact.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
599,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden