Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

En door - over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan

Van reizigersdochter tot succesvolle musicalster en zakenvrouw. ...En door. Over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan bevat het bijzondere levensverhaal van Antje Monteiro. Opgegroeid als kind van reizigers knokt Antje zich omhoog in de wereld van de Showbizz, tot wat ze nu is.

Antje Monteiro | 26 februari 2021 | 3-4 minuten leestijd

Op 15 januari 2019 belt Ralph van Hessen, mijn zakelijk mentor. 
'Ik organiseer een positiviteits dag voor 82 secretaresses uit de top van het zakenleven,' zegt hij, ‘Voel je er iets voor om daar je levensverhaal te komen vertellen?' 
Ik vind het een rare vraag. Wat heb ik nou te vertellen? 
Ralph dringt aan. 
‘Je levensverhaal raakt, het inspireert en ik wil graag dat je het met deze vrouwen deelt.' 
Ik stem toe en we spreken af om het in de vorm van een interview te doen. 
Nog geen twee maanden later zit ik op een podium, op een kruk, naast Ralph. Voor ons een zaal met 82 vrouwen. Hij stelt de vragen, ik geef de antwoorden. 
Het is makkelijk, ik hoefde niets voor te bereiden. Ik hoef niet goed na te denken, niet goed bij stem te zijn. Het enige wat vertel is hoe ik mijn leven tot nog toe heb geleefd en dat gaat als vanzelf. 
Na afloop gebeurt er iets wonderlijks. Ik ben als artiest natuurlijk gewend om applaus te krijgen en om complimenten te ontvangen, maar dan wel voor een bepaalde prestatie. Nu heb ik voor mijn gevoel niets bijzonders gedaan, maar de ene na de andere secretaresse komt naar me toe. 
‘Antje, wat een mooi verhaal!' 
‘Antje, mag ik je knuffelen?' 
‘Antje, je inspireert me...' 
Ik ben flabbergasted. Ik kijk naar Ralph die glunderend het tafereel gadeslaat. Ik krijg kippenvel. Wat is dit mooi. 
Later die dag bel ik hem. 
‘Wat een ervaring, ongelooflijk, ik blijf er maar mee bezig...'
Hij begrijpt wat ik bedoel, hij had niet anders verwacht. 
‘Schrijf je levensverhaal, je levenslessen en je levenswijsheden op en breng het uit,' zei hij.
Het besluit is genomen. Ja, dat ga ik doen.

God knipoogt naar iedereen, maar je moet wel omhoog kijken.
 
Ik hoop dat ik mensen, door het lezen van mijn verhaal, kan inspireren en motiveren om kansen te zien, te creëren en met beide handen op te pakken. Als je iets wilt bereiken dan kan dat, no matter what.
 
Het leven zal altijd teleurstellingen brengen. Groot en klein. Bij de een meer dan bij de ander. Als je doorhebt dat jijzelf kunt bepalen hoe je tegen een situatie aankijkt en hoe je er mee omgaat, wordt het makkelijker om de teleurstelling te accepteren. En om door te gaan. Vandaar ook de titel, iets wat ik vaak tegen mezelf en andere zeg: ... en door!
Kies ervoor wat goed gaat altijd groter te maken dan wat niet goed gaat. Wat niet betekent dat je geen verdriet mag voelen. Juist wel! Huil en doorleef je emoties. Maar sta weer op en zie de goede dingen waar je wel blij van kan worden en focus je daarop.  
Ik heb veel bewondering voor mensen die onder bizar zware omstandigheden toch de weg naar geluk hebben gevonden. Die hebben geleerd dat accepteren, positief blijven en niet opgeven je uiteindelijk overeind houden en je leven zinvol maakt. En geluk wordt nummer 1. 

Velen van ons zijn op zoek naar geluk, naar een succesvol leven, naar innerlijke rust, kracht en inzicht. Ik heb veel wegen bewandeld, de succesvolle, de verdrietige, de angstige en de minder succesvolle. En ik heb de formule tot geluk gevonden. Deze deel ik graag met jou. Zodat ook jij kunt ervaren dat geluk dichterbij is dan je denkt.   

Antje Monteiro speelde mooie hoofdrollen in musicalproducties, zoals Cats, We will Rock You en onlangs Mamma Mia. Naast haar rollen in musicals is Antje net zo ondernemend en gepassioneerd. Ze brengt 2 eigen albums uit, acteert, en presenteert enige jaren voor de KRO het kijkcijferkanon Het gevoel van.... Ze is al jaren actief als succesvol ondernemer met haar entertainmentbedrijf Ram Entertainment en sinds 2 jaar ook met Fit at Home, inmiddels het grootste thuissport platform van Nederland. Ze is de auteur van En door.

Over Antje Monteiro
Antje’s leven leest als een roman. Als kind van reizigers groeide ze op in een liefdevol gezin en wordt ze al vroeg geconfronteerd met haar bijzondere afkomst. Ze begint al jong met dansles bij Penney de Jager en geniet er met volle teugen van. Ook ontwikkelt ze haar zangtalent, blijkt een goede stem te hebben en krijgt aanbiedingen om te zingen in bandjes. Ze begint steeds meer op te vallen als artiest en krijgt een rol in Jeans II. Ze ontmoet haar eerste grote liefde, ze trouwen en haar artiestennaam is geboren: Antje Monteiro. Ze krijgt een dochter, haar oogappel Romy. Haar huwelijk houdt helaas geen stand en Antje gaat als alleenstaande moeder verder. Haar zangcarrière komt goed op stoom en Antje maakt furore in de musicalwereld. Zonder formele zangopleiding weet ze met haar doorzettingsvermogen en overtuigingskracht door te breken: ze bemachtigt de hoofdrol in Aïda. Een droombaan! Antje krijgt lovende kritieken: een musicalster is geboren. ‘Ik ben een artiest, dat vat het eigenlijk allemaal samen. Ik heb inmiddels aardig wat levenservaring en kennis opgedaan. Ik heb soms de moeilijke weg gekozen en ook bittere pillen geslikt, zowel zakelijk en privé. Daar ben ik sterker én gemotiveerder dan ooit uitgekomen.’ Het succes van Aïda smaakt naar meer. Mooie hoofdrollen in musicalproducties waarin ze schittert volgen, zoals Cats, We will Rock You en onlangs Mamma Mia. Naast haar rollen in musicals is Antje net zo ondernemend en gepassioneerd. Ze brengt 2 eigen albums uit, acteert, en presenteert enige jaren voor de KRO het kijkcijferkanon Het gevoel van…. Ze is al jaren actief als succesvol ondernemer met haar entertainmentbedrijf Ram Entertainment en sinds 2 jaar ook met Fit at Home, inmiddels het grootste thuissport platform van Nederland. In 2019 organiseert Antje’s zakelijk mentor Ralph van Hessen een positiviteitsdag voor 82 secretaresses uit de top van het zakenleven. Hij vraagt Antje of ze daar haar levensverhaal wil komen vertellen. Na afloop gebeurt er iets wonderlijks. Hoewel ze als artiest gewend is om applaus en complimenten te krijgen, zijn de reacties overweldigend en hartverwarmend. Ralph adviseert Antje om haar levensverhaal, levenslessen en wijsheden op te schrijven en in boekvorm uit te brengen. Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen neemt Antje in haar boek ‘….EN DOOR, over hoe tegenslag je geluk niet in de weg hoeft te staan’ de lezer mee in haar bijzondere leven en geeft ze tegelijkertijd tips voor een positieve mindset en het vinden van geluk. Dit vormt tevens het uitgangspunt van haar werk als motivational speaker. 'Iedereen is op zijn of haar manier wel op zoek naar geluk en naar een succesvol leven. Naar innerlijke rust, kracht en inzicht. Ik merk dat mijn ervaringen en mijn kijk op het leven mensen inspireert, ze helpt en steun geeft. Ik draag graag mijn kennis over om mensen te motiveren en blij te maken'.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden