Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

The Execution Advantage - Turning Your Strategy into Results

Veel organisaties worstelen met de uitvoering van hun strategie. Volgens Alexander Loudon is dat doodzonde, want bedrijven die hier wèl goed in zijn, hebben een grote stap voor op hun concurrent. In ‘The Execution Advantage’ geeft hij tips hoe het ook anders kan.

Alexander Loudon | 21 november 2023 | 1-2 minuten leestijd | 2 van 2 personen vonden dit artikel nuttig

Mijn boek is een praktische gids voor strategie-executie met inspirerende praktijk voorbeelden en aanbevelingen om focus, samenwerking en discipline in jouw organisatie te verbeteren. Ik heb het zo concreet mogelijk gemaakt, zodat je er meteen mee aan de slag kunt!

STRATEGIE 3.0

De langetermijnaanpak voor strategie werkt vandaag de dag steeds minder zie ik bij mijn klanten. Ik denk dat een nieuwe aanpak nodig is. Eentje die inspeelt op continue verandering. Denk bijvoorbeeld aan kortere planningscycli; focus op het snel leveren van eerste resultaten en autonomie voor teams. Met andere woorden: ‘freedom within a frame’.

MENSENWERK

Want bedrijven die uitblinken in strategie executie geven teams mandaat en zetten daarmee de mens centraal. Ze begrijpen dat strategie mensenwerk is en dat mensen niet rationeel zijn; dat ze beperkt kunnen omgaan met complexiteit en dat ze gevoelig zijn voor groepsdruk. Bovendien besteden deze organisaties aandacht aan samenwerking en zoeken ze inspiratie van buiten.

SHIFT IN MINDSET

‘Mensen centraal’ klinkt makkelijker dan het is. Het vraagt om geloof in uniciteit; van mensen en van organisaties. En op basis daarvan durven te kiezen voor een aanpak die bij jouw situatie past. Zo ken ik een Amerikaans bedrijf dat projectevaluaties deelt in een -voor iedereen toegankelijke- database met award voor de beste evaluatie. Een mooie manier om te blijven verbeteren!

DISCIPLINE VOOROP

Discipline bij de strategie uitvoering vind ik cruciaal. Met ‘discipline’ bedoel ik snelle besluitvorming en afstemming in combinatie met een gestandaardiseerde manier van werken. Zo kun je denken aan een vast ritme voor de evaluatie van de strategie implementatie. Ieder kwartaal organisatiebreed kijken wat al dan niet gerealiseerd is en daarna sprints voor prioriteitprojecten vaststellen.

STRATEGIE AFSTOFFEN

Mijn boek The Execution Advantage helpt om meer strategische doelen sneller te bereiken. Dit leidt tot betere financiële prestaties en hogere betrokkenheid bij medewerkers. Het zorgt ook voor meer ‘fun’ en energie rondom strategie. Als leider kom je erachter wat werkt voor jou en jouw bedrijf, want iedereen en iedere organisatie is uniek!

Over Alexander Loudon

Alexander Loudon is een internationale strategieadviseur en werkt voor klanten in verschillende industrieën, waaronder Arla Foods, Korn Ferry, TotalEnergies en Vodafone. Hij is gespecialiseerd in strategie-executie en heeft twee managementboeken geschreven die in meerdere talen zijn gepubliceerd.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

2
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden