Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Team Smile - Bewust bouwen aan een werkplek waar iedereen zich goed voelt

We leven in een turbulent tijdperk: economische crisis; globalisatie; sociale en demografische verschuivingen; pandemieën; technologische revoluties; geopolitieke crisissen. Hierin moeten we overeind blijven. Welbevinden schreeuwt om aandacht. Transitie, evolutie, verandering en revolutie vergen moed en flexibiliteit van iedereen. Organisaties zijn op zoek. Welbevinden is een groeiende behoefte.

Katrijn Steenbeke, Ann-Sophie Deprez | 9 januari 2024 | 2-3 minuten leestijd

Wij hebben vanuit onze praktijk de ‘binnenkant’ van heel veel organisaties gezien en beleefd. We gingen op zoek naar een manier om organisaties te ondersteunen en ontdekten jaren terug de positieve psychologie. Positieve psychologie is een dynamische manier om te werken aan het ‘floreren’ van jezelf, je team en je organisatie, in om het even welke context. We deden onderzoek naar welke gewoontes noodzakelijk zijn om naar een positieve bedrijfscultuur te bewegen en welbevinden te beleven. Cultuur is immers het krachtig kloppende hart van iedere organisatie. Mensen maken die cultuur. Die cultuur geeft op haar beurt weer vorm aan mensen.

Corporate positivity®

Er is zo veel onderzocht en geschreven over talenten, kwaliteiten, optimisme, flow, mindset, zelfleiderschap, werkgeluk, enzovoort. Wat we nergens terugvonden was een coherente en praktische vertaalslag naar organisaties. Dat was het begin van onze zoektocht. Lezen, testen, schrijven, herwerken, opnieuw toetsen, afstand nemen, er opnieuw induiken, verfijnen, enzovoort. Zo groeide corporate positivity®: dé methode om een frisse wind door organisaties te laten waaien.

Corporate positivity® helpt op het vlak van rekrutering om talenten aan te trekken. Ook de loyaliteit groeit. Werknemers zijn graag bij een werkgever waar ze zich goed voelen en elke dag met plezier naar hun werk kunnen gaan. Een positieve cultuur faciliteert ook sociale interactie, teamwork en open communicatie. Er is meer plezier, motivatie en energie in een positieve omgeving.

Tot slot is de link tussen sterke bedrijfsculturen en resultaat duidelijk. ‘Het is niet de taak van organisaties om iedereen gelukkig te maken. Het is wel de taak van organisaties om een kader uit te tekenen van hoopvol denken, voelen, willen en handelen, om zo doelstellingen te behalen.’

Vijf patronen en twintig gewoontes

Betrokkenheid, mindset, communicatie, sfeer en verbinding zijn de nodige patronen om een plek te bouwen waar iedereen zich goed voelt. Met de methode corporate positivity® leer je twintig gewoontes die impact hebben op jezelf, op anderen en zo op de team- en organisatiecultuur. Met de 360° corporate positivity®scan ontdek je ieders potentieel om te floreren, psychologisch, emotioneel en sociaal, wanneer het makkelijk is, en ook wanneer het moeilijk is.

Over Katrijn Steenbeke

Katrijn Steenbeke is deskundige in organisatiecultuur en leiderschap. Vanuit hun bedrijf marbl begeleidt ze samen met Ann-Sophie Deprez klanten als facilitator van leertrajecten. Ze werken als business coaches en inspireren als keynote speakers in alles wat raakt aan positiviteit in een organisatiecontext en positief leiderschap.

Over Ann-Sophie Deprez

Ann-Sophie Deprez is deskundige in organisatiecultuur en leiderschap. Vanuit hun bedrijf marbl begeleidt ze samen met Katrijn Steenbeke klanten als facilitator van leertrajecten. Ze werken als business coaches en inspireren als keynote speakers in alles wat raakt aan positiviteit in een organisatiecontext en positief leiderschap.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden