Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Eerste hulp bij stress en vermoeidheid

De titel 'Eerste Hulp bij Stress en Vermoeidheid' beschrijft precies wat dit boek inhoudt: een lijst van hulpmiddelen die aangereikt wordt bij stress en vermoeidheid. Het is een boek dat u snel uit de kast haalt in tijden van stress en hoge werkdruk. Immers: het staat vol met tips die u confronteren met dat wat u misschien nog kunt verbeteren. U kunt het willekeurig openslaan en per tip lezen wat u aanspreekt. Praktische hulpmiddelen in een prettig jasje.

Leonie Linssen | 19 juni 2008

Toch bevat het boek inhoudelijk veel meer informatie dan je op het eerste oog denkt. Vanuit diverse stromingen wordt dieper ingegaan op de achtergrond van de problematiek en wordt een oplossing geboden. Doordat de waarschuwingssignalen als tips worden gegeven, is de drempel om het te lezen veel lager. Immers mensen, met een dreigende burn-out negeren deze signalen vaak. De positieve manier waarop Frank Schaper burn-out en stress benadert, verdient in mijn ogen beslist een pluim. De tips hebben door het boek heen een logische opbouw waarbij alle thema's aan bod komen: werk, privé, karakter, leefgewoonten, lijf en gezondheid. De tips worden bovendien ondersteund door praktijkreacties van cliënten, wat voor herkenning zorgt. De humoristische strips van Sigmund relativeren en completeren het geheel. 'Eerste Hulp bij Stress en Vermoeidheid' is een aanrader voor iedere coach. Al was het maar om de signalen te herkennen bij hun cliënten of zichzelf. Daarnaast is boek gemakkelijk leesbaar en prachtig vormgegeven. De zachte en prettig aanvoelende omslag doet u steeds weer teruggrijpen naar het boek. Wat wilt u nog meer?

Over Leonie Linssen

Leonie Linssen is zelfstandig NOBCO register coach, counsellor en als trainer verbonden aan de Academie voor Counselling en Coaching. Zij coacht mensen in andere relatievormen als polyamorie. Samen met Arjan Erkel ontwikkelde zijn het Ontgijzelingsmodel©, waarmee zij mensen die vastlopen uitdagen hun innerlijke grenzen te verleggen en hun vrijheid van denken en handelen te vergroten.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden