Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Daily focusplanner - Viel in de smaak

Anouk Brack heeft verschillende boeken geschreven waarin ze door middel van centreeroefeningen aandacht geeft aan b.v. leiderschap. In deze dagplanner helpt ze je om je te richten op de dingen die er echt toe doen. Ze belooft dat je je aan het eind van je dag voldaan voelt.

José Otte | 4 april 2022 | 1-2 minuten leestijd

In deze dagplanner wordt gewerkt met een dagstart en een dagoogst. Beide starten met een oefening die Brack het Turbocentreren noemt, waarmee je je makkelijker kunt focussen. Bij de dagstart kun je beschrijven wat de bedoeling is van je werk of project, de prioriteiten aangeven, de acties die je moet ondernemen, en de consequenties van je keuze. Aan het eind geef je jezelf een schouderklopje. Voor de dagoogst is een wat andere indeling, maar er is ook het schouderklopje voor jezelf.

Aikido

Ik hou zelf erg van planners, agenda’s, en schriftjes, dus de Daily Focusplanner viel in de smaak. Ik heb eens een workshop bij Anouk Brack gevolgd en beoefen de Japanse krijgskunst Aikido, waar de bron ligt van het Turbocentreren. Daardoor kon ik gelijk aan de slag en heb ik de dagplanner volgeschreven. Mijn agenda leent zich niet voor het maken van projectplannen. Maar aan het begin van mijn dag kan ik door middel van het Turbocentreren zorgen dat ik er ook echt ben voor de mensen die ik spreek. Dat was een subtiele herinnering van Anouk Brack die zeer welkom was.

Dagoogst

Aan het eind van de dag is het fijn om door middel van de dagoogst te kijken of het me gelukt is om bij elk nieuw gesprek de focus terug te pakken. De Daily focusplanner gaf me de mogelijkheid om nog eens goed naar mijn prioriteiten te kijken, en wat vaker een korte rustpauze in te plannen in mijn agenda. Door de manier waarop de Daily focusplanner is gemaakt voelt het alsof je echt vrij bent om er zelf mee aan de slag te gaan, en je eigen oplossing te scheppen voor waar je aan wilt werken.

Aan het eind van de planner staan allerlei andere tips, zoals de wekelijkse opfrisactie, waarin je jouw prioriteiten en acties wekelijks opschoont, en je inbox leeg maakt. Alles begint met weer even Turbocentreren.

Over José Otte

Dr. José W. Otte MBA werkte als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteerde sociale innovatie door het introduceren van dialooggroepen waarin gewerkt werd met bijzondere vragen. Ze was verbonden aan Mizu. José geniet inmiddels van een welverdiend pensioen, en recenseert geen boeken meer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden