Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Handboek managementmodellen - ‘Duidelijke structuur en prettige presentatie’

In een snel veranderende wereld is er behoefte aan overzicht en duidelijkheid. Voor zover dat natuurlijk kan. Organisaties zijn eigenlijk permanent in transitie. Waar let je dan op? Zijn er beproefde concepten? En hoe werkt het dan? ‘Handboek managementmodellen’ presenteert een overzicht van veel en frequent toegepaste managementmodellen

Frank van Kuijck | 23 februari 2023

In Handboek managementmodellen presenteert Patrick Kooij op een zeer overzichtelijke en gestructureerde wijze 75 veel toegepaste en nieuwe managementmodellen. Hij hanteert het raamwerk van de PDCA – plan do check act – cyclus als startpunt voor het boek. Vervolgens clustert hij de modellen op een 10-tal hoofdthema’s.

Ieder model volgt een indeling die zeer prettig en overzichtelijk is.

- Inleiding van het model

- Achtergrond van het model

- Uitleg van het model

- Praktijkvoorbeeld voor toepassing van het model

- Zelf aan de slag met het model (vaak praktische processtappen)

- Literatuur en ondersteunende bronnen

Met 500 pagina’s is het handboek een stevige pil. Maar door de opzet, duidelijke structuur en de prettige manier van presenteren is dat absoluut niet bezwaarlijk. Het boek leent zich uitstekend om in delen te lezen en te bekijken.

Wil je in één oogopslag een overzichtelijk en praktisch beeld hebben van de managementmodellen, dan is Handboek managementmodellen een must ‘read’. Daarnaast kun je het boek ook prima als naslagwerk gebruiken, om zaken op te zoeken of kennis op te frissen. Een boek voor het onderwijs, voor adviseurs en voor managers.

Over Frank van Kuijck

Frank van Kuijck is een onafhankelijk en zelfstandig professional in toezicht en advisering binnen de publieke sector. Hij is oprichter en eigenaar van het adviesbureau Toetssteen BV. Daarnaast is hij associate partner bij TransitiePartners. Hij heeft een achtergrond als Partner in de audit en adviespraktijk bij Deloitte en is docent Auditing aan de UVT Tilburg.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden