Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Verlangen - Leven en werken op een manier die bij jou past

Volg jij je verlangen? En welke keuzes maak je hierin? Waar laat jij je door leiden? En welke uitdagingen kom je tegen? Volg je je hart, ook als het soms moeilijk is? Blijf je open minded? En welke reis maak jij? En in welke fase bevind jij je? Dat zijn vragen die aan de orde komen in Verlangen van Yvonne van Balkom.

Renée Braken-Krol | 27 december 2023 | 2-3 minuten leestijd

Yvonne van Balkom is ondernemer, journalist, gedragspsycholoog en oprichtster van het platform FEEM. Een platform voor mensen die in hun werk, naast hun hoofd, naar hun hart, gevoel en intuïtie willen luisteren.

Reis van de held

Zoals Van Balkom zegt, is Verlangen een magazineboek. Het bestaat uit twaalf fases van de Reis van de Held. En die Held ben jij! De fasen beschrijven waar je door kan gaan als jij je verlangen volgt, bijvoorbeeld de fase ‘de oproep tot avontuur’. Deze startfase beschrijft wat verlangen is, wat in jou de trigger kan zijn, om je verlangen te volgen. Voor deze fase heeft Van Balkom verschillende interviews gehouden. Onder andere met een intuïtief business coach en een coach die werknemers naar een nieuw bewustzijnslevel helpt. Deze coaches beschrijven soms vanuit zichzelf, vanuit hun ervaring en praktijk, hoe je meer bij je gevoel komt, hoe je je verlangen kan volgen en leven. Daarnaast geven vrouwen een persoonlijke anekdote van hun trigger van verlangen. Deze fase wordt afgesloten met een meditatie die beschikbaar is voor een QR-code om dagelijks 15 minuten stil te staan en te luisteren naar de stem van je hart.

Meer fasen

Ook ‘weerstand en weigering’, ‘ontmoeting met de mentor’, ‘crisis’, ‘elixer’ is een greep uit de verschillende fasen, die je doorloopt in dit magazineboek. Sommige fasen bevatten korte theorie zoals ‘wat is jouw why’, ‘groei-mindset’ of ‘human design’. Afgewisseld met interviews, inspiratie-teksten van vrouwen die een toelichting geven op de fase en hoe zij hier ‘doorheen’ zijn gegaan.

Het magazineboek is prachtig opgemaakt, inspirerende foto’s, afgewisseld met pakkende one-liners. Het boek bevat QR-codes waarmee je naar meditaties, interviews, gesprekken en video’s kan gaan.

Is het alleen voor vrouwen? Zeker niet! Ray Klaassens, hoofdinstructeur commando’s, vertelt over luisteren naar je gevoel én focus op je doel, en dat dit voor vrouwen en mannen geldt. Dit boek nodigt iedereen uit, die op een manier wil werken die bij je past en daarmee het verschil wil maken.

Je wordt aan het begin van Verlangen uitgedaagd om bij je zelf te voelen wat het lezen bij jou oproept. Dat helpt je om jezelf beter te leren kennen.

Persoonlijke verhalen

Ik werd zelf geraakt door de persoonlijke verhalen van vrouwen, de openheid waarmee ze vertellen over hun eigen situatie. Wat ze meegemaakt hebben, hoe ze daar sterker uit zijn gekomen en dat ze dit willen delen. Bijvoorbeeld keuzes maken in je werk waarin je je hart volgt, en daarmee ook dingen loslaten die je jaren hebt gedaan. Deze verhalen gaven mij inspiratie en herkenning en inzichten.

Pak jij je dagelijkse inspiratie uit dit magazineboek?

Over Renée Braken-Krol

Renée Braken is bedrijfskundige en facilitair veranderkundig leidinggevende. Zij heeft ruime ervaring binnen de Rijksoverheid.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden