Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Stil, ze gaat wat zeggen - ‘Maakt impact’

Elke keer als ik Marinda Hall, een (oud-) collega van mij, in ons workshopcentrum zag binnenlopen, viel het me op hoe makkelijk ze iemand het zwijgen op kon leggen. Uiterst beleefd, maar onverbiddelijk. Ze heeft natuurlijk gezag, en daar heeft ze nu over geschreven.

Rick Lindeman | 5 juli 2024 | 1-2 minuten leestijd

In Stil, ze gaat wat zeggen richt Hall zich in de eerste plaats op de vrouw, die misschien wel de kennis heeft en de oplossing, maar toch altijd wordt genegeerd. Maar ook voor mij was er genoeg in te vinden om te zorgen dat ook mijn ideeën gehoord worden.

Natuurlijk gezag

In het boek deelt ze haar eigen struggles als kleine Britse die in dat directe Nederland terechtkwam. Ze durfde eerst zelfs geen melk te vragen voor in haar thee. Maar ook vertelt ze openhartig over hoe ze dagvoorzitter werd, met inmiddels ruime ervaring. Juist ook omdat ze native was in twee talen, wist ze haar eigen niche te creëren.

Hall neemt je daarnaast mee in je eigen zoektocht naar natuurlijk gezag. In elk hoofdstuk stelt ze je een aantal prikkelende vragen, vaak gefocust op waarom je iets doet. Bij mij leidde dat meermaals tot de verzuchting: als ik toen al wist dat het niet werkte, waarom deed ik het dan?

Zelfkennis, spreken en beweging

De tips van Hall zijn te verdelen in drie blokken: zelfkennis, spreken (en luisteren!) en beweging. Maar uiteindelijk gaat het om onze houding. Hall is daarbij die kritische vriendin die je kan helpen op het moment dat het spannend is.

Stil, ze gaat wat zeggen maakt impact, juist omdat het een persoonlijk boek is, in plaats van een cursus die alleen abstracte competenties uitlegt. Ik hoop dat als ik de volgende keer in een situatie zit waarin ik wordt genegeerd, ik die zachte maar besliste stem in mijn achterhoofd hoor.--

Over Rick Lindeman

Rick Lindeman is Master Facilitator en Veranderaar. Daarnaast is hij Auteur van het Natuurcanvas.

Hij is de oprichter van het Faciliteer Atelier. Dit verzorgt strategische workshops voor klanten zo breed als de Indonesische overheid en de Nederlandse Gamedeveloper community.

 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden