Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
20 maart 2015 | Sebastiaan van der Valk

Coaching is hot, er wordt dan ook veel geschreven over coaches en coachen. ‘Iedereen Coach’ van Jef Clement laat alle moeilijkheid van coachen los en is voor iedereen toegankelijk. Het is bedoeld voor Jan en alleman die coachingsvaardigheden wil inzetten in het gewone leven. Tijdens het sporten, in je relatie, op het werk, noem maar op.

Na het behandelen van wat coachen wel en niet is, legt Clement een aantal basisvaardigheden en basisprincipes uit. Hiermee kun je concreet aan de slag. Een aantal vaardigheden die doorgenomen worden: ‘werkelijke belangstelling’ , ‘het stellen van vragen’, ‘doorvragen op de verkregen antwoorden’, ‘samenvatten’, ‘waarderen en bekrachtigen’, ‘doel verkennen en verhelderen’ en ‘eigenaarschap bij de coachee’ (degene die gecoacht wordt). Nadat je met dit alles hebt geoefend middels de oefeningen, krijg je diverse werkwijzen aangereikt. En ook hiermee kun je direct aan de slag. Werkvormen waarmee je bijvoorbeeld ‘nieuw gedrag’, ‘het nemen van initiatief’ of ‘meer creativiteit’ mee kunt stimuleren / ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd in het coachingsvak, begin je als coach of wil je juist even helemaal terug naar de basis van wat coaching is en kan betekenen? Dan is dit een perfect boek voor jou. Vanwege de eenvoud, simpelheid en omdat het heerlijk wegleest, waardeer ik het boek hoog: 4,5 van de 5 sterren.


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden