Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Jaarcongres Vrouwen met Impact

De kracht van vrouwelijk leiderschap

Seminar met Laurentien van Oranje, Katja Staartjes, Marije van den Berg, Boukje Keijzer, Elisa de Groot, Jurenne Hooi, Daniëlle Regnerij, Pien Hoogenboom, en anderen

Seminar met Laurentien van Oranje, Katja Staartjes, Marije van den Berg, Boukje Keijzer, Elisa de Groot, Jurenne Hooi, Daniëlle Regnerij, Pien Hoogenboom, en anderen

Jaarcongres Vrouwen met Impact

De kracht van vrouwelijk leiderschap

Met onder andere...

Laurentien van Oranje Laurentien van Oranje
Katja Staartjes Katja Staartjes
Marije van den Berg Marije van den Berg

Over dit seminar

Reacties op eerdere edities:

  • 'Fantastisch dag, goed georganiseerd. Vanaf nu ga ik ook BLUFFEN with Power and Love'
  • 'Het was echt een mooie bijeenkomst: gelachen, geleerd en zelfs gehuild.'
  • 'Ontzettend verrassend en inspirerende dag. Genoten!'
  • Beoordeeld met een 8,5

Programma

9:30 Start
17:00 Einde
Vroege Vogel Wandeling met de gids van Burgers Zoo (optioneel)
9:30 Start Congrestival
9:30 Mindgym
Een perfecte start van de dag met de focus op jouw ademhaling, gedachten en emoties.
9:40 Gelijkwaardigheid en dialoog
Prinses Laurentien en prins Constantijn hebben Number 5 Foundation in 2017 opgericht. Number 5 Foundation is een onafhankelijke plek waar mensen dwars door conventies heen worden uitgedaagd en begeleid om groter te denken. Zodat ze complexe maatschappelijke vraagstukken – altijd samen met de mensen om wie het gaat – echt kunnen oplossen. De juiste vragen stellen om mensen de ruimte te geven om hun verhaal te doen. Op deze wijze ontstaat er een sfeer van gelijkwaardigheid.
10:25 Workshopronde 1
Mind Gym
De workshop Mind Gym geeft je handvatten om je mentale fitheid te vergroten en je doelen te bereiken. We gaan aan de slag met praktische oefeningen uit de positieve psychologie en mindfulness, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
EmpowHER- Shine, Lead, Empower
In deze workshops gaan we verder dan de traditionele benaderingen en duiken we diep in het ontwikkelen van zelfvertrouwen, krachtige leiderschapsvaardigheden en het creëren van een inclusieve werkomgeving d.m.v., onder andere, dialoog. Samen bouwen we aan een cultuur waarin vrouwen niet alleen excelleren, maar waar diversiteit wordt omarmd als de drijvende kracht achter innovatie en succes.
Gesprek zonder woorden
Werk bestaat voor een belangrijk deel uit werken met woorden: onder meer het lezen en schrijven van teksten en het voeren van gesprekken en onderhandelingen. Kennis opdoen van non-verbale communicatie helpt bij het opbouwen van productieve relaties en het pakken van regie in het gesprek. Hoor en zie tijdens deze workshop hoe je non-verbale signalen kunt herkennen en hoe we effectiever met elkaar kunnen communiceren.
Gespreksvaardigheden bij gedoe
Wie herkent het niet? In onze dagelijkse praktijk komen we regelmatig (potentiële) geschillen en conflicten tegen. Als professionals hebben we vaak de neiging ons eigen oplossend vermogen in te zetten bij conflicten. Mediation is één van de wegen die kan worden bewandeld. In deze workshop gaan we aan de slag met het oefenen van een aantal mediationvaardigheden. Denk aan actief luisteren, open vragen stellen, doorvragen en jouw eigen oordeel uitstellen.
Inspiratiewandeling – de natuur als spiegel
De natuur is een zelfsturend, natuurlijk organiserend (eco)systeem. Met een ongekende schoonheid en diversiteit. Welke principes liggen aan natuurlijk organiseren ten grondslag? Bijna alle thema's die binnen organisaties aan de orde komen, kennen hun weerschijn in de natuur. Ga met Eric mee op inspiratiewandeling en laat je betoveren door de pracht van de Burgers’ Zoo.
Leren van flamingo’s over klantenbinding en meer
Planten en dieren zijn door miljoen jaar evolutie gewend om zich aan te passen. Daarom kunnen mensen veel van de natuur leren – en spieken mag! Precies dat is het vakgebied ‘bio-inspiratie’. Een bekend voorbeeld is klittenband dat van distels is afgekeken. En de huid van haaien inspireerde tot het maken van een supersnel zwempak. Boeiende parallellen vinden we tussen dieren en de werkvloer als het om de leiderschap of effectieve communicatie gaat. Constanze neemt je mee in voorbeelden van inspiratie voor jouw organisatie uit de natuur.
De BROODerhood experience
Systeemverandering krijg je alleen door op een andere manier met elkaar in gesprek te zijn: vanuit een ander bewustzijn. Maak kennis met Theorie U (systeemverandering op basis van bewustzijn) en hoe dit in de praktijk werkt. Raak geïnspireerd door inheemse culturen en de duurzame levenswijzen die daaraan verbonden zijn en sta stil bij goed voorouderschap.
Hack Your Habits
We beseffen slechts zelden dat we vanuit een gewoonte handelen. En dat terwijl succes ontstaat door alle kleine stapjes, die we dagelijks zetten. In deze workshop krijg je meer inzicht in: Hoe gewoontes werken en je kunnen helpen bij gedragsverandering. Of het nou gaat om het verbeteren van mentale gezondheid, het vergroten van productiviteit of het behalen van doelen.
11:15 Pauze
11:45 Workshopronde 2
Positieve psychologie voor de veerkrachtige leider
In deze hybride samenleving met weer hoge (werk)druk, energieverlies (burn-outs) en frustraties is het broodnodig plus veel effectiever om met meer positief denkvermogen samen te werken. In deze workshop maak je kennis met de voordelen van positieve psychologie en werken vanuit FLOW. Je krijgt handvatten mee om veerkrachtiger en wendbaarder in je werk en leven te staan,
Goed Stoppen
Geen organisatie lijkt eraan te ontkomen: dingen die niets opleveren en wel veel energie en geld kosten, en lol in je werk. Toch gaan we er maar mee door. In deze workshop leer je om te stoppen. - Krijg inzicht om nu toch echt definitief de knoop door te hakken en te stoppen; - Vijf heldere stappen waarmee je goed stoppen wel voor elkaar krijgt; - Met goede én slechte voorbeelden (die je helaas herkent); - Stoptekens die je niet kunt missen.
Ontregelbus - ontsnap uit het regenwoud
Stap in de ontregelbus en ontrafel stap voor stap van welke regels je last hebt! Boukje laat je zien hoe je de rek in de regels vindt, zonder het houvast dat ze bieden los te hoeven laten. Met talloze praktijkvoorbeelden en eenvoudige opdrachten die je helpen om zelf concrete stappen te zetten. Want tussen de regels is altijd meer ruimte dan je dacht.
Van immigratie naar zelfrealisatie
Emigreren is niet alleen fysiek verhuizen; het is ook een mentale en emotionele reis. Het vereist een diepgaande transformatie en aanpassing aan nieuwe omstandigheden. Vaak blijven we vastzitten in oude normen en waarden die ons beperken, maar in deze workshop leer je hoe je die barrières kunt doorbreken. Voor iedereen die klaar is om hun ambities te verwezenlijken. Voor de vrouwen van deze generatie en de komende generaties.
EmpowHER- Shine, Lead, Empower
Zie ronde 1
Gesprek zonder woorden
Zie ronde 1
Inspiratiewandeling – de natuur als spiegel
Zie ronde 1
Mind Gym
Zie ronde 1
12:35 Lunch
13:30 Lancering Businessgame
De lancering van een splinternieuwe business game, speciaal voor vrouwen! Spelenderwijs ervaar je de ongeschreven regels van het spel én merk je hoe je invloed uitoefent op de andere spelers in het spel. Het doel is simpel: maak met jouw team zo snel mogelijk carrière.
13:50 Persoonlijk leiderschap
Jurenne is toezichthouder met een focus op armoedebestrijding en inclusie en beheerst de abstracte kant van bestuur en regels én kent de weerbarstige realiteit van alledag. Ze neemt je mee langs de diepe dalen van menselijk gedrag en ook langs de hoge toppen die daar soms op volgen. Jurenne is gewend om met een vader met vier kinderen met zware schulden in de Bijlmer te praten: over de strijd die hij dagelijks voert om zijn kinderen een beter bestaan te bieden. En op dezelfde middag een gesprek met de minister over bijvoorbeeld een beleidsnota. Ze gaat met iedereen het gesprek aan, waarbij het voor haar zeer van belang dat ze zichzelf is, hoe ongepolijst soms ook.
14:25 Workshopronde 3
Stratego voor vrouwen
Ken jij de ongeschreven regels van het spel? Weet jij hoe de hazen lopen? Tijdens de interactieve workshop Stratego voor vrouwen krijg je inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen, het onderliggende patroon en de uitwerking daarvan in de ongeschreven regels van het spel binnen organisaties.
Ik Moment
Momenten van bewustwording, volle aandacht voor je eigen ‘ik' en inchecken bij jezelf is essentieel voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei! Pas als je krachtig verbonden bent met je kern, kan je moeiteloos verbinden met een ander. Tijdens de workshop ga je met behulp van de zelfscan cirkel en ik-tools op reis naar jouw kern. Kortom: een fijn moment voor jezelf.
Inclusief Leiderschap
Inclusief leiderschap is een stijl van leidinggeven die gericht is op het creëren van een werkcultuur waarin alle medewerkers zich gewaardeerd, gerespecteerd en betrokken voelen. De kwaliteiten die hiervoor nodig zijn, zijn ook zeer bruikbaar als je (nog) geen leidinggevende bent. Ga samen aan de slag om met nieuwe inzichten en met (nog meer) lef de zaal weer te verlaten.
Wat als je kopje onder gaat?
Vrouwen houden nog steeds verschillende ballen tegelijkertijd in de lucht. Werkende vrouwen staan vaak voor de uitdaging van wat men noemt de 'dubbele dagtaak'. Deze druk kan extra mentale last veroorzaken, resulterend in stress en soms ook in een burn-out. In deze workshop leer je hoe het hoofd boven water houdt of als je kopje onder bent (gegaan), hoe je jezelf weer duurzaam activeert.
Ontregelbus - ontsnap uit het regenwoud
Zie ronde 2
Leren van flamingo’s over klantenbinding en meer
Zie ronde 1
Positieve psychologie voor de veerkrachtige leider
Zie ronde 2
Goed Stoppen
Zie ronde 2
15:15 Pauze
15:45 Spoken word
Achieving the impossible Niets lijkt onmogelijk als je de drive hebt om de verandering door te voeren. Ga jij achter jouw ambitieuze doelen en dromen aan?
16:00 Op expeditie
Met adembenemende beelden, spannende belevenissen en dilemma’s neemt Katja je mee op expeditie. Hoog in de bergen leef je op het scherpst van de snede; je wordt genadeloos met jezelf én elkaar geconfronteerd. Dan blijkt haarfijn of je kunt omgaan met onzekerheid en tegenwind. Hoe het staat met je veerkracht en wendbaarheid. En waar je grenzen liggen. Katja Staartjes inspireert om in uitdagende omstandigheden alles uit jezelf te halen en (samen) het hoogst haalbare te realiseren. - Hoe kun je je eigen leiderschap vergroten? - Hoe bewaak je je grenzen en creëer jij balans? - Hoe gaat Katja om met haar vrouw-zijn in een ‘stoere mannenwereld’?
16:45 Netwerkborrel

Sprekers

Laurentien van Oranje
Laurentien van Oranje
Prinses Laurentien is mede-directeur van number 5 foundation, een ANBI-stichting die Prins Constantijn en zij in 2017 hebben opgericht. De stichting is werkzaam op verschillende maatschappelijke vraagstukken zoals kinderarmoede, taalontwikkeling 0-4 jarigen, digitale ongelijkheid en duurzaamheid.
Katja Staartjes
Katja Staartjes
Bergbeklimmer Katja inspireert organisaties met haar beelden en verhalen. Zij koppelt haar expeditie-ervaringen aan thema’s als teamwork, leiderschap, veerkracht en wendbaarheid. Behalve als motivatie-spreker werkt Katja als (team)coach. Eerder deed ze uitgebreide management-ervaring op in vaste en interim-posities in zowel bedrijfsleven als publieke sector.
Marije van den Berg
Marije van den Berg
Marije van den Berg werkt als onderzoeker, adviseur en publicist in het lokaal bestuur en is onder meer lid van de lokale rekenkamer en voorzitter van een fonds dat haar stad zorgzamer en gezelliger wil maken. Eerder schreef ze Stop. Stopstrategie voor organisaties (shortlist Managementboek van het Jaar 2021).
Boukje Keijzer
Boukje Keijzer
Dr. Boukje Keijzer is als adviseur en procesbegeleider al ruim 20 jaar actief in de publieke sector. Ze is directeur van 7Zebra's, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Inmiddels is Boukje een veelgevraagd spreker over dit onderwerp en heeft ze tientallen organisaties geholpen bij het vinden van ruimte in de regels.
Elisa de Groot
Elisa de Groot
Elisa is trainer en coach en auteur van managementboeken op het gebied van vrouwelijk leiderschap, gender diversiteit en inclusieve organisaties. Samen met Monic Buhrs richtte zij 25 jaar geleden de InTouch Female Leadership & Career Academy op.
Jurenne Hooi
Jurenne Hooi
Jurenne Hooi, geboren op Curaçao en dochter van een politieman, was twaalf jaar directeur/bestuurder van een organisatie voor schuldhulpverlening in Amsterdam-Zuidoost en Diemen. Ze is nog steeds betrokken bij mensen met deze problematiek. Inmiddels is ze een ervaren toezichthouder met een focus op armoedebestrijding en inclusie.
Daniëlle Regnerij
Daniëlle Regnerij
Danielle is gespecialiseerd in non-verbale communicatie gebaseerd op state of the art wetenschappelijk onderzoek. Pas de laatste jaren is er veel aandacht voor deze vorm van communicatie gekomen. Er leven veel aannames over hoe dit zou werken.  Danielle helpt om de inzichten uit non verbale communicatie direct toepasbaar te maken voor je dagelijkse werkpraktijk. 
Pien Hoogenboom
Pien Hoogenboom
Pien Hoogenboom is hoofd Mediation & Training van The Lime Tree. Ze is een groot voorstander van mediation. Als verrijking en als een middel om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. In veel conflicten kan mediation een stap op weg naar een duurzame oplossing betekenen.
en anderen
en anderen

Praktische informatie

Locatie

Burgers zoo - Safari Meeting Centre, Arnhem
Burgers Zoo, Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Routebeschrijving

Programma

Sprekers en thema's
Laurentien van Oranje – Nassau |  Gelijkwaardigheid en dialoog
Katja Staartjes | Op expeditie
Jurenne Hooi | Persoonlijk leiderschap
Daniëlle Regnerij | Non-verbale communicatie
Boukje Keizer | Ontregelen
Marije van den Berg | Goed stoppen
Pien Hoogenboom | Gespreksvaardigheden bij gedoe
Elisa de Groot | Stratego voor vrouwen
Suzan Grootscholten | Mindfulness
Constanze Mager | Leren van het dierenrijk
Jocelyn Rebbens | Positieve psychologie
Saf Benaskar | Authentiek leiderschap
Eric de Blok | De natuur als spiegel
Lisa van Blaricum | Stratego voor vrouwen
Marlous Volkers | IK moment
Judith de Geus | Dagvoorzitter

Voorwaarden

Het Jaarcongres Vrouwen met Impact wordt georganiseerd door Verhaal met Impact. De facturatie wordt door hen gedaan, daartoe geven we jouw gegevens aan hen door.

Inclusief het nieuwe boek van Laura Gerritsen ‘Het 111 dieren ABC’.

Groepskorting
Kom je met 4 of meer personen dan kunnen we je een groepskorting bieden. Mail naar info@managementboek.nl voor de mogelijkheden.

Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot een maand voor aanvang van het congres kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het congres betaal je 25% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders.

Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail via Verhaal met Impact.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden