Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Masterclass

Storytelling in leidinggeven

Verbinden met de kracht van verhalen

Masterclass met Gabriël Anthonio, Froukje Weidema, Jan de Vuijst, Kjell Lutz

Masterclass met Gabriël Anthonio, Froukje Weidema, Jan de Vuijst, Kjell Lutz

Storytelling in leidinggeven

Verbinden met de kracht van verhalen

Met onder andere...

Gabriël Anthonio Gabriël Anthonio
Froukje Weidema Froukje Weidema
Jan de Vuijst Jan de Vuijst

Over deze masterclass

Verhalen creëren betrokkenheid
Door het delen van inspirerende verhalen uit de dagelijkse praktijk lukt het je om jouw mensen mee te nemen op jouw pad en jouw teams achter je te scharen. Maar hoe doe je dat op een goede manier? Wanneer raak, ontroer en motiveer je hen met jouw verhaal en dat van deorganisatie?

In deze unieke masterclass leert je technieken om jouw verhaal op meesterlijke wijze te vinden, te vormen en te vertellen.

Je leert:
- Waarom een goed verhaal meer duidelijk maakt dan een memo, rapport of tabel
- De bouwstenen voor een geloofwaardig en concreet organisatieverhaal
- Hoe je storytellingtechnieken op de juiste manier toepast in de praktijk
- Bouwen aan teamgevoel, trots en welzijn door het delen van verhalen

Meld je vandaag nog aan en leer van onze verhaalmeesters hoe je met de kracht van verhalen mensen vasthoudt, inspireert en motiveert.

Voor wie?
Dit programma is interessant voor bestuurders, managers, afdelingshoofden, leidinggevenden, teamleiders, coaches, medisch leiders, artsen, medisch of verpleegkundig specialisten of andere professionals die een (project)team aansturen en overige geïnteresseerden in de volgende branches en sectoren: ziekenhuizen, gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, overheid, onderwijs en het bedrijfsleven.

De masterclass biedt je:
- Verschillende verhaaltechnieken en prikkelende perspectieven
- Een wetenschappelijk onderbouwd en tevens praktisch toepasbaar programma
Inspirerende voorbeelden en inzichten van dé verhaalmeesters van Nederland
- Do’s & don’ts, praktische handvatten en interactieve werkvormen

Programma

9:00 Ontvangst
9:30 Opening
16:20 Afsluiting en borrel
9:30 Opening door dagvoorzitter Kjell Lutz
9:45 Waarom de kracht van storytelling vele malen effectiever is dan een beleidsnotitie
Uw bestuur heeft besloten over te stappen op een andere manier van werken en vraagt u dit mee te delen aan uw team. Kort en duidelijk legt u uit wat de bedoeling is, de tekst van de mededeling is beschikbaar en op vergaderingen staat u stil bij de inhoud ervan. U voelt direct weerstand en ziet mensen vermoeid kijken: Weer iets nieuws erbij… Jan de Vuijst is een meesterlijke verhalenverteller en weet alles over storytelling en de werking van het brein. Hij laat u zien wat goed luisteren naar verhalen en ze geloofwaardig vertellen oplevert in tijden van onrust en onzekerheid. U leert: - Wat het effect van krachtige verhalen is en welke toepassingen er zijn - Technieken om uw verhaal te vormen, en welke ingrediënten daarbij essentieel zijn - De drie voorwaarden die maken dat verhalen ons raken, zonder dat het een trucje wordt
11:15 Pauze
11:45 Storytellingtechnieken op de werkvloer en de kracht van taal
Ontdek hoe u met verschillende verteltechnieken impact maakt op de werkvloer én daarbuiten. Zodanig dat ook presentaties van jaarcijfers, beleidsstukken of andere ‘droge’ onderwerpen gaan leven met storytelling. Maar dan moet u wel de juiste verteltechnieken beheersen. U leert: - Hoe u op een goede, aansprekende manier een boodschap overbrengt - Welke taal u wel en beter niet kunt gebruiken om te kunnen overtuigen - Hoe u het organisatieverhaal ‘vertelt zonder dat het zijn oprechtheid verliest
12:45 Lunch
13:45 Verbindend leiderschap: Bouwen aan teamgevoel, trots en welzijn met verhalen
In de waan van de dag, met de focus op doelen, cijfers en resultaten, lopen we onszelf en anderen geregeld voorbij. Dit leidt tot vervreemding, vermindering van het werkplezier met onnodige spanningen en soms zelfs oplopende conflicten tot gevolg. Veel medewerkers vragen zich af: waarom doe ik dit werk eigenlijk? Om zich echt verbonden te voelen met de organisatie en met elkaar, is het volgens meesterverteller Gabriël Anthonio noodzakelijker dan ooit om stil te staan en op verhaal te komen. Storytelling is daarbij een onderschatte kracht, die als het goed en oprecht wordt ingezet bijdraagt aan meer waardecreatie en betere resultaten. U leert: - Welke invloed u heeft als leider door uitnodigend het krachtverhaal in de ander op te roepen - Hoe u met uw team de kracht van verhalen vertellen kunt ervaren en toepassen - De principes van verhalen die raken en leiden tot betere samenwerking en resultaten
16:20 Afsluiting en borrel

Sprekers

Gabriël Anthonio
Gabriël Anthonio
Voorzitter Raad van Bestuur Verslavingszorg Noord Nederland, hoogleraar sociologie van leiderschap, RUG
Froukje Weidema
Froukje Weidema
Froukje Weidema is gepromoveerd ethicus en van daaruit gespecialiseerd in de dialoog. Ze werkt landelijk vanuit haar bedrijf RetourPeilen, School voor Dialoog Nederland als gerenommeerd trainer in dialoogvaardigheden (oa excellent luisteren, suggestievrij vragen stellen) en geeft trainingen en consulten in onverschrokkenheid en zelfverstaan.
Jan de Vuijst
Jan de Vuijst
Jan de Vuijst (1954) is bestuursadviseur, executive coach en hoogleraar leiderschap bij TIAS, de business school van de Universiteit van Tilburg. Hij is cum laude afgestudeerd en gepromoveerd in taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan de Universiteit van Edinburgh heeft hij zich gespecialiseerd in Psychologie en Kennissystemen.
Kjell Lutz
Kjell Lutz
Kjell Lutz heeft organisatiepsychologie in Utrecht gestudeerd waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in kennisoverdracht. Hij heeft vele soorten doelgroepen getraind: van advocaten tot food producenten, van accountants tot politiemedewerkers en van HR consultants tot gemeente ambtenaren.

Praktische informatie

Locatie

Van der Valk, Utrecht

Winthontlaan 6 3526 KV Utrecht

Routebeschrijving

Programma

9:00 Registratie
9:30 Opening
9:45 Jan de Vuijst: Waarom de kracht van storytelling vele malen effectiever is dan een beleidsnotitie
11:15 Break
11:45 Froukje Weidema: Storytellingtechnieken op de werkvloer en de kracht van taal
12:45 Lunch
13:45 Froukje Weidema: Hoe u met verhalen de drijfveren en motivatie van uw mensen beïnvloedt op de werkvloer
14:40 Break
15:00 Gabriël Anthonio: Verbindend leiderschap: Bouwen aan teamgevoel, trots en welzijn met verhalen
16:20 Afsluiting en borrel

Voorwaarden

De masterclass Storytelling voor leidinggevenden wordt georganiseerd door De Academie, onderdeel van Bohn Stafleu van Loghum. Voor de afhandeling en facturatie van uw aanmelding geven we uw persoonsgegevens aan deze partner door.

Groepskorting
Komt u met 3 of meer personen dan kunnen u een groepskorting bieden. De prijs is dan €499 p.p. (excl. BTW). Meld je in een keer voor 3 personen (of meer) aan via deze site en geef in het opmerkingenveld aan dat je van de korting gebruik wilt maken. De factuur wordt hierop aangepast.

Annuleren
De annuleringsvoorwaarden van De Academie zijn van toepassing.
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengt de organisator € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening.
Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan wordt het volledige inschrijfbedrag berekenend.
Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden