Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Gepest op het werk

Herken, bespreek en voorkom pestgedrag op de werkvloer

Paperback Nederlands 2023 9789401487108
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑02‑2023
22,99

Samenvatting

Pesten op het werk is een wijdverspreid probleem. Ondanks telewerk bleef het aantal professionele pestdossiers de laatste jaren groeien. Meldingen gaan van verbale agressie tot meer subtiele vormen van uitsluiting: het opzettelijk achterhouden van informatie, het bedenken van zinloze taken en het verspreiden van roddels.

Angst voor stigma of represailles zorgt ervoor dat pestgedrag niet (vroeg) genoeg gemeld wordt. Het prijskaartje voor de maatschappij is enorm. Gepeste werknemers worden ziek, vallen uit en kampen vaak jaren later nog met stressgerelateerde klachten.

Pestslachtoffer Rita Gielen verzamelde persoonlijke getuigenissen van lotgenoten om deze problematiek in kaart te brengen. We horen van preventieadviseurs en arbeidspsychologen welke hulp voorhanden is, en hoe je een veilige werkplek kunt creëren en ondersteunen.

Specificaties

ISBN13:9789401487108
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Lannoo
Druk:1
Verschijningsdatum:1-2-2023
ISSN:

Over Rita Gielen

Rita Gielen werkte 15 jaar als commercieel directeur met een internationaal klantenportfolio. Na een burn-out kreeg ze te maken met pesterijen op de werkvloer. Tegenwoordig zet zij zich in om pestslachtoffers meer en betere hulp te bieden.

Andere boeken door Rita Gielen

Over Lode Godderis

Lode Godderis is hoogleraar aan het Centrum voor Omgeving en Gezondheid van de KU Leuven en CEO van de externe preventiedienst IDEWE. Hij leidt verschillende studies naar de relatie tussen werk, gezondheid en re-integratie.

Andere boeken door Lode Godderis

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Gepest op het werk