OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    q&a
    Marketing
    Met ‘Customer Experience - Van cult naar cultuur’ schreven Eric de Haan en Jean-Pierre Thomassen hun derde boek over uitblinken in klantbeleving. Hierin gaat het vooral om het creëren van de perfecte cultuur en daarover spreken we Eric de Haan. ‘Het gaat erom dat het geen ‘to do’ is maar een ‘to be’ wordt.’

    Nieuwste artikelen Alle artikelen

    Interview
    Communicatie en media
    18 september 2024
    Paul Groothengel
    4-6 minuten leestijd
    Organisaties moeten oppassen dat ze niet teveel vanuit zichzelf uitgaan. Ze moeten denken en doen vanuit de optiek van alle mogelijke belanghebbenden, schrijft expert externe communicatie Lukas Burgering in ‘Door de ogen van je stakeholders’. En daarbij kan een goede lobby uitstekend helpen. Hoe pak je dat aan?
    preview
    Algemeen management
    18 september 2024
    Sylvia Bosboom
    2-3 minuten leestijd
    Het lijkt een silly system: vanuit systemen denken en doen, terwijl mensen en organisaties soms vastlopen in diezelfde systemen. Wil je een organisatie waar verandering de kern van mens en organisatie raakt? Waar mensen floreren vanuit hun ware talenten? Onderzoek de kracht van verborgen systemen en mechanismen en de potentie van de uniciteit. Voor duurzaam succes!
    recensie
    Marketing
    18 september 2024
    Eric van Arendonk
    1-2 minuten leestijd
    ‘Draaideurklanten’ van Berith Spoelstra is een boek over hoe je slim tactieken inzet om klantverlies te minimaliseren. Ik moet zeggen dat ik na het lezen kan concluderen dat de auteur daarmee de spijker op zijn kop slaat.
    recensie
    Projectmanagement
    17 september 2024
    Jan Hoogstra
    4-6 minuten leestijd
    Als je de naam Goldratt leest, denk je waarschijnlijk gelijk aan de bestseller ‘Het doel’ van managementgoeroe Eliyahu Goldratt, die in 2011 overleed. ‘Het doel’ ging over de theory of constraints (bottlenecks) in met name productieprocessen. Zijn wens was om dat ook voor projecten te kunnen beschrijven. Zijn dochter, Efrat, heeft deze wens in vervulling laten gaan met ‘Goldratts Regels van projectmanagement’.
    recensie
    Ondernemen
    17 september 2024
    Rudy Kor
    6-8 minuten leestijd
    Er zijn redenen te bedenken waarom lezers dit boek links laten liggen, en dat zou erg jammer zijn! ‘The Diary of a CEO’ geeft namelijk een goed overzicht over hoe je meer kunt bereiken in het leven, zowel professioneel als privé. Bartlett zet de lezer met zijn visie regelmatig op het verkeerde been. Hij doet dit onder het motto: je kunt er ook heel anders naar kijken!
    preview
    Marketing
    17 september 2024
    Patrick van Thiel
    2-3 minuten leestijd
    Superirritant! Als het gaat om het bouwen van merken en reputaties is er een scala aan auteurs en adviseurs die allemaal iets anders beweren. Hoe weet je nou of je goed bezig bent? En hoe zorg je ervoor dat dat jij als marketeer goed samenwerkt met jouw communicatiecollega’s? En visa versa.

    Recensies Alle Recensies

    recensie
    Personal finance
    17 september 2024
    Peter Vermeulen
    2-3 minuten leestijd
    ‘Mijn gids voor hoe je een fortuin kunt verdienen op de aandelenbeurs’ luidt de subtitel van ‘Beleggen zoals de Wolf van Wall Street’. Die maakt mij nieuwsgierig, maar baart mij ook zorgen. Want wie wil de werkwijze van Belfort volgen?
    recensie
    Algemeen management
    16 september 2024
    Hanneke de Wit
    3-4 minuten leestijd
    Creativiteit is ongrijpbaar, het is lastig om uit te leggen hoe het werkt. Sommige mensen kunnen dat wel en schrijven er ook nog een goed boek over. André van Straten is er daar een van en met ‘De creatieve revolutie’ helpt hij jou om je creativiteit gericht in te zetten. Zelfs als je denkt dat je niet creatief bent.
    recensie
    Ondernemen
    16 september 2024
    Peter Vermeulen
    2-3 minuten leestijd
    Voormalig Eftelingdirecteur Olaf Vugts staat trots voor de Sprookjesboom op de omslag van ‘Olaf vertel eens…’. Dat is geen toeval. De Sprookjesboom was namelijk een plek in de Efteling waar Olaf Vugts regelmatig even ging zitten. Niet alleen om naar de verhalen te luisteren. Maar meestal om even te onthaasten, emoties te verwerken of naar de gezichten van de gasten te kijken

    Interviews Alle Interviews

    Interview
    Organisatiekunde
    13 september 2024
    Paul Groothengel
    4-6 minuten leestijd
    Veel leidinggevenden staan onder druk, zijn bang om fouten te maken en de controle te verliezen. Wat te doen? Kijk anders, kijk vanuit zelfreflectie en kijk vooral vanuit verschillende niveaus, stelt organisatieadviseur Robert de Muralt. Hij schreef, samen met zijn collega Marie-Louise Dechesne, ‘Organisatiekunst’ waarin hij pleit voor meer verbinding en minder ratio.
    Interview
    Strategisch management
    11 september 2024
    Peter Spijker
    7-9 minuten leestijd
    In ‘Provotyping’ legt Stefaan Vandist uit hoe je als organisatie een verbindend en aantrekkelijk toekomstbeeld construeert. Mensen moeten dit beeld echt kunnen ervaren. Vertaal het daarom naar een zichtbaar en tastbaar ‘provocerend prototype’. Dat doe je door het bestaande zachtjes geweld aan te doen en wat verwondering aan de beleving toe te voegen.
    Interview
    Algemeen management
    9 september 2024
    Ronald Buitenhuis
    4-6 minuten leestijd
    De Betuwelijn is een groot project, maar geen programma. En program-kabinet is geen programma omdat het te groot is. Het Programma Aanpak Stikstof is te vroeg als programma benoemd… De spraakverwarring over wat een programma is en wat het niet is, wordt getackeld in ‘Werken aan programma’s’ van Björn Prevaas en Niels van Loon. Over een fysiek project versus een visionair programma, dolfijnen, duikboten en de programmamanager als hulpsinterklaas.

    Podcasts Alle Podcasts

    podcast
    Organisatiekunde
    5 september 2024
    Odette Moeskops
    2-3 minuten leestijd
    Het nieuwe boek van organisatieadviseur Odette Moeskops, 'Vanzelfzwijgend', gaat over een minder belichte  kant van systeemdynamiek: de impact van emoties op wat vastzit in organisatiepatronen. Een methodisch boek waaraan we in deze aflevering van De Boekenpraktijk een praktische invulling geven. Een gesprek over emoties, relaties en Jan die met te veel woede op het werk zit.
    podcast
    Coaching en trainen
    11 juli 2024
    Yvonne Burger
    2-3 minuten leestijd
    'De essentie van coachen' is geschreven vanuit de ambitie om zowel beginnende als ervaren coaches wegwijs te maken in hedendaagse methodes, technieken en werkstijlen. Het boek kwam tot stand op basis  van een collegereeks voor de School of Life en werd samengesteld door Yvonne Burger en Laurens Knoop. Burger is samen met een van de auteurs, Jakob van Wielink, te gast in podcast De Boekenpraktijk.
    podcast
    Mens en maatschappij
    27 juni 2024
    Kustaw Bessems
    1-3 minuten leestijd
    Hoe krijgen wij als Nederlanders een bestuur dat wel voor iedereen werkt? Kustaw Bessems, columnist en redacteur bij de Volkskrant, schetst in zijn nieuwe boek 'Stuurloos' een route naar een overheid die er voor ons burgers is in plaats van andersom. Hij is te gast bij host Willem van Leeuwen in deze aflevering van podcast De Boekenpraktijk.

    Previews Alle Previews

    preview
    Algemeen management
    16 september 2024
    Björn Prevaas en Niels van Loon
    3-4 minuten leestijd
    Programmamanagement, of programmatisch werken, geeft houvast bij het realiseren van ingewikkelde veranderopgaven. Björn Prevaas en Niels van Loon lanceerden eerder dit jaar een nieuw handboek voor programmamanagers: ‘Werken aan Programma’s’. Nu is er ook ‘Programmacanvas’ dat praktisch houvast geeft bij de oriëntatie op een nieuw programma. Een preview.
    preview
    IT-management / ICT
    13 september 2024
    Danny Greefhorst
    3-4 minuten leestijd
    Ik kom als adviseur in allerlei organisaties en merk dat er vaak vooral aandacht is voor dagelijkse zaken en het snel realiseren van oplossingen. Organisaties nemen vaak te weinig tijd om even stil te staan, te reflecteren en zorgvuldig na te denken over oplossingsrichtingen.
    preview
    Ondernemen
    11 september 2024
    Jade Strobbe
    3-4 minuten leestijd
    Als ik begon als zelfstandige wist ik eerlijk gezegd niet waar te beginnen. Een zaak leiden, of een bedrijf opstarten is niet iets dat je op de schoolbanken leert. Ik had geen achtergrond binnen economie of wetenschappen, maar wel een serieuze portie goesting. Goesting om samen iets neer te zetten, om veranderingen te weeg te brengen, om te werken waarvan we droomden.

    Actueel Alles in Actueel

    nieuws
    Psychologie
    21 augustus 2024
    Jeroen Ansink
    3-5 minuten leestijd
    Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: De mentormindset en 
    nieuws
    actueel
    15 augustus 2024
    Marjan Maandag
    2-3 minuten leestijd
    Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van Meer Moois zetten we weer enkele aanbevolen boeken op een rij.
    nieuws
    actueel
    8 juli 2024
    Karin de Zwaan
    1-2 minuten leestijd
    Managementboek biedt u als klant de mogelijkheid om eigen toplijsten te maken met uw aanraders. Denk aan een lijst met alle boeken die u afgelopen jaar las, of de boeken die u in uw carrière goed geholpen hebben. Hier delen we een aantal lijstjes ter inspiratie én leggen we u uit hoe u zelf aan de slag kan.

    Opinie Alles in Opinie

    column
    Verandermanagement
    10 september 2024
    Elleke van Gelder
    4-5 minuten leestijd
    Wie het weet mag het zeggen.... Maar wat zou er gebeuren als we niet de kennis, maar juist de twijfel en het niet weten centraal stellen? Dat is de vraag die Elleke van Gelder stelt in deze nieuwe column voor Managementboek Magazine. 
    achtergrond
    Marketing
    5 september 2024
    Joost van den Ossenblok
    1-2 minuten leestijd
    Jaarlijks verschijnen er duizenden Engelse non-fictietitels. Aan uitgevers de taak om de mooiste spelden uit die hooiberg te vissen, om te komen tot een Nederlandse editie. Maar wat beweegt hen bij die keuzes? Joost van den Ossenblok, uitgever van het non-fictiefonds Lev. koos ‘Perennial Seller’ van Ryan Holiday en bracht het uit onder de titel: ‘De klassiekersclub’. Hij vertelt erover.
    achtergrond
    Psychologie
    3 september 2024
    Bertrand Weegenaar
    7-9 minuten leestijd
    In deze Uit de boeken wil ik het niet hebben over de techniek van luisteren. We beschikken gelukkig over veel meer luistervaardigheden en hebben diverse (on)getrainde zintuigen om mee te luisteren. In mijn zoektocht naar materiaal kwam ik al snel in compleet andere werelden. Buiten het managementdomein. Luisteren is aandacht geven. En dat kan op een heel veel manieren.

    Meest gelezen

    Interview
    Algemeen management
    5 juli 2024
    Paul Groothengel
    5-7 minuten leestijd
    Krop niks op en geef op je werk ruim baan aan je gevoelen en emoties. Want emoties zijn echt niet alleen voor thuis, vindt organisatiepsycholoog en trainer Marjon Bohré. In ‘Emoties doe je maar thuis’ beschrijft ze waarom je je gevoelens beter wél kunt meenemen naar je werk.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    2 september 2024
    Paul Groothengel
    7-10 minuten leestijd
    Waarom luisteren mensen vaak zo slecht? Vooral omdat ze niet horen wat iemand zegt, maar wat ze denken over wat iemand zegt, schrijft dialoogtrainer Froukje Weidema in haar ‘Luisterboek’. Wat te doen? Zorg voor focus en stel concretiserende vragen. Herhaal letterlijk wat iemand zegt. En pas op met stopwoorden.
    Interview
    Leiderschap
    16 augustus 2024
    Ronald Buitenhuis
    6-8 minuten leestijd
    Gerede kans dat Donald Trump in november voor een 2e termijn verkozen wordt tot ‘CEO’ van Amerika. Hoe kan het dat miljoenen achter een leider aanlopen die opzichtig liegt en bedriegt? Leiderschapscoach Frank Schaper verdiepte zich tien jaar lang in Donald Trump en maakte er een lijvige trilogie over. ‘Trump is leider van een sekte en een sekte kenmerkt zich door volgers die er bijna niet meer uit kunnen stappen.’
    achtergrond
    Organisatiekunde
    23 augustus 2024
    Paul Groothengel
    11-15 minuten leestijd
    De overheid moet beter leren luisteren, de antenne richten op signalen van burgers. We horen dit al jaren. Maar hoe kan het dat organisaties in de publieke sector nog steeds werken vanuit hun eigen agenda en belangen? En niet meer de burgers zien waarvoor ze zijn? Een rondgang langs slecht luisterende oren, de ogen van stakeholders, een open hart en de navel van het universum. Met Robert de Muralt, Lukas Burgering & Renske Leijten.
    Interview
    Organisatiekunde
    20 augustus 2024
    Bert Peene
    8-12 minuten leestijd
    Bias. Als je er op internet naar zoekt vind je er rond de 200. Maar daarvan zijn er slechts ruim 30 wetenschappelijk onderbouwd. De auteurs van ‘De irrationele organisatie’ gingen aan de slag met die 30 biases, en brachten in kaart wat je ermee kunt in organisatiecontext. Cornell Vernooij vertelt erover in ons gesprek: ‘Onderzoek wijst uit dat we in een groep gevoeliger zijn voor optimism bias.’

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden