OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    2.191 resultaten
    preview
    Marketing
    24 juni 2024
    Daan Schmidt
    2-3 minuten leestijd
    Bij veel bedrijven, met name in het MKB, krijgt marketing onvoldoende aandacht. Vaak omdat ondernemers niet goed weten hoe ze het moeten aanpakken, wat hun marketingplannen opleveren en hoe ze er een budget voor moeten opstellen.
    preview
    IT-management / ICT
    21 juni 2024
    Max van den Broek
    2-3 minuten leestijd
    Je wilt ook werken met generatieve AI-tools zoals ChatGPT - maar hoe begin je precies? En hoe ga je om met bezwaren zoals privacy en auteursrecht? In ‘AI-Pionier’ lees je hoe mensen zoals jij nu al AI gebruiken, hoe zij effectief omgaan met weerstand van collega’s en zich profileren als AI-pioniers in hun organisatie!
    preview
    Marketing
    20 juni 2024
    Martin van Kranenburg
    2-3 minuten leestijd
    ChatGPT is de meest impactvolle ontwikkeling in jaren. Iedere marketeer, communicatieprofessional, ondernemer en copywriter is het daarmee inmiddels wel eens. Maar hoe zet je ChatGPT goed in? Hoe schrijf je een goede prompt? Hoe bouw je een eigen GPT? Dat leer je in het praktische ‘ChatGPT als tweede brein - Bouw je eigen versie van ChatGPT’ van Martin van Kranenburg.
    preview
    Mens en maatschappij
    19 juni 2024
    Raimke Groothuizen
    3-4 minuten leestijd
    ‘Mam, ik ben gestopt met de studie,’ zeg ik snikkend. Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn. Vol verbazing vraagt mijn moeder wat er in vredesnaam is gebeurd. Ik had het toch zo naar mijn zin op de opleiding?
    preview
    Personeelsmanagement
    19 juni 2024
    Arjan Elbers
    2-3 minuten leestijd
    ‘Recruitment Unicorns’ is geschreven voor professionals in recruitment, employer branding, arbeidsmarktcommunicatie, sourcing, recruitment marketing, hrm en personeelsbemiddeling. Doel van het boek? Het boek met de meeste waarde voor iedereen in de brede recruitmentindustrie.
    preview
    Organisatiekunde
    17 juni 2024
    Wiko
    2-3 minuten leestijd
    Iedereen wil graag dingen simpel maken. Het leven is al ingewikkeld genoeg.Maar hoe doe je dat, vereenvoudigen? En als dat al gelukt is, hoe hou je het dan simpel? Want het lijkt wel alsof alles vanzelf ingewikkeld wordt. Maar elke organisatie kan dingen simpel maken. Een paar basisprincipes zijn essentieel en een paar andere zijn verstandig. In mijn boek lees je er alles over.
    preview
    Personeelsmanagement
    14 juni 2024
    Susan Marletta Hart
    3-4 minuten leestijd
    ‘Hoogsensitiviteit op de werkvloer’ heeft als belangrijkste doel om kennis over de eigenschap van hooggevoeligheid in relatie tot werk te verbreiden en zowel hsp’s als niet-hsp’s aan te moedigen erover te praten. Ken jezelf en je medewerkers is een belangrijke boodschap die ik met het boek verspreid. Ga met jezelf op onderzoek uit, ga met je medewerkers in gesprek.
    preview
    Economie
    13 juni 2024
    Leo van der Voort
    2-3 minuten leestijd
    Kapitalisme, en de steeds vernietigender variant ‘aandeelhouderskapitalisme’, is het ‘stockholmsyndroom’ van de westerse wereld – het verschijnsel dat iemand die is gegijzeld sympathie krijgt voor een gijzelnemer. Na een worsteling van eeuwen met deze veeleisende indringer, zijn we te veel en steeds onvoorwaardelijker van hem gaan houden.
    preview
    Leiderschap
    11 juni 2024
    Lieven Van Linden
    3-4 minuten leestijd
    Veel leiders zijn de uitputting nabij. Een onhoudbare technologische evolutie, oorlogen die bevoorradingsketens beïnvloeden en de scheiding tussen werk en privé die sinds COVID volledig verdwenen is. We staan voor een menselijke energiecrisis. In ‘Fully charged’ geef ik tools en een stappenplan om je gezondheid en resultaten duurzaam te verbeteren.
    preview
    Leiderschap
    7 juni 2024
    Koen Marichal
    3-4 minuten leestijd
    Leiderschap als de wonderbaarlijke uitkomst van een collectieve inspanning. Terug naar het mysterie. Weg van de verhitte leiderschapsindustrie waarin leidinggevenden steeds meer ‘moeten’. Weg van de verhitte speurtocht naar toxische leiderschap. Weg van de steriele receptenboeken. Weg van de onzin en het gedoe. Dat is de uitdaging die ik in ‘De leider. Dat zijn wij’ aanga.
    preview
    Mens en maatschappij
    7 juni 2024
    Marcella Bremer
    3-4 minuten leestijd
    Marcella Bremer was van 2016 tot 2023 een van de 'top-30 Global Gurus on Organizational Culture'. Ze schreef verschillende boeken over het onderwerp. Nu, in 2024, verschijnt een roman van haar hand. De hoofdfiguur is een consultant, net als Bremer zelf. In het boek stelt ze vragen over hoe we tot onze levensstijl zijn gekomen, en hoe zich dat verhoudt tot onze veranderende wereld. Een preview.
    preview
    Algemeen management
    6 juni 2024
    Ron Meyer
    3-4 minuten leestijd
    Al jaren publiceer ik maandelijks een online column, Meyer’s Management Models, met als ondertitel ‘insightful management tools to kickstart your thinking’. Nu de eerste 52 modellen in de praktijk zijn getest, was het tijd om ze te bundelen en van concrete voorbeelden te voorzien. Het resultaat is: ‘Meyer’s Management Models’.
    preview
    Leiderschap
    6 juni 2024
    Gerard Dielessen
    2-3 minuten leestijd
    In ‘Dapper leiderschap’ legt Gerard Dielessen uit hoe belangrijk het is om te luisteren, vragen te stellen, je intuïtie te volgen en hoe essentieel het is om de ruimte te nemen om na te denken, zelfs al is het maar een minuut, voordat belangrijke beslissingen genomen moeten worden.
    preview
    Leiderschap
    5 juni 2024
    Rik Moons
    2-3 minuten leestijd
    In mijn boek ‘Doe, Dump of Delegeer’ wil ik leidinggevenden de nodige handvatten aanreiken om meer te bereiken met minder inspanning, meer te halen uit hun medewerkers en bovendien hun gevoel van betrokkenheid te verhogen.
    preview
    Algemeen management
    5 juni 2024
    Sven Gall
    3-4 minuten leestijd
    De neurowetenschap heeft ons inzicht in motivatie en gedrag voor altijd veranderend. ‘Neuromanagement’ van Sven Gall is het eerste boek dat met deze wetenschappelijke achtergrond en tal van praktijkvoorbeelden laat zien welke impact onze neurologische opmaak heeft op de realiteit in onze organisaties. Een preview.
    preview
    Verandermanagement
    5 juni 2024
    Marjolijn Feringa
    3-4 minuten leestijd
    Het bereiken van doelen is een universeel verlangen dat diep geworteld zit in de menselijke natuur. Maar hoe zorgen we ervoor dat we onze doelen ook daadwerkelijk bereiken? Mijn boek, ‘Voorelkaarkrijgkunde’, is een inspirerende en praktische gids om jouw dromen om te zetten in werkelijkheid.
    preview
    Psychologie
    4 juni 2024
    Marinda Hall
    2-3 minuten leestijd
    Heb jij weleens met vlekken in je nek het woord proberen te krijgen? Heb je meegemaakt dat je met een collega een presentatie zou geven, dat je geen ruimte kreeg en je als een grijze muis aan de zijlijn zat? Ben niet jezelf op je werk? Dit zijn allemaal situaties waar je met meer natuurlijk gezag beter tot je recht zou komen.
    preview
    Werk en loopbaan
    4 juni 2024
    Roland Grootenboer
    3-4 minuten leestijd
    Wil je meer verdienen en meer werkplezier? Goed nieuws: na meer dan 10 jaar HR advies geven aan je baas, schuif ik nu aan jouw kant van de tafel aan. En dat is nodig, want zonder dat je het door hebt, sta je in het werkende leven 1-0 achter. 
    preview
    Leiderschap
    3 juni 2024
    Melanie van de Velde
    3-4 minuten leestijd
    Je wilt een betere toekomst creëren met je bedrijf, huidige werk, of loopbaan. Hoe kan je krachtig, blijvend impact maken op de SDG’s, onze key global challenges zoals deze zijn gedefinieerd door de VN? Hoe vermijd je typische valkuilen? En hoe breng je impact in balans met commerciële realiteit? Of beter, hoe kan je hier sterke competitive advantages mee behalen?
    preview
    Verandermanagement
    3 juni 2024
    Jesse Segers
    3-4 minuten leestijd
    Leiders en veranderaars spelen een cruciale rol in het vormgeven van organisaties en het navigeren door de complexiteiten van het voortdurend evoluerende organisatielandschap. ‘Tijdmeesterschap’, biedt inzichten over timing, intertemporaliteit en de ervaring van tijd bij veranderen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden