OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    1.744 resultaten
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    26 mei 2022
    Natalie van Zeeland
    3-5 minuten leestijd
    Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk? Weet jij waarom je de dingen doet die je doet? En formuleer jij doelen voor jezelf? Vragen die Natalie van Zeeland en Sabine Kerkmeijer-van der Peijl beantwoorden in Succes begint bij jezelf. In hun preview vertellen ze over hun boek.
    preview
    Algemeen management
    26 mei 2022
    Frank Deuring
    2-3 minuten leestijd
    Het niet eerlijk toegeven van fouten is één van de grootste ergernissen op de werkvloer. Daarbij is het onder het tapijt schuiven van fouten een sloopkogel voor de creativiteit en het innovatievermogen in organisaties. Frank Deuring schreef een boek over meer openheid rond fouten. Een preview.
    preview
    Personal finance
    25 mei 2022
    Eef van Opdorp
    3-4 minuten leestijd
    Na veertien jaar stopt het tv programma Uitstel van Executie. Nog steeds krijgt Eef van Opdorp, die budgetcoach was in het programma, mailtjes van wanhopige mensen, die door de bomen het bos niet meer zien. En berichten van kijkers die vertellen hoeveel ze geleerd hebben van Uitstel. Daarom schreef ze het boek ‘Gek van geld’.
    preview
    Organisatiekunde
    24 mei 2022
    Peter de Heer
    2-3 minuten leestijd
    Vandaag is morgen gisteren... straks is nu biedt een verzameling van alle lessen die Peter de Heer in de loop van zijn carrière heeft geleerd over het nieuwe ondernemen en daagt je uit deze lessen om te zetten in acties. In deze preview vertelt hij over zijn boek.
    preview
    Strategisch management
    23 mei 2022
    Leon Kruitwagen
    2-3 minuten leestijd
    Het Handboek Strategische Eventmarketing leert je vanuit de organisatiestrategie eventbeleid te ontwikkelen en te implementeren. Aan de hand van het Strategisch Eventplan in 10 stappen krijg je alle handvatten voor het ontwikkelen en presenteren van een Strategisch Eventplan voor jouw organisatie. Met dit plan overtuig je de directie dat jouw eventbeleid een substantiële bijdrage levert aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.
    preview
    Personeelsmanagement
    23 mei 2022
    Rob Hoedeman
    3-4 minuten leestijd
    Geloof je niet dat een werknemer met burn-out met één specifieke aanpak 100 dagen korter kan verzuimen? Dat je met een bepaalde training iedereen bevlogen en veerkrachtig krijgt? Maar heb je wel het idee dat je als arboprofessional meer zou kunnen betekenen in het (re-integratie)proces? Dan ben je bij mijn boek aan het juiste adres. 
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    20 mei 2022
    Bert den Boer
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Blijf dicht bij jezelf’ nodigt Bert den Boer je uit om op zoek te gaan naar wie je bent en daagt hij je uit tot zelfreflectie. In zijn preview vertelt Den Boer wat je van zijn boek mag verwachten.
    preview
    Psychologie
    20 mei 2022
    Helma Lieberwerth
    2-3 minuten leestijd
    Je leest boeken over persoonlijke ontwikkeling omdat je op zoek bent naar vervulling en zingeving in je werk en leven, of omdat je ergens tegenaan blijft lopen. Je hebt er misschien al veel over gelezen. Je hebt mogelijk al menige cursus gevolgd. Het heeft je de nodige inzichten opgeleverd. En toch, toch blijf je ervaren dat er meer nodig is om er te komen.
    preview
    Communicatie en media
    19 mei 2022
    Patrick van Gils
    2-3 minuten leestijd
    Ik ben Patrick van Gils, spreker, trainer, coach en ook auteur. Ik heb mijn 100.000 uur praktijkervaring in overtuigend pitchen en presenteren samengebracht in 1 boek. Het boek helpt de young professional bij alle voorkomende praktijksituaties om zo jezelf beter en effectiever te kunnen presenteren en jouw ideeën en plannen overtuigender te pitchen.
    preview
    Leiderschap
    19 mei 2022
    Petra Kuipers
    3-4 minuten leestijd
    Onzekerheid heeft een imagoprobleem. We zien het als synoniem voor risico en bannen het zoveel mogelijk uit onze realiteit. Maar met steeds toenemende complexiteit en onzekerheid is het hoog tijd dat we ons anders tot onzekerheid gaan verhouden. Ik schreef ‘Navigeren in de mist’ om leiders de instrumenten te geven waarmee ze niet-weten juist als kracht kunnen benutten.
    preview
    Organisatiekunde
    18 mei 2022
    Mark Nijssen
    3-4 minuten leestijd
    Een wendbare organisatie weet snel en zonder gedoe te reageren op onvoorspelbare dynamiek in de omgeving, zodat de organisatie van toegevoegde waarde is en blijft voor haar klanten, cliënten, patiënten of burgers. In Organiseren op je voorvoeten laat ik zien waarom je wilt dat je organisatie als geheel wendbaar is, en hoe je dat voor elkaar krijgt. 
    preview
    Leiderschap
    17 mei 2022
    Christof Zürn
    2-3 minuten leestijd
    Wanneer mensen op de werkvloer samenwerken hoor je soms uitdrukkingen zoals ‘dat moeten we beter orkestreren’, ‘alle registers opentrekken’, ‘hier moeten we meer improviseren’, of ‘een beetje jammen’ en ‘in de juiste cadans werken’. 
    preview
    Mens en maatschappij
    16 mei 2022
    Willem Vrakking
    2-3 minuten leestijd
    Onze publieke sector werd sinds het neoliberale tijdperk gezienals rem op de economische ontwikkeling. Die sector moest vooral kleiner worden en meer als bedrijf gerund worden. Grote bestuursadminstraties werden opgedeeld in beleids- en uitvoeringsonderdelen. Die laatsten werden deels op afstand gezet en gingen daardoor een eigen leven leiden, buiten toezicht van de 2e kamer.
    preview
    Ondernemen
    13 mei 2022
    Marthe Walter
    3-4 minuten leestijd
    Je inschrijven als zzp’er is heel gemakkelijk: maakt een afspraak bij de KVK, betaalt een bedrag en BAM: je bent een baas. BTW staat vanaf nu niet meer voor ‘by the way’ maar voor ‘bruto toegevoegde waarde’.  
    preview
    Psychologie
    12 mei 2022
    Pep Degens
    1-2 minuten leestijd
    We gaan allemaal voor geluk, maar geld hebben we nou eenmaal nodig. Eenmaal begonnen met geld vergaren, kunnen we vaak niet meer stoppen. Wat is dat toch?
    preview
    Economie
    11 mei 2022
    Ignace Schops
    2-3 minuten leestijd
    Gered door de boomkikker beschrijft de verbondenheid van de mens met de natuur. Als we erin slagen de natuur te redden, zal de natuur ons redden. Zonder natuur zal onze voedselproductie verschrompelen, ons drinkwater verdampen en onze gezondheid drastisch verslechteren. Zonder natuur is er geen economie mogelijk. Een preview.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    10 mei 2022
    Kelly Weekers
    3-4 minuten leestijd
    Wat trek ik aan? Wat doe ik op mijn boterham? Met de auto of fiets naar werk? Andere baan of toch maar blijven? Even sporten of toch op de bank ploffen? Doorzakken of morgen fris opstaan? Blijven proberen of toch maar besluiten uit elkaar te gaan?
    preview
    Economie
    9 mei 2022
    Jan Willem Wensink
    2-3 minuten leestijd
    De circulaire economie is een belofte die nog een beetje blijft hangen in afwachtend gedrag: consumenten willen wel duurzamer leven maar wachten op bedrijven, veel bedrijven wachten nog op elkaar en op de overheid. 
    preview
    Algemeen management
    5 mei 2022
    Suyin Aerts
    2-3 minuten leestijd
    In ‘Tijd voor de creatieve generalist’ , wil ik een pleidooi houden voor rebels ondernemerschap. Doorheen het non-fictie boek verweef ik een verhaal van twee fictieve personages. Sophie & Adil zijn een combinatie van een aantal creatieve generalisten uit mijn omgeving, al zal de lezer die me kent wellicht ook heel veel van mezelf herkennen.
    preview
    Verandermanagement
    4 mei 2022
    Carola Wijdoogen
    2-3 minuten leestijd
    In 2010 werd ik de eerste directeur Duurzaam Ondernemen bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). De functie was niet alleen nieuw voor NS, maar ook voor mij. Gelukkig waren er op dat moment al verschillende duurzaamheidsmanagers met succes actief in vergelijkbare organisaties.  

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden