OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Verandermanagement

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Verandermanagement

  Hier vindt u artikelen rond boeken over veranderkunde en verandermanagement. Van Verdraaide organisaties en draagvlak tot weerstand. Alles voor wie organisaties wil veranderen.
  1.363 resultaten
  preview
  Verandermanagement
  3 december 2021
  Peter de Roode
  2-4 minuten leestijd
  Managers gaan er vanuit dat als hun medewerkers vakbekwaam zijn, zij wel mee kunnen bewegen met veranderingen. Niets is minder waar, betogen Elmas Duduk en Peter de Roode in De Comfort-transitie. Vakbekwaamheid is noodzakelijk, maar onvoldoende om een organisatie verder te helpen. In hun preview vertellen ze over hun boek.
  preview
  Leiderschap
  5 november 2021
  Theo van Iperen
  3-4 minuten leestijd
  Veel organisaties krijgen er op enig moment mee te maken: een crisis van binnenuit, die langzaam het functioneren verslechtert en uiteindelijk de continuïteit bedreigt. Hoe breng je die organisaties weer terug aan de top? Theo van Iperen schreef er een boek over, hij vertelt erover in deze preview.
  interview
  Personeelsmanagement
  29 oktober 2021
  Bert Peene
  8-11 minuten leestijd
  Reorganiseren kun je leren, luidt de geruststellende titel van Rein Heddema’s boek. Mits je kiest voor de modelaanpak die hij daarin beschrijft. Een aanpak waarin de mens centraal staat, want reorganiseren is mensenwerk en dat wordt nog wel eens vergeten.
  recensie
  Verandermanagement
  7 oktober 2021
  Elly Stroo Cloeck
  2-3 minuten leestijd
  De notenkraker: wat een mooie metafoor! Als je precies op de goede plek, precies de goede hoeveelheid druk uitoefent, kraak je een noot zó, dat deze heel blijft. Te veel kracht en het worden brokken. Te weinig, en er gebeurt niks. En zo is het ook met veranderen.
  interview
  Verandermanagement
  21 september 2021
  Pierre Spaninks
  7-10 minuten leestijd
  Samenwerking tussen organisaties loopt vaak vast op verschillende perspectieven, talen en belangen. In zulke situaties helpt interventiekundige Shirine Moerkerken een oplossing te vinden die recht doet aan ieders werkelijkheid, zodat conflicten functioneel worden en verschillen productief. In dit interview naar aanleiding van haar nieuwe boek vertelt zij over haar aanpak, die ontleend is aan het sociaal constructionisme.
  recensie
  Personeelsmanagement
  10 september 2021
  Carla Verwijs
  2-3 minuten leestijd
   Organisaties zijn zich steeds meer bewust van hoe belangrijk het is medewerkers mee te krijgen met verandering. Blije medewerkers creëren waarde voor de organisatie en alle betrokkenen.
  recensie
  Verandermanagement
  3 september 2021
  Nico Jong
  2-4 minuten leestijd
  Organisaties zitten vol met Patronen, waarneembare zich herhalende aspecten van de werkelijkheid. Patronen slijten in en vormen groeven die soms zo diep zijn dat de betrokken mensen erin vast zitten en niet meer over de rand heen kunnen kijken. Danielle Braun wijdt een heel boek aan dit wat ongrijpbare fenomeen, dat ons pad zo vaak kruist.
  recensie
  Verandermanagement
  24 augustus 2021
  Frank van Kuijck
  3-4 minuten leestijd
  Vaak maken we mee dat we bepaalde afspraken en spelregels binnen een bedrijf vreemd vinden. Maar ja er zal wel over nagedacht zijn. En als iedereen het zo doet, waarom zou je je dan niet aan conformeren?
  achtergrond
  Algemeen management
  16 augustus 2021
  Patrick Davidson
  3-4 minuten leestijd
  Voor het zevende jaar op rij vroegen we schrijver en spreker Patrick Davidson om voor onze lezers een selectie te maken van vijf boeken die hij aanraadt om te lezen deze zomer.
  achtergrond
  Algemeen management
  12 augustus 2021
  Bertrand Weegenaar
  9-13 minuten leestijd
  In 2016 heerste een positieve vibe rondom internet, platformen, en de activiteiten van sociale media. Daar is vijf jaar later weinig van over. Een reeks aan gebeurtenissen en publicaties over onderwerpen als de macht van Big Tech, deep fake, bedreigingen door cybercriminaliteit, en de inzet van sociale media om onze democratie te ondermijnen, hebben een zeer verontrustende ondertoon.
  nieuws
  Algemeen management
  11 augustus 2021
  Pierre Pieterse
  2-3 minuten leestijd
  Zojuist de is de augustus editie van Management Summaries verschenen. Met de volgende vier samenvattingen: Uit het transformatiemoeras van Menno Lanting, De verfrissende smaak van zure appels van Mathilde Maas Kuper, Reorganiseren kun je leren van Rein Heddema, en Amazon ontketend van Brad Stone.
  interview
  Personeelsmanagement
  10 augustus 2021
  Bert Peene
  8-11 minuten leestijd
  Reorganiseren kun je leren, luidt de titel van Heddema’s boek op geruststellende toon. Mits je kiest voor de modelaanpak die hij daarin beschrijft. Een aanpak waarin de mens centraal staat, want reorganiseren is mensenwerk en dat wordt nog wel eens vergeten. Maar wat heeft de lezer aan die thumbs up als de auteur halverwege doodleuk opmerkt dat een reorganisatie meestal onvoldoende soelaas biedt en de oplossing van het echte probleem niet dichterbij brengt? Reden genoeg voor een interview over een ingreep die in veel gevallen een doel op zich lijkt te zijn geworden maar feitelijk onnodig is.
  recensie
  Verandermanagement
  20 juli 2021
  Rick Lindeman
  1-2 minuten leestijd
  Van de week liep ik naar mijn voordeur, en kwam op het trapje van de veranda in een spinnenweb terecht. Ik was als altijd verrast hoe sterk dat web eigenlijk was. Niet alleen omdat spinnenrag sterk materiaal is, maar ook omdat het web in een bepaald patroon geweven is.
  recensie
  Verandermanagement
  15 juli 2021
  José Otte
  4-5 minuten leestijd
  Het ontdekken van Patronen, in organisaties, vormt een prima basis om te voldoen aan de verandering die we zien nu scripties vaker beroepsproducten worden, en onderzoek ook steeds vaker actie-onderzoek mag zijn.
  recensie
  Verandermanagement
  14 juli 2021
  Thomas Cech
  3-4 minuten leestijd
  De functie van frictie gaat in de kern over frictie en rust bij veranderingen. Annemerie Mars beschrijft hoe beiden positief en negatief kunnen uitpakken. Ze laat zien hoe je de juiste frictie- en rustinterventies functioneel of disfunctioneel in kan zetten.
  nieuws
  Algemeen management
  7 juli 2021
  Pierre Pieterse
  2-3 minuten leestijd
  Zojuist de is de juli editie van Management Summaries verschenen. Met de volgende vier samenvattingen: Ontroeven van Kees Tillema, Patronen van Danielle Braun, De ingreep van Peter Bennemeer, en RUIS van Daniel Kahneman, Olivier Sibony, en Cass Sunstein.
  recensie
  Personeelsmanagement
  6 juli 2021
  Eric van Arendonk RM
  2-3 minuten leestijd
  'Hoe blije medewerkers verandering duurzaam succesvol maken', zo luidt de ondertitel van Happy change. Ik kan me voorstellen dat blije medewerkers uit zichzelf al positief tegen veranderingen staan.
  recensie
  Algemeen management
  5 juli 2021
  Rudy Kor
  5-8 minuten leestijd
  Hans van der Loo (adviseur en auteur van boeken als Kus de visie wakker en Waar haal je de energie vandaan?) was bezig met onderzoek voor een boek over teams, toen zijn aandacht werd getrokken door de ontwikkeling van het coronavaccin. Hij vond dat boeiend genoeg om er een apart boek over te schrijven: De race om het coronavaccin.
  recensie
  Personeelsmanagement
  2 juli 2021
  Bert Peene
  3-4 minuten leestijd
  Succesvol reorganiseren mag zonder twijfel tot de taaie vraagstukken worden gerekend. Niet voor niets mislukken de meeste reorganisaties. Volgens Rein Heddema kan dat echter anders, mits het stappenplan gevolgd wordt dat hij in Reorganiseren kun je leren beschrijft. Reorganiseren kun je niet alleen leren, je kunt er bovendien van uitgaan dat zijn modelaanpak succes garandeert.
  interview
  Verandermanagement
  1 juli 2021
  Willem van Leeuwen
  1-2 minuten leestijd
  Patronen zijn de footprints van het leven, een poging om wat groot is toch te bevatten en te kunnen ordenen. Zo schrijft Danielle Braun in het voorwoord van haar nieuwe boek Patronen. Zij is te gast in de nieuwe aflevering van de Boekenpraktijk.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden