OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Opinie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Opinie

    Hier vindt u columns en andere opiniestukken over managementonderwerpen als leiderschap, marketing en organisatie.
    1.236 resultaten
    achtergrond
    Organisatiekunde
    20 januari 2023
    Jaap Boonstra
    7-9 minuten leestijd
    In februari verschijnt ‘Allianties voor een duurzame toekomst’ van Jaap Boonstra en Marcos Eguiguren. In de aanloop daarheen vertelt Boonstra over de paradoxen waarmee waardengedreven allianties te maken hebben, en hoe je daarmee om kunt gaan.
    column
    Organisatiekunde
    18 januari 2023
    Boukje Keijzer
    3-4 minuten leestijd
    ‘Het kost ons enorm veel moeite om personeel te vinden. Vaak moeten we mensen afwijzen, omdat ze niet de juiste opleiding hebben gevolgd die volgens de regels aan een functie is gekoppeld.’ en ‘We moeten klanten laten wachten tot iemand met een bepaald diploma hen kan helpen, terwijl voor een groot deel van de taken die opleiding helemaal niet nodig is.’
    column
    Organisatiekunde
    12 januari 2023
    Boukje Keijzer
    3-4 minuten leestijd
    Ja maar dát mag niet... Een zinnetje dat professionals regelmatig tegenkomen. Maar in de praktijk is er vaak rek te vinden in - en tussen - het woud aan regels, weet ontregelexpert Boukje Keijzer. Voor Managementboek Magazine maakt ze een reeks columns met actuele voorbeelden, én manieren om ermee om te gaan. Bij wijze van introductie deelt ze alvast haar 7 rekstrategieën. 
    column
    Psychologie
    9 januari 2023
    Ben Tiggelaar
    2-3 minuten leestijd
    Ben jij ook intelligenter, vriendelijker en eerlijker dan gemiddeld? Dan ben je niet de enige. Een ruime meerderheid van de mensheid ziet zichzelf zo. Best wel grappig. Psychologen noemen dit het ‘better than average effect’.
    achtergrond
    Organisatiekunde
    29 december 2022
    Jaap Boonstra
    7-9 minuten leestijd
    In februari verschijnt ‘Allianties voor een duurzame toekomst’ van Jaap Boonstra en Marcos Eguiguren. In de aanloop daarheen vertelt Boonstra hoe de levensloop van waardengedreven allianties er uitziet, en waar je in elke fase op moet letten.
    achtergrond
    Coaching en trainen
    22 december 2022
    Bertrand Weegenaar
    6-8 minuten leestijd
    Als je drie jaar terug een discussie voerde over pensioenen, of praatte over klimaat en andere langetermijnproblemen, dan was dat al ingewikkeld. We kwamen er toen al niet uit. Na een wereldwijde pandemie en een oorlog in het hart van Europa met één nucleaire mogendheid, is de discussie nog complexer geworden. 
    achtergrond
    Organisatiekunde
    14 december 2022
    Jaap Boonstra
    5-7 minuten leestijd
    In februari verschijnt ‘Allianties voor een duurzame toekomst’ van Jaap Boonstra en Marcos Eguiguren. In de aanloop daarheen vertelt Boonstra hoe allianties kunnen bijdragen aan een betere wereld, en waarom we dat niet aan overheden en bijvoorbeeld Polman en Patagonia kunnen overlaten.
    column
    Algemeen management
    1 december 2022
    Ergin Borova
    3-5 minuten leestijd
    Ik had het genoegen om op het podium te staan tijdens het Talentbevrijdingsfestival van Beweging. Het thema van het festival logischerwijs was: hoe kunnen we de talenten van onze medewerkers bevrijden? Hoe kan je talenten vinden, binden en ontwikkelen?
    column
    28 november 2022
    Liesbeth Tettero
    2-3 minuten leestijd
    Berlijn, najaar 2022. Vanaf een hoog platform kijk ik uit over een herbouwd stuk van de Berlijnse Muur, compleet met wachttoren. Op de achtergrond steekt de beroemde Fernsehturm als een middelvinger vanuit de voormalige DDR in de lucht naar het westen. Bij al dit machtsvertoon uit de geschiedenis denk ik aan… managementboeken.
    achtergrond
    Coaching en trainen
    10 november 2022
    Manon Bongers
    7-10 minuten leestijd
    Mensen lopen vast in hun werk. Daar zijn tal van redenen voor: ze ervaren te veel werkdruk, voelen zich onvoldoende gewaardeerd of hebben een moeizame relatie met een of meer collega’s. Als gevolg van deze problemen worden ze ontevreden of vinden ze het steeds lastiger hun werk met plezier te doen. En zo ontstaan vervelende situaties waar ze niet altijd alleen uitkomen.
    column
    Ondernemen
    9 november 2022
    Edwin Kersten
    4-5 minuten leestijd
    Het is onafwendbaar, er is een recessie in de maak. Een torenhoge inflatie, structurele personeelstekorten en de energiecrisis zijn een paar uitdagingen waar iedere organisatie mee te maken heeft. En de effecten ervan die we nu zien, zijn nog maar het begin. Een andere tijd breekt aan. Een tijd waarin goed ondernemerschap en management volledig het verschil gaan maken. Ben je er klaar voor?
    achtergrond
    Mens en maatschappij
    1 november 2022
    Henk Jan Kamsteeg
    7-10 minuten leestijd
    Toen ik de redactie van Managementboek.nl voorstelde een blog te schrijven over diverse soorten agenda’s en planners voor 2023, kon ik niet vermoeden dat zij mij het boek ‘Agendahedonisme’ van Tom Grosfeld aan zouden raden. Daar gingen mijn goede bedoelingen om het komend jaar nog meer aan mezelf te werken door heldere doelen voor mezelf vast te stellen…
    column
    Algemeen management
    31 oktober 2022
    Martijn Daalder
    3-5 minuten leestijd
    Jesse Klaver haalde het nieuws met zijn voorstel om het hele huurhuizenbezit socialiseren. Dat zou ook meteen de basis voor een robuuste progressieve samenwerking zijn. Je kunt dat huizenplan natuurlijk afdoen als clickbait en electorale marketing. Maar Klaver verbond het ook nog met een voorstel voor samenwerking. En daar wordt het raadselachtig. Het grote mooie woord samenwerking is weer eens gevallen – wie kan daar tegen zijn? – maar dat voorstel blijft wel erg mistig.
    column
    25 oktober 2022
    Joep Schrijvers
    2-3 minuten leestijd
    Op dit moment maakt electoraal-geograaf, Josse de Voogd, dertiger nog, furore. De reden is een nota die hij met René Cuperus schreef over de gevestigden en de buitenstaanders in Nederland. Simpelweg, over de universiteitssteden met haar losgezongen elites en de Almere Havens vol afgehaakte buitenstaanders, over de grote disconnectie.
    achtergrond
    Algemeen management
    20 oktober 2022
    Bertrand Weegenaar
    9-12 minuten leestijd
    Corona, inflatie, stikstof en klimaat. Het zijn crisissen die transities noodzakelijk maken. Ze verdienen aandacht en... een verhaal. Deze Uit de boeken richt zich op de vraag hoe realistische en optimistische verhalen een rol kunnen spelen bij de broodnodige transitie. Transities en verhalen hebben namelijk een belangrijke overeenkomst: Ze brengen ons allebei van de ene naar een andere situatie. 
    column
    Economie
    18 oktober 2022
    Bertrand Weegenaar
    4-5 minuten leestijd
    In de discussie rond het stikstofvraagstuk en de klimaattransitie zijn er twee belangrijke radicale economische stromingen te onderkennen: gaan we voor minder of gaan we voor (groen) technisch meer?
    column
    Leiderschap
    7 oktober 2022
    Frank Vogt
    2-3 minuten leestijd
    Diep van binnen weten we dat dé ideale leider niet bestaat. Toch verwachten we dat onze leiders ons foutloos, trefzeker en met oog voor alle belanghebbenden vooruit brengen. We verwachten dat ze antwoorden hebben op alle vragen. Je ziet die hoop terug in opleidingen en in boeken over leiderschap,  waarin een stappenplan wordt aangereikt dat alleen maar hoeft te worden gevolgd.
    achtergrond
    Coaching en trainen
    29 september 2022
    4-5 minuten leestijd
    De sessie is begonnen. Je voelt je adem iets hoger in je lijf dan normaal en je hart klopt stevig in je borst. Je bent niet per se zenuwachtig, maar wel alert. Bovendien voel je je verantwoordelijk voor een goede sessie. Het kan er hier best turbulent aan toegaan is je vooraf verteld. Je ziet inderdaad een paar stevige types, maar ze lijken je ook welwillend en sympathiek. 
    achtergrond
    Algemeen management
    22 september 2022
    Bertrand Weegenaar
    8-11 minuten leestijd
    De klimaatcrisis raakt ons allemaal en gaat ons ook allemaal aan. In 2050 moeten EU-landen klimaatneutraal zijn. Deze Uit de boeken gaat over boeken waarmee we een stap, en soms meerdere stappen verder gaan. Boeken over hoe bedrijven klimaatactief kunnen worden met duurzaam ondernemen. Geëxperimenteerd wordt er al volop. Er zijn belangrijke kennisbronnen en ervaringsverhalen.  
    column
    Leiderschap
    16 september 2022
    Ronald van der Molen
    5-7 minuten leestijd
    In steeds meer sectoren gaan werknemers gebukt onder toenemende werkdruk, zo berichten het CBS, de Kamer van Koophandel en diverse werkgeversorganisaties op basis van de Conjunctuurenquête Nederland. 

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden