OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Opinie

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Opinie

    Hier vindt u columns en andere opiniestukken over managementonderwerpen als leiderschap, marketing en organisatie.
    1.195 resultaten
    achtergrond
    Algemeen management
    1 december 2021
    Bertrand Weegenaar
    9-13 minuten leestijd
    Vormen van een strategie lijkt in deze complexe tijd van veranderingen, transformaties, en crises overbodig. Elke strategie lijkt snel achterhaald. Nog voordat de inkt van het strategisch plan droog is. Maar toch, maar toch… Kortom: over de relevantie van strategie.
    column
    Algemeen management
    12 november 2021
    Juri Hoedemakers
    2-3 minuten leestijd
    Het was de hofnar die vroeger de koning een spiegel voorhield om hem op het rechte pad te houden. Hoe vergrootte hij het reflectieve vermogen van de koning? En wat kunnen wij daar in deze moderne tijd van leren? Dit keer ga ik in op de functies van Beste vriend & Zondebok.
    column
    Strategisch management
    2 november 2021
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    Ik heb van Nicholas Taleb geleerd dat je de toekomst niet kunt voorspellen, wat je wel kan doen is even omzien naar de recente geschiedenis om van daaruit naar het heden te kijken, zodat het pad naar de toekomst zich in potlood aftekent. En als dat weer ergens voor geldt, dan is dat wel strategie.
    column
    Leiderschap
    1 november 2021
    Joep Schrijvers
    3-4 minuten leestijd
    ‘Ik moest bij de onderwijsdirecteur komen omdat ik in een college het woord fag had gebruikt.’ Zo begon het verhaal van een kennis. Hij had dit verboden Amerikaanse woord gebruikt in een les over discriminatie en conservatisme. Het betekent zoiets als vuile flikker.  
    achtergrond
    Algemeen management
    20 oktober 2021
    Patrick Davidson
    2-3 minuten leestijd
    Je hoort sporters vaak zeggen dat alleen de winst telt. En dat niemand over een paar jaar nog weet wie er als tweede eindigde. Daar zit iets in. Bij een verkiezing als Managementboek van het Jaar gaat die vergelijking echter mank. Dit initiatief kent alleen maar winnaars.
    column
    Strategisch management
    28 september 2021
    Bertrand Weegenaar
    5-7 minuten leestijd
    Het vormen van een strategie lijkt in deze complexe tijd met veranderingen, transformaties, crisissen etc. overbodig. Elke strategie is misschien snel achterhaald. Zoals een ongevalsdeskundige wel eens uitlegde: de meeste vliegtuigongelukken worden niet veroorzaakt door een technisch mankement maar omdat de piloten vergaten te vliegen.
    column
    21 september 2021
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    ‘Si vis bellum, para fugam.' Zo parafraseert Joep Schrijvers in zijn column het beroemde ‘si vis pacem, para bellum' van Vegetius om de aftocht in Afghanistan in context te plaatsen. En tegelijk om de poppenkastvoorstelling ‘Leiderschapsvlucht' van toneelvereniging Nieuw Leiderschap - uitgevoerd door het damestriumviraat onder leiding van regisseur Mark Rutte - duiding te geven.     
    column
    Leiderschap
    16 september 2021
    Joep Schrijvers
    2-3 minuten leestijd
    Het belangrijkste dat een bestuurder moet hebben als het erop aankomt is plan B. Het maakt niet uit of die bestuurder aan het roer staat van een bedrijf, een overheidsinstelling of een staat: de aftocht moet altijd zijn geregeld, heimelijk en tijdig.   
    column
    Algemeen management
    3 september 2021
    Juri Hoedemakers
    3-4 minuten leestijd
    Het was de hofnar die vroeger de koning een spiegel voorhield om hem op het rechte pad te houden. Hoe vergrootte hij het reflectieve vermogen van de koning? En wat kunnen wij daar in deze moderne tijd van leren?
    achtergrond
    Psychologie
    2 september 2021
    Karin de Zwaan
    Daniel Kahneman wordt gezien als de meest invloedrijke psycholoog van onze tijd. Velen laten zich door hem inspireren. Hij geeft ons nieuwe, frisse inzichten, gebaseerd op stevig wetenschappelijk onderzoek. Neem zijn TED talk over geluk. Daarin stelt hij: Geluk is een kwestie van herinnering, en kun je dus beïnvloeden.
    column
    Algemeen management
    17 augustus 2021
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    ‘Charlatans.' Zo, Kees Tillema zet even de toon in het interview dat we met de auteur van Ontgroeven hebben. Quasi-professionals die voor hun opdrachtgevers doortimmerde routekaarten ontwikkelen die vooral voorspelbaarheid en beheersbaarheid suggereren.
    achtergrond
    Algemeen management
    16 augustus 2021
    Patrick Davidson
    3-4 minuten leestijd
    Voor het zevende jaar op rij vroegen we schrijver en spreker Patrick Davidson om voor onze lezers een selectie te maken van vijf boeken die hij aanraadt om te lezen deze zomer.
    column
    Persoonlijke effectiviteit
    13 augustus 2021
    Joep Schrijvers
    3-4 minuten leestijd
    Een van de vermakelijkste lesboekjes voor leiders is al oud en komt van Theodulfus van Orleáns (ca. 750-821). Hij was adviseur, afgezant en rechter van Karel de Grote.
    achtergrond
    Algemeen management
    12 augustus 2021
    Bertrand Weegenaar
    9-13 minuten leestijd
    In 2016 heerste een positieve vibe rondom internet, platformen, en de activiteiten van sociale media. Daar is vijf jaar later weinig van over. Een reeks aan gebeurtenissen en publicaties over onderwerpen als de macht van Big Tech, deep fake, bedreigingen door cybercriminaliteit, en de inzet van sociale media om onze democratie te ondermijnen, hebben een zeer verontrustende ondertoon.
    column
    Algemeen management
    5 augustus 2021
    Juri Hoedemakers
    6-8 minuten leestijd
    Het was de hofnar die vroeger de koning een spiegel voorhield om hem op het rechte pad te houden. Wat kunnen wij daar in deze moderne tijd van leren? In mijn vorige blog heb ik stilgestaan bij de nar als adviseur/raadgever. Dit keer ga ik in op de derde en vierde functie; die van criticus en satiricus.
    column
    Psychologie
    27 juli 2021
    Edwin Zasada
    4-5 minuten leestijd
    Wettelijk heeft een medewerker op werkdagen van meer dan 5,5 uur recht op twee pauzes van minimaal 15 minuten. De meeste organisaties zullen op of rond de wettelijke richtlijn zitten. Misschien met iets meer pauzetijd, maar slechts zelden met significant meer pauzemomenten. Slim is dat niet, vooral niet nu kenniswerkers een steeds groter deel van onze economie voor hun rekening nemen.
    column
    Psychologie
    20 juli 2021
    Edwin Zasada
    5-7 minuten leestijd
    Daar sta je dan. Heb je als manager 1500 euro uitgegeven aan een cursus timemanagement voor een medewerker die moeite heeft met het afronden van projecten, zie je nog geen resultaat.
    column
    Psychologie
    13 juli 2021
    Edwin Zasada
    3-5 minuten leestijd
    Ik kan me nog een voorval herinneren met een sollicitant voor de functie van assistent supermarktmanager, laten we hem Kevin noemen. Het was een tweede gesprek, een goed gesprek, maar ergens vond ik dat hij niet direct overkwam als een leidinggevende.
    achtergrond
    Persoonlijke effectiviteit
    12 juli 2021
    Marjan Maandag
    2-3 minuten leestijd
    Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Liza en Marjan welk boek hen pakte.
    achtergrond
    Algemeen management
    8 juli 2021
    Bertrand Weegenaar
    8-11 minuten leestijd
    Werken in teams staat in veel organisaties niet meer ter discussie. Naast de managementteams werken veel medewerkers in ontwikkel-, klant- of andere deskundigheidsteams. Een punt van discussie blijft hoe die teams verantwoordelijkheid afleggen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden