Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Managementboek TOP 100

Al jaren een begrip: de Managementboek Top 100. Gebaseerd op de verkopen van de afgelopen 30 dagen stellen wij iedere dag de Managementboek Top 100 samen. Hieronder de lijst van vandaag.

StoryBrand

Donald Miller

StoryBrand

Door gebruik te maken van zeven universele verhaalprincipes creëert StoryBrand voor elk bedrijf effectieve boodschappen die ingezet kunnen worden op websites, presentaties en social mediakanalen.

2
Elke Wiss

Socrates op sneakers

Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek.
€ 20,99
3
Daniel Kahneman

RUIS

In RUIS laten Daniel Kahneman, Cass R. Sunstein en Olivier Sibony zien hoe ruis aanzienlijk bijdraagt aan beoordelingsfouten op velerlei gebieden.
€ 24,99
4
Verne Harnish

Scaling up - De groeiformule

Wil je groeien, of meer leren over groei, dan bevat dit boek alle praktische handvatten en technieken om je lange termijn groeiambities direct vorm te geven.
€ 24,99
5
Marc Beijen

Successful Digital Transformation

This book is, as indicated by the subtitle, intended in the first place for executives and managers. But actually its is essential reading for all who are faced with digital transformation.
€ 34,83
6
Guido Bayens

Bedrijfsarchitectuur op basis van Novius Architectuur Methode

Dit boek beschrijft een methode voor het ontwikkelen van een bedrijfsarchitectuur en projectstartarchitecturen op basis van het Novius Architectuur Raamwerk.
€ 47,65
7
Caroline Koetsenruijter

Jij moet je bek houden!

Jij moet je bek houden! helpt professionals effectief om te gaan met conflictsituaties en sterker uit de strijd te komen.
€ 20,-
8
Danielle Braun

Patronen

Je leert patronen het best herkennen en duiden, door ze heel vaak waar te nemen. Dat is van belang bij organisatieverandering. Dit boek neemt je bij de hand en helpt je daarbij op weg.
€ 35,-
9
Frank Weijers

Now we’re talking!

The Lewis Method of Deep Democracy omvat een set krachtige tools waarmee écht goede gesprekken kunnen worden gefaciliteerd.
€ 10,-
10
Business Contact

Vakantieboek voor professionals en managers

Of je nu naar het buitenland gaat of vakantie viert in eigen land, met dit boek in de hand kun je bijlezen, ontspannen, reflecteren en opladen.
€ 15,-
11
Louis van Woerden

Fluitend leidinggeven

Managers beginnen vaak met veel ambitie en goede voornemens aan hun taak als leidinggevende, maar al snel wordt de agenda geregeerd door de waan van de dag.
€ 20,99
12
Kees Tillema

Ontgroeven

Hoe kunnen organisaties en leiders zich ontwikkelen wanneer ze juist gebruik maken van het onverwachte, het ongeplande en de volatiliteit van alledag? Lees het in Ontgroeven.
€ 27,50
13
Daniël Brouwer

Het procesboek voor de functioneel beheerder

Een functioneel beheerder moet van vele markten thuis zijn. Alleen kennis van IT en informatiemanagement is niet voldoende – hij of zij moet ook kunnen plannen, anticiperen, oplossen, overtuigen en verbinden.
€ 29,99
14
Hans van Breukelen

Mentale Innovatie

Over innovatie lezen we elke dag, het is een must voor bedrijven en organisaties. Hoe blijven ze vernieuwen? Hoe vinden ze een authentieke marktpositie?
€ 22,95
15
Mark Tuitert

DRIVE: Train je stoïcijnse mindset

Toen Mark Tuitert in 2010 olympisch goud won op de 1.500 meter schaatsen dacht hij niet aan winnen, maar aan Epictetus en Seneca.
€ 20,-
16
Marc van Eck

Businessplan op 1 A4 - Word succesvoller met OGSM

De methodiek in dit boek heet OGSM: Objective, Goals, Strategies, Measures. Het is een plan op 1 A4 (ja je leest het goed: één A4) dat leidt van visie naar actie.
€ 14,99
17
Jan Kuipers

De kleine Covey

De zeven eigenschappen is al 25 jaar een klassieker. Het is het perfecte boek voor mensen die meer sturing aan hun leven willen geven.
€ 11,99
18
Tom Rath

Ontdek je sterke punten 2.0

Heb jij de kans om dat wat jij het beste kan, elke dag te doen? De kans bestaat dat je dat niet doet, en daarmee worden natuurlijke talenten jammer genoeg niet benut.
€ 20,99
19
Filip Vandendriessche

Leidinggeven zonder bevelen

7 Kernideeën inspireerden de auteurs om sterk vernieuwende managementconcepten te ontwikkelen. Ze geven u adviezen die werken in het bedrijfsleven én thuis.
€ 25,99
20
Ylva Poelman

De 9 succesfactoren van de BV Natuur

Ondanks de vele (catastrofale) veranderingen waarmee de natuur is geconfronteerd, is ze al een slordige 4 miljard jaar non-stop in bedrijf: een indrukwekkende successtory.
€ 29,95
21
Roy Ishak

Creatief schrijven

In dit langverwachte boek onthult '8-figure' copywriter Roy Ishak hoe je een originele en onderscheidende schrijfstijl ontwikkelt. Stap-voor-stap, met soms een grap.
€ 25,-
22
Serge van Rooij

Waar laat ik mijn handen?

Alleen al in Nederland worden elke dag ontelbare presentaties gegeven. De meeste van die presentaties zijn oersaai. De spreker, maar ook het publiek, beleeft er meestal weinig lol aan.
€ 17,99
23
Boom Management

Patronen notitieboekje

Dit bijzondere A5 notitieboek bevat quotes van grote leermeesters en thought leaders die jou tot nadenken aanzetten en inspireren om de (organisatie)wereld anders te beleven en zien.
€ 4,99
24
Rick Pastoor

GRIP - Het geheim van slim werken

Sommige mensen lijken altijd grip op de zaak te hebben. Een van hen is Blendle-man Rick Pastoor. In dit boek deelt hij zijn razendslimme werkmethode GRIP, die hij door de jaren heen ontwikkelde.
€ 18,99
25
Remko van der Pols

BiSL – Een Framework voor business informatiemanagement

BiSL®, Business Information Services Library, is het framework voor business informatiemanagement. Dit boek is de officiële beschrijving van BiSL 3de editie.
€ 47,42
26
Stephen Covey

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Verbeter de kwaliteit van uw werkende leven, privé-leven én gezinsleven. Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt.
€ 27,50
27
Evert Hatzmann

Houd je feedback!

Met de tips, tricks en tools in Houd je Feedback! pak je voortaan zelf de regie op het verlagen van je motivatiekillers en op het verhogen van je motivatiekicks.
€ 20,-
28
Natalie Sayer

De kleine Lean voor Dummies

Concurrentiedruk zorgt ervoor dat iedereen veeleisende klanten tevreden wil stellen en daarbij minder tijd, energie, ruimte, materiaal en geld wil gebruiken.
€ 9,99
29
Pacelle van Goethem

Macht aan de aardige mens

In 'Macht aan de aardige mens' van Pacelle van Goethem ontdek je de stijlen van overtuigen en de geheimen van onweerstaanbare mensen.
€ 12,99
30
Raimke Groothuizen

Hoe word ik een on(der)wijs goede teamleider?

In dit boek staat het verhaal centraal van een docente die promoveert van collega naar leidinggevende.
€ 22,99
31
Marc Rouppe van der Voort

Verder met lean in de zorg

Vier jaar na het verschijnen van Lean denken en doen in de zorg. Acht verhalen uit de praktijk en twee jaar na Lean in de zorg.
€ 30,50
32
Frank van Outvorst

BiSL® Foundation Courseware

BiSL legt verbindingen tussen operationeel functioneel beheer en strategisch informatiemanagement en geeft handvatten voor (verdere) professionalisering van business informatiemanagement.
€ 61,37
33
Maarten Brand

Het grote stageboek voor werkgevers

Je zoekt een stagiaire, maar waar vind je die? En hoe voorkom je dat de begeleiding een dagtaak wordt? Dit boek geeft de antwoorden op alle vragen over stages en stagiaires.
€ 29,50
34
Menno Lanting

Uit het transformatiemoeras

In zijn nieuwste boek biedt Lanting de helpende hand aan organisaties die worstelen met de digitale transformatie, of die juist helemaal aan het begin ervan staan.
€ 24,99
35
Ans Tros

Dynamisch coachen

Dit boek is voor mensen die passie hebben voor leren en ontwikkelen en zich verder willen bekwamen in mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen.
€ 19,50
36
Jurriaan Kamer

Formule X

'Formule X' van Jurriaan Kamer en Rini van Solingen is een verhalend managementboek over snelheid, leiderschap en organisatieverandering.
€ 21,99
37
Mike Michalowicz

Profit first

'Profit First' is een financieel systeem dat de financiële wereld volledig op zijn kop zet. Het veegt de internationale formule Omzet – Kosten = Winst van tafel.
€ 31,50
38
Kenneth Blanchard

Gung Ho!

Ook uw bedrijf heeft baat bij de principes van Gung Ho. Het boek is geschreven voor elke manager die weet dat de inzet van zijn mensen onbetaalbaar is.
€ 20,-
39
Shirine Moerkerken

Conflict eren

Shirine Moerkerken beschrijft hoe je conflict functioneel inzet bij het verder brengen van complexe maatschappelijke vraagstukken.
€ 39,90
40
Sydney Brouwer

Als de koning je klant zou zijn

De klant is koning. Een veelgebruikte uitspraak bij organisaties die klantgerichter willen worden. Maar wat als de koning opeens je klant wordt?
€ 20,95
41
Ben van der Hilst

Teamgericht organiseren in het voortgezet onderwijs

Het boek laat stap voor stap zien hoe een arbeidsorganisatie kan worden ingericht waar leraren met plezier, professionaliteit en zeggenschap hun kerntaak verrichten.
€ 19,95
42
Hannie van Genderen

Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis

Schematherapie kan bij de meerderheid van de patiënten met een borderline-persoonlijkheidsstoornis (bps) resulteren in herstel van de diagnose en leidt in tweederde van de gevallen tot klinisch relevante verbetering. Deze geheel geactualiseerde en sterk uitgebreide editie van dit toonaangevende leer- en handboek biedt een praktische beschrijving van bps in termen van schemamodi en van een groot aantal therapeutische technieken. Daarbij komen de therapeutische relatie, experiëntiële, cognitieve en gedragsmatige technieken aan bod, evenals specifieke behandelmethoden per modus en slotfase van de therapie. Deze editie is aangevuld met nieuw klinisch onderzoek naar de werkzame factoren bij en de duur van schematherapie, zowel individueel als in groepen, en uitgebreid met onder andere ‘veelgestelde vragen’ over wat de therapeut kan doen bij knelpunten in de behandeling. Hannie van Genderen is klinisch psycholoog/ psychotherapeut en supervisor, leertherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Met Gitta Jacob en Laura Seebauer schreef ze de bestseller Patronen doorbreken. Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, klinisch psycholoog, senior schematherapeut en VGCt-gedragstherapeut. Hij doet onderzoek naar onder meer de effectiviteit en de werkingsmechanismen van schematherapie. Met Gitta Jacob schreef hij het boek Schematherapie, een praktische handleiding.
€ 39,95
43
Julian Stevense

De perfecte positionering

€ 29,50
44
Jitske Kramer

Werk heeft het gebouw verlaten

Jitske Kramer schreef Werk heeft het gebouw verlaten tijdens de tweede lockdown in oktober 2020. Over hoe corona ons in een collectieve cultuurshock stortte en wat de impact hiervan is op ons werkende leven.
€ 17,50
45
Jobbeke de Jong

Competente mensen incompetente teams

Veel teamcoaches en -leiders werken te hard. Ze proberen hun teams bij te sturen en zitten boven op processen.
€ 24,95
46
Eline Janssen

De kracht van het piramideprincipe

'Ik word gek van al die informatie!' Mensen raken overspoeld door de enorme hoeveelheid tekst die elke dag op hen afkomt.
€ 28,50
47
Karin Derksen

Goed teamwerk

Dit boek is bedoeld voor iedereen die met en in teams werkt en goed teamwerk wil realiseren en zich daar nog in wil verdiepen en ontwikkelen.
€ 29,50
48
Martin van Staveren

Iedereen risicoleider

Na het lezen van dit boek ben je in staat om anders om te gaan met onzekerheden, risico’s én kansen die doelen in de meest brede zin van het woord beïnvloeden.
€ 27,95
49
Jacco Valkenburg

Recruitment 3.0 - Werving en selectie in een wereld van sociale media, chatbots en AI

Je leest over de juiste recruitmentstrategie, return on investment (roi) van sociale media, de nieuwe rol van de carrièresite en veel ideeën en tips voor content en online reputatiemanagement.
€ 34,95
50
Daniella van Well-Stam

Risicomanagement voor projecten

Projectleiders zullen met dit boek zowel inzicht verkrijgen in de manier waarop een risicoanalyse kan worden uitgevoerd als in de toepassingsmogelijkheden van risicoanalyse en risicomanagement.
€ 27,50
51
Alice Vlottes

Narcisme in organisaties

Zou je graag leren omgaan met je narcistische baas? Dit boek biedt jou het inzicht en de handvatten die daarvoor nodig zijn, zodat jij met plezier je werk kunt blijven doen.
€ 24,99
52
Peter Bennemeer

De ingreep

Peter Bennemeer, de auteur van deze autobiografie, was als bestuurder van Bernhoven verantwoordelijk voor deze transformatie.
€ 22,50
53
Yvette Backer

BiSL Next in uitvoering

Business-informatiemanagement (BIM) speelt een grote rol in de aansluiting tussen business en IT. In 2001 is voor het eerst een model beschreven voor business-informatiemanagement: BiSL (Business information Services Library).
€ 47,42
54
Jan van Bon

ITIL4 - A Pocket Guide

The ITIL pocket guides of Van Haren Publishing are since long recognized as the industry classic guide on the topic of ITIL, in many languages.
€ 19,57
55
Koen Marichal

Leading from the middle

Het werk van de manager wordt er niet eenvoudiger op, zeker niet in ‘het midden’ van een organisatie.
€ 34,50
56
Craig Zacker

Exam Ref MS-900 Microsoft 365 Fundamentals

Designed for IT professionals, Exam Ref focuses on critical thinking and decision-making acumen needed for success at the Microsoft Certified Fundamentals level.
€ 42,99
57
Jan van Bon

ITIL 4 – Pocketguide 2e druk

Deze pocketguide geeft uitleg over alle exameneisen voor het ITIL 4 Foundation examen en biedt tevens ondersteuning voor iedereen die eerdere ITIL-edities kent en op zoek is naar een brug naar deze nieuwe editie.
€ 19,57
58
Jeroen Busscher

Leidinggeven in de hybride organisatie

In dit boek zet Jeroen Busscher op compacte wijze onze nieuwe (post-)coronawerkelijkheid op een rijtje. Hij toont ons de gevaren, de uitdagingen en de nieuwe kansen.
€ 24,95
59
Wouter Hart

Anders Vasthouden

Werken vanuit de bedoeling is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Na zijn bestseller Verdraaide organisaties zet Wouter Hart in Anders Vasthouden de volgende stap.
€ 29,90
60
Manon Ruijters

Canon van leren & ontwikkelen

De Canon van leren en ontwikkelen is het basiswerk over leren en ontwikkelen in organisaties. Dit boek is een volledig herziene uitgave van Canon van het leren, dat in 2012 verscheen, en waar ruim 10.000 exemplaren van zijn verkocht.
€ 59,50
61
Sjoerd Segijn

Gedragsverandering vanuit kwetsbaarheid

YETS biedt jongeren een nieuwe en veilige omgeving, waarin samen gebasketbald wordt, samen wordt gegeten en samen huiswerk wordt gemaakt.
€ 22,50
62
Justin Jansen

Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen

De wereld verandert in rap tempo. Dit zorgt voor fundamentele veranderingen. Je moet op andere manieren in de behoeften van je klanten voorzien.
€ 22,99
63
Arend Ardon

Traag versnellen

Dit boek brengt een volstrekt andere boodschap over vernieuwing: wie niet kan vertragen, kan ook niet versnellen.
€ 25,-
64
Wouter Hart

Verdraaide organisaties

Dit boek biedt houvast aan iedereen die met minder krampachtige beheersbaarheid betere resultaten wil halen. Met herkenbare voorbeelden en een krachtig basismodel.
€ 32,50
65
Patrick Jordens

Bel me wél

Vol met tips, tricks, best practices en checklists helpt 'Bel me wél' je ontdekken welke bouwstenen onmisbaar zijn voor een duurzame en succesvolle telemarketingpraktijk.
€ 22,95
66
Jack Korsten

De 7 sterren organisatie

Met dit denk- en doeboek wil Jack Korsten je verleiden om je eigen, winnende droomorganisatie te gaan realiseren. Het 7-Sterren Raamwerk helpt je bij elke stap ernaartoe.
€ 45,-
67
Mathieu Weggeman

Essenties van leidinggeven aan professionals

Dit boek gaat over dienend leiderschap, over de kenmerkende bijzonderheden van verschillende soorten professionals.
€ 22,50
68
Pia Callesen

Leef meer, denk minder

Pia Callesen presenteert een beproefde, baanbrekende methode in 'Leef meer, denk minder' om uit een dip te komen. De oorzaak van neerslachtigheid en depressie is vaak te veel denken.
€ 20,99
69
Axelos

ITIL Foundation, ITIL 4 edition

ITIL 4 provides the guidance organizations need to address new service management challenges and utilize the potential of modern technology.
€ 64,42
70
Jitske Kramer

Deep democracy

'Deep Democracy' is geschreven voor mensen zoals jij, die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten, en vervolgens duurzame besluiten durven te nemen.
€ 26,95
71
Edwin Vreedeveld

Ik doe ertoe!

Vind je veranderen lastig? Loop jij vast omdat je het iedereen naar de zin probeert te maken? Richt je dan liever op wat er voor jou echt toe doet.
€ 26,50
€ 21,50
72
Toon Gerbrands

Soms is alles wel eens waar

In 'de tiende van Toon' trapt Toon Gerbrands 52 heilige managementhuisjes omver. Niet omdat hij per se dwars wil liggen.... Met een voorwoord van Wim Kieft.
€ 22,50
73
Peter Block

Feilloos adviseren - 3e herziene editie

Sinds 1986 het standaardwerk voor adviseurs. Met dit praktische boek kunt u elk stadium van het adviesproces aan en bevordert u de implementatie van uw aanbevelingen.
€ 50,-
74
Jos Burgers

De Wet van Snuf

Iedereen weet hoe het principe van wederkerigheid werkt: wat u geeft, krijgt u terug. Een krachtig principe, dat vrijwel altijd en overal opgaat.
€ 20,95
75
Eric Mooijman

Handboek Leren & Ontwikkelen in Organisaties

'Handboek Leren en Ontwikkelen in Organisaties' is de geheel herziene uitgave van het bekende handboek 'Strategisch Opleiden en Leren in organisaties'.
€ 56,95
76
Erik Deen

Opleidingskunde

'Opleidingskunde' gaat over het vakmanschap dat nodig is om leren in organisaties op gang te brengen.
€ 34,95
77
Manfred Kets de Vries

Het geluk

Kets de Vries bespreekt de noodzaak om een balans in het leven te bereiken, zoals bijvoorbeeld die tussen werk en privé-leven. Ook de tweedeling tussen uiterlijk en innerlijk succes krijgt aandacht, evenals het belang van spel in het leven en de behoefte aan verkennen van de mens, zowel in het werk als privé: hoeveel mensen willen niet een wereldreis maken? Mensen moeten de volle verantwoordelijkheid voor hun eigen leven nemen om er zoveel mogelijk uit te halen.
€ 9,95
78
Daniel Kahneman

RUIS

Stel je voor dat twee artsen in dezelfde stad verschillende diagnoses stellen over dezelfde patiënten.
€ 12,99
79
Patrick Lencioni

De 5 frustraties van teamwork

De kern van samenwerking in teams wordt in dit boek aan de hand van een parabel blootgelegd. Dit verhaal laat zien hoe hindernissen ontstaan en hoe u ze achter u kunt laten.
€ 20,-
80
Spencer Johnson

Wie heeft mijn kaas gepikt?

De vier personages in ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’ van Spencer Johnson worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen; elk reageert anders als zijn Kaas plotseling op is.
€ 15,-
81
Arie Speksnijder

De Trainingsachtbaan

Wat is de kern van het trainersvak? Dit boek geeft antwoord vanuit een verrassend eenvoudige en inspirerende visie op het trainersvak.
€ 30,-
€ 20,-
82
Noëlle van der Hagen

Advieskunst

Werken vanuit een interne adviesrol biedt je unieke kansen om mensen in beweging te brengen en een bijdrage te leveren aan veranderingen in jouw organisatie.
€ 31,95
83
Thomas Erikson

Omringd door idioten

Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze het kleurenschema van de disc-methode toe te passen op jezelf en op anderen.
€ 12,99
84
Christiaan Schreurs

Denken als Einstein

In dit boek pleit de auteur voor een herwaardering van het technische en natuurwetenschappelijke wereldbeeld waarin onzekerheid en falen wél mogen bestaan en juist de basis zijn voor vooruitgang.
€ 16,50
85
Manon Ruijters

Je Binnenste Buiten - Over professionele identiteit in organisaties

In dit boek verkennen de auteurs praktijkvraagstukken rondom professionele identiteit en beschrijven ze wat een professional nu eigenlijk is en welke dilemma's deze tegenkomt.
€ 45,95
86
Simon Sinek

Samen is beter

Simon Sinek combineert in dit prachtige boekje de inzichten die hij in de afgelopen jaren heeft opgedaan met een hartverwarmend en rijkelijk geïllustreerd verhaal.
€ 20,-
87
Wiebe van der Zee

Succes met Big Data

Alles is data in onze gedigitaliseerde maatschappij. Individuen, organisaties en apparaten slaan steeds meer informatie op, zowel op gestructureerde als ongestructureerde wijze.
€ 34,99
88
Aaron Hurst

De betekeniseconomie

'De betekeniseconomie' laat zien hoe je in de moderne economie succes kan hebben en zo tegelijkertijd de wereld kan veranderen.
€ 24,99
89
Hans Vermaak

Leren veranderen

'Leren veranderen' is al twintig jaar het handboek voor de veranderkundige. Deze derde geheel herziene editie bestaat uit zowel het fysieke handboek als de kennissite www.lerenveranderen.nl.
€ 59,95
90
Hanke Lange

Uit het goede hout gesneden - De enerverende stap van manager naar bestuurder

'Uit het goede hout gesneden' helpt ervaren managers om te bepalen of ze de ambitie en de competenties hebben om een succesvolle bestuurder te worden.
€ 24,95
91
Debra Paul

Business Analysis

All organisations need to respond to the challenges within today's highly competitive global economy.
€ 64,41
92
André Weber

Organiseren en managen

'Organiseren en managen' biedt een concrete en levendige inleiding op het vakgebied Management en Organisatie. Via het 7S-model van McKinsey leer je organisaties als een samenhangend geheel te bekijken en begrijpen.
€ 50,95
93
Jaring Hiemstra

De moderne digitale provincie

In dit boek 'De moderne digitale provincie' worden de maatschappelijke opgaven, digitalisering en organisatieontwikkeling bij provincies in samenhang verkend.
€ 29,95
94
Theo IJzermans

Beren op de weg, spinsels in je hoofd

Veel mensen hebben dagelijks te maken met deze bronnen van spanning en onrust. Dat maakt werken vermoeiend of zelfs uitputtend in plaats van prettig.
€ 22,95
95
Jos Marcus

Handboek Organisatie en Management. Een praktijkgerichte benadering

Handboek organisatie en management is een interactieve en praktijkgerichte inleiding op het vakgebied.
€ 86,95
96
Hidde de Vries

Work Smart Play Smart.nl

De afgelopen anderhalf jaar zijn een rollercoaster geweest. De coronacrisis heeft ons leven en onze manier van werken op zijn kop gezet.
€ 20,-
97
Jos Burgers

Eén fan per dag

Wat je wilt, zijn fans. Want fans bevelen je aan bij anderen, zijn trouw en minder prijsgevoelig, denken graag met je mee en hebben het beste met je voor.
€ 20,-
98
Ad de Jongh

Handboek EMDR

Mensen die worden geconfronteerd met afschuwelijke gebeurtenissen kunnen daar blijvende klachten aan overhouden, zoals angstige dromen, schrikachtigheid, voortdurende angst of nervositeit en vermijdingsgedrag. Wanneer de klachten ernstig en blijvend zijn, kan er sprake zijn van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kortweg EMDR, is een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van verschillende vormen van psychotrauma, waaronder PTSS. EMDR-therapie is kortdurend, patiëntgericht, kent een duidelijke, geprotocolleerde aanpak, en heeft een stevige wetenschappelijke basis. Daarom is EMDR een van de meest toegepaste methoden voor de behandeling van psychisch trauma, en een eerstekeuzebehandeling volgens de meeste internationale behandelrichtlijnen, zoals die van de World Health Organization (WHO). Mensen met klachten als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis zijn over het algemeen na enkele zittingen EMDR-therapie weer in staat om de normale dagelijkse bezigheden op te pakken. Het Handboek EMDR is al meer dan 15 jaar hèt Nederlandstalige leerboek voor de clinicus die zich wil bekwamen in de toepassing van EMDR-therapie. Het boek beoogt psychologen, psychiaters en andere erkende specialisten in de GGZ een helder en uitgebreid kader te verschaffen omtrent de wijze waarop EMDR in de dagelijkse praktijk kan worden uitgevoerd. Het gaat uitvoerig in op de indicatiestelling voor EMDR en beschrijft alle stappen van het EMDR-standaardprotocol op gedetailleerde wijze, aangevuld met praktische tips en geïllustreerd met talloze praktijkvoorbeelden. In de loop der jaren is het handboek aangepast en aangevuld op basis van recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van traumabehandeling in het algemeen, en EMDR-therapie in het bijzonder. Er is de afgelopen jaren ook veel veranderd in het EMDR-standaardprotocol en de wijze waarop EMDR wordt uitgevoerd. Die kennis is in deze nieuwe, zevende editie van het Handboek EMDR verwerkt. Prof. dr. A. de Jongh, gz-psycholoog, is als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaastis hij honorary professor aan de Salford University in Manchester, de University of Worcester, en Queen’s University in Belfast. Ook maakt hij deel uit van de directieraad van de ptss-kliniek psytrec. Hij houdt zich onder andere bezig met onderzoek naar de mogelijkheid van evidence-based behandeling van de gevolgen van traumatische gebeurtenissen bij diverse groepen patiënten, waaronder patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. Hij is (co-)auteur van ruim 300 publicaties over psychologische onderwerpen, waaronder zes boeken, en verzorgt diverse cursussen op dit terrein in binnen- en buitenland. Drs. E. ten Broeke, is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is vrijgevestigd cognitief gedragstherapeut te Bathmen. Hij is sinds 25 jaar als opleider/supervisor betrokken bij verscheidene opleidingstrajecten, onder andere op het gebied van de cognitieve gedragstherapie en emdr. Hij is (co-)auteur van circa 150 publicaties en een zevental boeken over emdr en cognitieve gedragstherapie. Hij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van complexe (traumagerelateerde) angststoornissen.
€ 37,95
99
Tineke Verhoeven

Managen als een ruiter

Het werd niet eerder zo helder uitgediept: de parallellen tussen leidinggeven en paardrijden.
€ 19,95
100
Lianne Kaufman

Het geheim van de trainer, 2e editie

'Het geheim van de trainer' is voor de beginnende en ervaren trainer. Deze tweede editie is volledig geactualiseerd, aangevuld met nieuwe inzichten en nog meer voorbeelden.
€ 33,95

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden