Simon van Esch
Hoezo hiërarchie?
Horizontaal werken verandert de traditionele leiderschapsrol, waardoor een nieuwe manier van werken ontstaat. Een situatie mt nieuwe werkverhoudingen en veel mogelijkheden.
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
John Fahy
Foundations of Marketing
Have you wondered how marketers use data and technology to capture relevant information on their target audience? Or how marketers in today’s world deal with questions around sustainability, climate change and planned product obsolescence? In its 7th edition, Foundations of Marketing aims to answer these pressing questions. This leading textbook is packed with contemporary examples and case studies that highlight the real-world applications of marketing concepts.
Discover:
• The growing importance of social marketing
• How organisations are leveraging consumer data to make decisions and drive customer retention and conversion levels
• The role of brand communities, peer-to-peer marketing and social influencers
• Both a Managerial and Consumer approach to marketing
Key features:
• Marketing Spotlights highlight the marketing innovations of brands such as Zoom, Rent the Runway, John Lewis and Patagonia.
• Marketing in Action boxes offer modern examples of real marketing campaigns in the UK, Denmark, The Netherlands and internationally.
• Critical Marketing Perspective boxes encourage students to critically reflect on ethical debates and stimulate student discussion and analysis about socially responsible practices.
• End of Chapter Case Studies covering Starbucks, Patek Philipe, Spotify and Depop provides students with an in-depth analysis of companies’ marketing strategies. Each case study has dedicated questions to encourage critical thinking.
• Connect® resources such as updated Testbank and Quiz questions, Application Based Activities and assignable Case Studies with associated multiple-choice questions.
<b>John Fahy</b> is Professor of Marketing at the University of Limerick, Ireland
<b>David Jobber</b> is Professor of Marketing at the University of Bradford School of Management, UK
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
Kees Korrelboom
Geintegreerde cognitieve gedragstherapie
Onderzoek toont onmiskenbaar aan dat een relatief kortdurende, protocollaire behandeling vaak de voorkeur verdient boven een maatbehandeling. Tegelijkertijd knappen niet alle patiënten (voldoende) op van zo'n behandeling. Er treden soms complicaties op en voor (nog) niet alle stoornissen bestaat een wetenschappelijk gefundeerde protocollaire behandeling. Kennis van probleemtaxatie en een geïndividualiseerd behandelplan blijven dan ook noodzakelijk in de cognitief-gedragstherapeutische praktijk. Geïntegreerde cognitieve gedragstherapie voorziet in die behoefte.
In dit handboek, dat naadloos aansluit bij <i>Praktijkboek geïntegreerde cognitieve gedragstherapie</i>, is cognitieve gedragstherapie breed en diepgaand uitgewerkt. Een stevige theoretische onderbouwing gaat samen met een hoog how to do it-karakter. Veel gangbare interventies staan erin, vaak met overzichtelijke stappenplannen. Het maken van functie- en betekenisanalyses en het uitvoeren van registratieopdrachten worden uitgebreid besproken. Motiveringstechnieken komen aan bod, evenals de therapeutische interactie, de therapeutische relatie en het inschakelen van de omgeving van een cliënt.
Verschil met de vorige druk
Deze tweede druk is volledig geactualiseerd en sterk uitgebreid. Diverse cognitieve en gedragstherapeutische interventies zijn geïntegreerd en er is veel aandacht voor impliciete processen.
Voor wie
<i>Geïntegreerde cognitieve gedragstherapie</i> is een compleet, onmisbaar boek voor therapeuten in opleiding en ervaren praktiserende therapeuten.
Over de auteur(s)
Kees Korrelboom is klinisch psycholoog en cognitief psychotherapeut. Hij werkt als onderzoeker, opleider en behandelaar bij PsyQ Haaglanden. Erik ten Broeke is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij maakt deel uit van Visie, een praktijk voor cognitieve gedragstherapie te Deventer.
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Ad de Jongh
Handboek EMDR
Mensen die worden geconfronteerd met afschuwelijke gebeurtenissen kunnen daar blijvende klachten aan overhouden, zoals angstige dromen, schrikachtigheid, voortdurende angst of nervositeit en vermijdingsgedrag. Wanneer de klachten ernstig en blijvend zijn, kan er sprake zijn van een posttraumatische stressstoornis (PTSS).
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kortweg EMDR, is een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van verschillende vormen van psychotrauma, waaronder PTSS. EMDR-therapie is kortdurend, patiëntgericht, kent een duidelijke, geprotocolleerde aanpak, en heeft een stevige wetenschappelijke basis. Daarom is EMDR een van de meest toegepaste methoden voor de behandeling van psychisch trauma, en een eerstekeuzebehandeling volgens de meeste internationale behandelrichtlijnen, zoals die van de World Health Organization (WHO). Mensen met klachten als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis zijn over het algemeen na enkele zittingen EMDR-therapie weer in staat om de normale dagelijkse bezigheden op te pakken.
Het Handboek EMDR is al meer dan 15 jaar hèt Nederlandstalige leerboek voor de clinicus die zich wil bekwamen in de toepassing van EMDR-therapie. Het boek beoogt psychologen, psychiaters en andere erkende specialisten in de GGZ een helder en uitgebreid kader te verschaffen omtrent de wijze waarop EMDR in de dagelijkse praktijk kan worden uitgevoerd. Het gaat uitvoerig in op de indicatiestelling voor EMDR en beschrijft alle stappen van het EMDR-standaardprotocol op gedetailleerde wijze, aangevuld met praktische tips en geïllustreerd met talloze praktijkvoorbeelden.
In de loop der jaren is het handboek aangepast en aangevuld op basis van recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van traumabehandeling in het algemeen, en EMDR-therapie in het bijzonder. Er is de afgelopen jaren ook veel veranderd in het EMDR-standaardprotocol en de wijze waarop EMDR wordt uitgevoerd. Die kennis is in deze nieuwe, zevende editie van het Handboek EMDR verwerkt.
Prof. dr. A. de Jongh, gz-psycholoog, is als bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaastis hij honorary professor aan de Salford University in Manchester, de University of Worcester, en Queen’s University in Belfast. Ook maakt hij deel uit van de directieraad van de ptss-kliniek psytrec. Hij houdt zich onder andere bezig met onderzoek naar de mogelijkheid van evidence-based behandeling van de gevolgen van traumatische gebeurtenissen bij diverse groepen patiënten, waaronder patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. Hij is (co-)auteur van ruim 300 publicaties over psychologische onderwerpen, waaronder zes boeken, en verzorgt diverse cursussen op dit terrein in binnen- en buitenland.
Drs. E. ten Broeke, is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is vrijgevestigd cognitief gedragstherapeut te Bathmen. Hij is sinds 25 jaar als opleider/supervisor betrokken bij verscheidene opleidingstrajecten, onder andere op het gebied van de cognitieve gedragstherapie en emdr. Hij is (co-)auteur van circa 150 publicaties en een zevental boeken over emdr en cognitieve gedragstherapie. Hij heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van complexe (traumagerelateerde) angststoornissen.
47
48
49
50
51
52
53
Richard Maun
Mijn baas is een klootzak: overleven in de jungle die werk heet
Heeft u een redelijke, competente, rechtvaardige baas met een gelijkmatig humeur? Welgefeliciteerd! U behoeft niet verder te lezen. Bent u daar nog? Dan bent u waarschijnlijk een van een grote groep medewerkers die problemen met zijn manager heeft. Hij of zij mag dan lastig, onberekenbaar of zelfs volslagen onmenselijk zijn, omwille van uw carrière (en uw geestelijke gezondheid) dient u toch een of andere werkrelatie te onderhouden. Dat is waar dit boek van pas komt.
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
Serge van Rooij
Waar laat ik mijn handen?
Alleen al in Nederland worden elke dag ontelbare presentaties gegeven. De meeste van die presentaties zijn oersaai. De spreker, maar ook het publiek, beleeft er meestal weinig lol aan.
Serge van Rooij geeft antwoord op de 25 meest gestelde vragen bij presentatie-trainingen. Vragen als: ‘Hoe maak ik een boodschap die blijft plakken?’, ‘Ben ik nog wel authentiek als ik oefen?’, ‘Hoe kan ik zorgen voor meer interactie met mijn publiek?’ en natuurlijk ‘Waar laat ik mijn handen?’. De praktische antwoorden zijn verrassend eenvoudig toe te passen en hebben een groot effect op de spreker én het publiek. Op een luchtige manier beschrijft hij hoe je een presentatie maakt die leuk is om te geven en boeiend is om naar te luisteren.
Serge van Rooij is communicatietrainer en als partner van Bex*communicatie verantwoordelijk voor de trainingsdivisie. Hij traint CEO’s, Nederlandse ambassadeurs en andere professionals die er moeten staan op belangrijke momenten in hun carrière. In de ruim 15 jaar dat hij als trainer actief is, zocht hij naar antwoorden op de vragen van de mensen die hij trainde. Daarvoor dompelde hij zich onder in de wereld van beïnvloeden, storytelling, presenteren en overtuigen, en leerde hij veel van storytellers, stemcoaches, regisseurs, traumapsychologen en professionals uit de kleinkunst.
Inclusief handige tips voor online presentaties
67
68
69
James Bennett-Levy
Gedragsexperimenten in cognitieve therapie
'Er zou een handleiding met praktische tips voor alle klachten moeten zijn', verzucht menig cognitief therapeut wel eens als er sprake is van een impasse in therapie. Als uw creativiteit stokt, wilt u graag op ideeën gebracht worden. In dat geval is dit boek voor u bedoeld. Een zeer praktisch boek met tweehonderd(!) prachtige gedragsexperimenten, waarin cliënten worden aangemoedigd hun opvattingen door middel van actie te toetsen: doen en niet alleen praten over cognities. De experimenten beslaan vele probleemgebieden, niet alleen de bekende stoornissen die traditioneel de focus zijn van cognitieve therapie zoals angst- en stemmingsstoornissen, maar ook de relatief nieuwe gebieden als psychose, niet-aangeboren hersenletsel, bipolaire stoornis, piekerstoornis, ziekte en lichamelijke beperkingen, laag zelfbeeld en het vermijden van emoties. De auteurs maken ons duidelijk dat gedragsexperimenten geen therapie op zichzelf zijn, maar instrumenten die binnen de context van een volledig cognitieve therapie kunnen worden ingezet.
Ondanks het feit dat gedragsexperimenten tot de belangrijkste en effectiefste interventies van de cognitieve therapie behoren, was er tot op heden een gebrek aan literatuur waarin praktische richtlijnen worden gegeven voor het opzetten en implementeren van gedragsexperimenten.
Therapeuten in opleiding vragen vaak om ideeën voor het opzetten en uitvoeren van gedragsexperimenten bij bepaalde klachten. Maar ook ervaren therapeuten hebben behoefte aan praktische ideeën voor hun werk met cliënten, supervisanten en cursisten.
Dit praktische handboek Gedragsexperimenten in cognitieve therapie is een boek dat in de boekenkast van cognitief therapeuten van alle niveaus moet staan om er door geïnspireerd te raken en om als richtsnoer te gebruiken.
Het inzetten van gedragsexperimenten binnen cognitieve gedragstherapie is even belangrijk als lastig. Dit boek geeft concrete aanwijzingen, biedt een schat aan inspiratie voor het opzetten en (laten) uitvoeren van gedragsexperimenten. Niet in het minst vanwege vele creatieve en soms ook wat vergezochte voorbeelden stimuleert het boek de lezer na te denken over wat zinvolle en minder zinvolle experimenten zijn en waar de grenzen van het haalbare liggen. Een boek van grote waarde voor de dagelijkse praktijk van beginnende en gevorderde cognitief gedragstherapeuten.
Erik ten Broeke, klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut
Gedragsexperimenten worden ingezet om de problematische manier te corrigeren
waarop patiënten zichzelf en hun omgeving evalueren. Goed opgezette gedragsexperimenten behoren tot de krachtigste interventies waarover de psychotherapie beschikt. Het zeer praktisch opgezette handboek van James Bennett-Levy c.s. bevat veel van zulke experimenten. Het is goed dat hiervan nu een Nederlandse vertaling is verschenen.
Kees Korrelboom, hoofd wetenschappelijk onderzoek PsyQ Haaglanden
70
71
72
73
Jacco Valkenburg
Recruitment 3.0 - Werving en selectie in een wereld van sociale media, chatbots en AI
Je leest over de juiste recruitmentstrategie, return on investment (roi) van sociale media, de nieuwe rol van de carrièresite en veel ideeën en tips voor content en online reputatiemanagement.
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
Rob Latten
Ondernemingsraad voor Dummies
Dat elke onderneming met meer dan vijftig medewerkers in Nederland een ondernemingsraad moet hebben, is algemeen bekend. Maar dan? Hoe leef je de medezeggenschap vorm? Op welke manier steek je het overleg in? Wat zijn de taken en bevoegdheden van de bestuurder, de HR-manager en de ondernemingsraad? Deze nieuwe editie van Ondernemingsraad voor Dummies geeft antwoord op al die vragen. Met als doel het samen vormgeven van medezeggenschap door alle betrokken partijen. In deze nieuwe editie zijn de nieuwste veranderingen in de wet meegenomen, alsmede aanvullingen van lezers.
Rob Latten is zelfstandig organisatieadviseur. Vanuit die rol adviseert, traint en begeleidt hij ondernemingsraden, bestuurders en HR-managers in fusie-, reorganisatie- en overnametrajecten. Deze uitgave bevat bijdragen van Peter Clark, Rob van Etten, Hans Hautvast, Steven Jellinghaus, Pieter Landwehr Johan, Ineke van de Pas, Patrick Vermeulen en Bob van Weert.
94
95
96
97
98
99