Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Culinair top 10

De 10 bestverkochte kookboeken in Nederland. Gebaseerd op de verkopen van de afgelopen week stelt het CPNB iedere week diverse lijsten samen. Hieronder de lijst van week 16.

Gezond(er) met dokter Elise
1
1

Elise Janssen

Gezond(er) met dokter Elise

Hoe bouw je een gezonde maaltijd? Hoe verbeter je je cholesterolwaarden met leefstijl? Bestaan er gezondere vormen van zout? Is het nodig om vitamines bij te slikken?En wat houdt dat matig intensieve bewegen nou precies in? . Huisarts Elise Janssen krijgt in de spreekkamer dagelijks vragen over voeding en gezondheid. Geïnspireerd door de vele patiënten met leefstijlgerelateerde aandoeningen, creëerde ze een succesvol Instagram-account en inspireert ze inmiddels meer dan 134.000 volgers om te werken aan een gezondere leefstijl. Door het ontkrachten van gezondheidsmythes, het vertalen van gefundeerde medische kennis naar dagelijkse praktische tips én het delen van makkelijke VEVO-proof recepten (VEVO staat voor: Vitamines, Eiwitten, Vezels en Onverzadigde vetten) leert ze je om stap voor stap je eigen gezondheid te verbeteren.. ‘Als klinisch diëtist ben ik enorm blij met een arts als Elise, die eindelijk voeding en leefstijl hoog in de prioriteitenlijst heeft staan.’ –  Sofie (diëtist). ‘De VEVO-methode maakt het zoveel makkelijker om aan patiënten uit te leggen wat gezonde voeding is, ik gebruik het regelmatig in de dagelijkse praktijk.’ – Jasmijn (huisarts ).

2
Laura Kieft

Laura's Bakery Het complete Basisbakboek

Dé bakbijbel van Laura's Bakery. In dit boek staan ruim 150 recepten. Van tijdloze klassiekers tot heel veel spiksplinternieuwe recepten. Dit fantastische basisbakboek wil iedere thuisbakker in huis hebben!. Laura Kieft van het populaire blog Laura’s Bakery weet na 15 jaar bloggen en als auteur van 7 succesvolle bakboeken heel goed welke recepten door thuisbakkers keer op keer worden gemaakt. Het complete basisbakboek staat daarom vol met deze recepten waarmee je altijd goed zit.. In dit boek vind je 40 basisrecepten. Van appeltaart en kwarktaart tot blondies en pannenkoeken. Met ieder basisrecept worden ook 2 variaties gemaakt. Denk aan citroen-yoghurt poffertjes, koffiecakejes met glazuur en no-bake chocolade-cheesecake. Voor veel van de receptvariaties wordt gebruik gemaakt van vullingen en toppings. En ook deze recepten vind je in dit boek: van banketbakkersroom en vanillepasta tot bramenjam en passievruchtencurd.. Het complete basisbakboek is een compleet vernieuwde en zeer uitgebreide versie van Het Basisbakboek uit 2016. Zoveel zelfs, dat ze bijna niet meer met elkaar te vergelijken zijn.. Laura Kieft is al haar hele leven dol op bakken. Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een mooi bloeiend bedrijf. Haar recepten worden onder andere gepubliceerd op haar populaire blog Laura’s Bakery. Daarnaast lanceert Laura succesvolle bakboeken en bakproducten en weet hiermee heel Nederland en Vlaanderen aan het bakken te krijgen..
€ 37,99
3
Paulien Huizinga

Het 100 dagen meno masterplan

Meer energie, minder overgangsklachten én je ideale gewicht. In de overgang raken veel vrouwen de grip op hun lijf kwijt. Bestaande eetpatronen en -gewoontes werken niet meer en je komt zomaar kilo’s aan. Ook presentatrice, voormalig model en fotografe Paulien Huizinga overkwam dit. Samen met voedingsdeskundige Nanneke Schreurs ontwikkelde ze een praktisch plan gebaseerd op voeding en beweging waarmee je zelf aan de slag kunt. Het 100 dagen meno masterplan is een gereedschapskist boordevol tools voor vrouwen die iets willen dóén aan de menopauze-kilo's. En dat betekent niet alleen afvallen, maar vooral ook meer energie, een beter humeur en minder overgangsklachten.  • Compleet 100-dagenprogramma• Met meer dan 80 gezonde recepten, 30 dagmenu's en beweegschema’s• Praktische tips en tricks en voorbeelden van ervaringsdeskundigen • Grip op de overgangskilo’s = minder klachten en gezonder ouder worden. Een positief no-nonsense en stijlvol vormgegeven boek waarmee je stap voor stap en op een gezonde manier jouw ideale gewicht bereikt..
€ 29,99
4
Marjena Moll

Etenslessen

Etenslessen is een methode voor blijvend gewichtsverlies, zonder dieet. Of je nu wilt afvallen of simpelweg een ontspannen relatie met eten zoekt, Etenslessen geeft je handvaten voor het bouwen van een nieuwe relatie met eten. Een relatie die goed voelt en het resultaat geeft dat je wilt.. Marjena Moll zat jarenlang gevangen in een strijd met eten, tot ze een cruciaal inzicht kreeg: het probleem zat in haar relatie met eten. Door die relatie te onderzoeken en veranderen, veranderde ook haar gewicht—moeiteloos en blijvend. Ze ontwikkelde een methode die niet draait om wilskracht of discipline, maar om bewustwording.. Overeten is iets wat je opruimt en daarvoor moet je het eerst tegenkomen. Dit principe is de weg naar blijvend gewichtsverlies. Je ontdekt wat voor je werkt, langs jouw etenslessen. Gaandeweg overeet je steeds minder en het gewicht dat je verliest komt niet meer terug. . Met praktische inzichten, herkenbare verhalen en concrete tools leer je samenwerken met je lichaam en de impulsieve verlangens van je brein begeleiden. Je ontdekt hoe je faalmomenten steeds in je voordeel gebruikt en geen terugval krijgt. . Marjena Moll is coach en ontwikkelaar van het programma ‘Etenslessen’ waarmee ze al duizenden mensen hielp afvallen zonder dieet. Haar podcast ‘Etenslessen’ inspireert meer dan 1,5 miljoen mensen. Openhartig en verbindend vanuit haar eigen ervaring, opent ze nieuwe mogelijkheden in de relatie met jezelf en eten..
€ 22,99
5
Jamie Oliver

Easy Airfryer

Groots en geweldig lekker eten In Jamie's Easy Airfryer maakt Jamie Oliver koken met de airfryer makkelijker en lekkerder dan ooit. Met meer dan 90 recepten voor iedere gelegenheid biedt dit kookboek een geweldige manier om heerlijk eten te bereiden, van snacks tot volledige maaltijden. Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of gewoon op zoek bent naar snelle, gezonde gerechten, Jamie's recepten bieden het allemaal. Het kookboek is ideaal voor iedereen die de airfryer in zijn of haar keuken wil gebruiken van beginners tot ervaren koks. Ga aan de slag met deze handzame hoofdstukken: - Zo werkt een airfryer - Snelle happen - Nieuwe classics - Ga voor groenten - Supersalades - Een tikkeltje speciaal - Betere borrelhappen - Aan de bak - Toptoetjes - Duurzaam koken & keukentips Jamie's Easy Airfryer is jouw kans om de smaak van Jamie te combineren met het gemak van de airfryer..
€ 27,50
6
Yotam Ottolenghi

Comfort

Comfortfood à la Ottolenghi: dat betekent gezond, vers eten vol opbeurende smaken. 100 spiksplinternieuwe gerechten uit de altijd vernieuwende Ottolenghi-keuken..
€ 33,99
7
Ghislaine Voogd

Veggilaine

Meer dan 60 succesrecepten van een levenslange vegetariër Ghislaine Voogd is al haar hele leven vegetariër. Je kunt stellen dat vegetarisch eten haar letterlijk met de paplepel is ingegoten. Tijdens de pandemie besloot ze haar voorliefde voor eten uit verveling op Instagram te delen. Niet wetende dat dit het begin was van haar succesvolle account @veggilaine, waarmee ze inmiddels dagelijks tienduizenden volgers inspireert met heerlijke, makkelijke, vegetarische recepten. Ook op TikTok deelt ze boodschappen- en kooktips over vega(n) koken. In haar voedzame en toegankelijke recepten spelen groenten vaak de hoofdrol. Daarnaast is Ghislaine dol op fermenteren en brood bakken. Dit zie je terug in haar recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van zelfgemaakte fluffy pita’s, homemade crispy chili-olie, paratha met gekruide oesterzwam en doperwtenspread, miso-pecan-bananenbrood of een kimchi focaccia? Dit boek bevat naast een aantal succesrecepten van haar Instagramaccount ook een heleboel overheerlijke nieuwe recepten. Ghislaine hoopt iedereen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is!‘Ghislaine heeft een groot talent om groenten verleidelijk te maken. Haar recepten zijn altijd inspirerend, origineel, makkelijk te maken, en bomvol smaak; je vergeet simpelweg dat het vegetarisch of zelfs vegan is.’ Elizabeth Auerbach (@elizabethonfood)‘Het gebeurt iedere dag dat ik voorbij een post van Ghislaine scrol en denk: oh, dat zou ik ook wel willen maken. Iedere dag weer, en dat zegt genoeg; Ghislaine maakt hele lekkere, toegankelijke vega-gerechten. Love it!’ Eke Bosman (@snackspert)Ghislaine Voogd (1995) spendeert haar vrije tijd het liefst in de keuken of buiten de deur, op zoek naar de leukste plekken om lekker te eten. Daarnaast wordt ze extreem gelukkig van brood bakken en boodschappen doen, dat laatste vooral in de Aziatische toko. Tijdens de pandemie ontstond het idee om haar recepten via Instagram te gaan delen. Met haar recepten hoopt ze mensen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is! Ghislaine woont samen met haar verloofde Daan en naaktkatten Toet en Umi in Amsterdam..
€ 29,99
8
Sabine Koning

Het slowcookerboek

Met een slowcooker én veelzijdige recepten voor elke dag kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met 'Het slowcookerboek'. Als oprichter van het superpopulaire platform OhMyFoodness weet Sabine als geen ander hoe je een lekker gerecht op tafel zet. Ook met een slowcooker, die je heel veel tijd en moeite bespaart en superveelzijdig is. In dit fijne kookboek deelt ze 80 originele dinerrecepten, van de welbekende stoofpotjes tot pasta's, wereldgerechten en klassieke AGV'tjes. Maak bijvoorbeeld een klassieke rendang (of maak 'm vega!), bereid overheerlijke BBQ pulled pork taco's of geniet van slowcooked zalm met dille. Of je nu houdt van Oer-Hollands of liever experimenteert met gedurfde smaken: met 'Het slowcookerboek' zet je samen met behulp van je slowcooker gegarandeerd een heerlijke maaltijd op tafel..
€ 22,99
9
Yotam Ottolenghi

Simpel

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek 'Simpel' staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing..
€ 34,99
10
Joris Bijdendijk

Broodjes van Sam & Joris

Het lekkerst bij thuiskomst van vakantie? Het eerste broodje kaas. Goed brood, met harde korst en zachte binnenkant, of juist een zacht puntje (met kroket of pom!), of een getoaste plak brioche met een lik gezouten boter... In dit boek leer je hoe je het allerlekkerste brood zelf bakt en vervolgens belegt. In zes hoofdstukken verkennen Samuel Levie en Joris Bijdendijk 52 overheerlijke tosti’s, sandwiches, tartines, gevulde broodjes, puntjes en zoete broodjes: van croque monsieur, tamago-sando, toast kannibaal en worstenbroodjes tot een uitsmijter shakshuka, een broodje gezond, bal of kroket en voor de zoete trek cinnamon buns en zelfs een broodje ijs..
€ 25,-

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden