Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Van maken tot raken - In vijftig stappen van idee naar fotoproject

In dit zelfhulpboek voor fotografen leert fotocoach Diana Bokje je de echte fotograaf in jezelf kennen. Hierdoor ontstaat authenticiteit waarmee je je fotografische visie en zeggingskracht kunt ontwikkelen en anderen kunt raken met je foto's.

Diana Bokje | 21 september 2021 | 2-3 minuten leestijd

Wat fotografeer je? Dat is de eerste vraag die mensen een fotograaf vaak stellen. Eigenlijk zou de vraag moeten zijn: wat voor fotograaf ben jij? Net als het bij een auteur draait om wat hij te vertellen heeft, gaat het bij de fotograaf ook om jouw visie en het verhaal dat je wilt vertellen. Het eerste deel van het boek richt zich op jouw persoonlijke ontwikkeling tot fotograaf.

Tot de kern komen

Door middel van zelfonderzoek leer je je dromen en thema's waarden en obstakels herkennen. Daarnaast leer je hoe je je innerlijke criticus van vijand tot vriend maakt. Pas wanneer je weet waar je als fotograaf voor staat, wat voor type fotograaf je bent en welke fotografische stijl bij jou past kun je authenticiteit bereiken. Wanneer je jouw innerlijke stem als fotograaf hebt gevonden, kun je de kern van je onderwerp herkennen en zo vastleggen dat je mensen kunt ontroeren met boeiende fotografie die inhoud heeft. Hiermee onderscheid je jezelf als fotograaf.

Van droom tot presentatie

Elk fotoproject of mooie serie begint met een droom van de maker. Dit boek helpt je om die droom bij jezelf te herkennen en te ontwikkelen tot een aansprekende fotoserie of presentatie. Wanneer je in het eerste deel van het boek hebt ontdekt wie jij bent als fotograaf en wat jouw fotografische stijl is, ga je in het volgende deel met een praktisch stappenplan aan de slag met de realisatie van een boeiend fotoproject. Dat begint met het stellen van een doel. Wat wil je bereiken en hoe vorm je dit om tot een haalbaar project? De volgende stap draait om ideecreativiteit. Hoe kom je tot een origineel idee en hoe kun je dit verrijken? Zoals er verschillende typen mensen zijn, zijn er ook verschillende typen fotografen met een verschillend doel en een verschillende manier van werken. Het stappenplan leidt je tot een manier van aanpak die bij jou past als fotograaf. Daarnaast geeft het inzicht in hoe je elke foto meer laat spreken.

Kiezen is verliezen om te winnen

Veel fotografen vinden het lastig om een selectie te maken. In het laatste deel van het boek leer je je foto's om zetten naar een sprekende presentatie in een vorm die past bij jouw project. Je leert je kernbeeld herkennen en criteria stellen op basis waarvan je een selectie kunt maken. Hoe ga je om met twijfels, hoe zet je door en hoe breng je een project tot voltooiing? Het boek brengt je als fotograaf van droom naar een voor jou unieke en voor anderen aansprekende fotografische werkelijkheid. Het is je mentor op papier.

Over Diana Bokje

Als fotocoach geeft Diana Bokje fotografen het gereedschap en de inspiratie om hun fotografie visie, creativiteit en zeggingskracht te ontwikkelen zodat zij anderen kunnen raken met hun foto’s. Ze is de auteur van Van maken tot raken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden