Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Het Grootste Kennisfestival

Innovatief Organiseren | 50 Sessies | 8 Podia | Muziek & Theater

Seminar met Aike Borghuis, Ben Kuiken, Jitske Kramer, Genieke Hertoghs, Bas Kodden, Hans van der Loo, Boukje Keijzer, Bob de Wit, Arjen Banach, Cees van der Zwan

Seminar met Aike Borghuis, Ben Kuiken, Jitske Kramer, Genieke Hertoghs, Bas Kodden, Hans van der Loo, Boukje Keijzer, Bob de Wit, Arjen Banach, Cees van der Zwan

Het Grootste Kennisfestival

Innovatief Organiseren | 50 Sessies | 8 Podia | Muziek & Theater

Met onder andere...

Aike Borghuis Aike Borghuis
Ben Kuiken Ben Kuiken
Jitske Kramer Jitske Kramer

Over dit seminar

Wat maakt Het Grootste Kennisfestival zo leuk?

We vroegen het de deelnemers. Eindelijk eens geen plenaire programma waar je verplicht bij moet zijn. Het voelt echt als een dag uit, terwijl je gewoon aan het leren bent; leren kan dus gewoon ontzettend leuk zijn. Lekker ontspannen rondzwerven in kennisland. Je bepaalt je eigen programma en pauzes en er is continu een soort prettige keuzestress met zoveel aanbod en als je even geen zin hebt in een lezing of workshop is het goed toeven op het food en drink plein met lekker eten en drinken en goede muziek.

Het thema van de dag is Innovatief Organiseren.
- Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie, je team en jezelf en je medewerkers of collega’s klaar zijn voor de uitdagingen die nu en in de toekomst op jullie afkomen?
- Hoe blijf je daarin innoveren en ontwikkelen?
- En hoe zoek je daarin een gezonde balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden?

Programma

Start 13:00
Einde 21:00
Een festivalsfeer betekent keuzes maken in een heel groot programma-aanbod. Hier vind je alle sessies bij elkaar, maak een eigen spoorboekje en geniet van de veelheid aan onderwerpen
13:00-13:40
Dit kan ook een goede tijd zijn
Na een levensveranderende ervaring en een pauze van ruim een jaar, keert Roek Lips terug met een openhartig verhaal over transformatie en houvast in onzekere tijden. Hij reflecteert op zijn filmportretten van zowel bekende als onbekende mensen die ons uitdagen na te denken over wie we kiezen te zijn. Deze bijzondere voorstelling, die volgt op twee succesvolle boeken en persoonlijke crises, zoals de dood van zijn zoon en een levensbedreigende ziekte, verkent hoe we betekenis kunnen geven aan crisis en waar we houvast vinden. Een speciaal optreden rondom zijn nieuwe boek, dat verschijnt op 18 juni 2024.
Taylor Swift - Liefdevol Leiderschap in een passie economie
Ooit bestempeld als een onopvallend meisjesmeisje, heeft zij de wereld veroverd met haar muziek en is nu een ware belichaming van girl power. Taylor Swift, met een achterban van een half miljard Swifties en een bedrijfsomzet van meer dan 2 miljard dollar, is meer dan een popicoon; ze is een instituut en de Persoon van het Jaar 2023. In deze sessie verkennen we haar reis van een bescheiden begin naar wereldfaam, haar geheime succesfactoren en de impact van haar succes op onze tijd. Ontdek hoe je jezelf kunt transformeren in een ‘Swiftie’ met beelden, muziek en praktische tips.
Het vernieuwende perspectief van positieve gezondheid
Toen huisarts Machteld Huber als jonge arts zelf ziek werd, ontdekte zij dat ziekte veel meer inhield dan zij als arts had geleerd. Ook ontdekte hoezeer zij haar herstel en ook haar gezondheid nadien sterk zelf kon beïnvloeden. Het bevorderen van veerkracht werd haar thema en zij ontwikkelde – wetenschappelijk onderbouwd – een nieuwe omschrijving van gezondheid en werkte die uit tot de praktische aanpak ‘Positieve Gezondheid’, die inmiddels nationaal en internationaal breed omarmd wordt. Deze aanpak blijkt mensen meer eigen regie te geven en professionals meer werkplezier, én kosten te besparen. Machteld geeft suggesties hoe Positieve Gezondheid ook de kwaliteit van úw leven kan verbeteren.
Inspire the world to live by bke
Opgericht in 2004 in Londen door Simon Mottram, staat Rapha bekend om het vervaardigen van de beste wielerkleding ter wereld. Al 15 jaar bepaalt Rapha de normen voor comfort, prestaties en stijl in het wielrennen, van beginners tot WorldTour professionals. Rapha, die ook de Rapha Cycling Club in 2015 oprichtte met meer dan 17.000 leden wereldwijd, blijft invloedrijk door samenwerkingen met topatleten en teams zoals CANYON//SRAM en EF Education First Pro Cycling.
Eeuwig Leven
Al eeuwen zoekt de mens naar eeuwig leven. Moderne technologieën bieden nu kansen om de dood uit te stellen of te overstijgen. Chris Everlast bespreekt, samen met zijn digitaal voortlevende vrouw Elsa [via scherm], de huidige mogelijkheden voor fysiek langer leven. Hoewel Memento een fictief bedrijf is en Chris een personage, zijn de beschreven technologieën realistisch en toepasbaar. Dit roept de noodzaak op voor een dringend gesprek over de sociale, psychologische en ethische implicaties van digitaal voortbestaan.
14:00-14:40
Het verborgen leiderschap van oudste dochters
Oudste dochters worden vaak niet gezien als leiders, ook al leiden ze organisaties of bouwen succesvolle bedrijven op. Aike deelt in haar open en eerlijke verhaal hoe oudste dochters deze leiderschapsposities bekleden, maar zichzelf niet herkennen als leiders. Ze maakt je bewust van het vaak verborgen leiderschap van oudste dochters en biedt inzicht in de dynamiek die hierbij speelt. Ontvang de sleutels om je volwassen plek in te nemen en je leiderschap te omarmen, zodat je op je eigen manier kunt bijdragen aan onze wereld. Allen welkom, ook als je geen oudste dochter bent.
Teamenergie als cruciale schakel tussen werkplezier en presteren
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat teamenergie cruciaal is voor teamsucces. Teams met hoge energie presteren tot 40% beter, hebben minder verloop en verzuim, en genieten van een prettige werksfeer waarin plezier en ondersteuning centraal staan. Tijdens deze sessie leer je zes soorten teamenergie herkennen en pas je de teamenergiemethode toe, die bij meer dan 65% van de teams binnen vier maanden een significante verbetering toont. Elk teamlid verdient een fijne werkomgeving, en elk team heeft het potentieel om energiek en succesvol te zijn.
Van smartphone-zombie naar glimlach-vrolijkheid
Sociaal kunstenaar Ritzo ten Cate legde in 2017 onze obsessie met smartphones vast in zijn fotoserie #CaughtintheApp. In 2024 introduceert hij glimlachmeditatie, of 'smilefulness', als middel om dagelijks te ontspannen en de verbinding binnen organisaties te herstellen. In zijn talk verkent hij onze relatie met smartphones, erkent hij de veelvoorkomende neiging om ons in digitale werelden te verliezen, en biedt hij een alternatief: in plaats van weg te kijken, nodigt hij ons uit om het contact met onszelf en anderen aan te gaan. Ontspan, adem in, glimlach, en open het gesprek.
Duurzame koptelefoon
Onze missie? Het ontwikkelen van de meest duurzame koptelefoon ooit. Én met het beste geluid. Ben je het beu om steeds weer nieuwe devices te moeten kopen? Elke keer als een apparaat kapot gaat, draagt het bij aan een steeds grotere berg elektronisch afval. Een groeiend probleem. Daarom staan wij op tegen de industrie. Koop je een koptelefoon van Repeat, dan is dat je laatste. Benieuwd hoe hij en zijn team dat doen? Na zijn verhaal is er ruimte voor het stellen van vragen.
De democratie is dood, leve de democratie!
Eric Kemperman, Rotterdamse ondernemer en politicus voor BBB, bespreekt met Bob de Wit, hoogleraar aan Nyenrode en auteur, de toekomst van ons democratische stelsel. Kemperman, betrokken bij projecten zoals de Tweede Maasvlakte en renovatie van het Rijksmuseum, en nu lid van de Provinciale Staten en Eerste Kamer, deelt zijn inzichten over de politieke situatie. Bob de Wit, bekend van zijn pleidooi voor een nieuwe vorm van directe democratie in 'Democratie 4.0', onderzoekt of Kemperman's ervaringen deze visie ondersteunen.
Geluk
Robin Sharp, voormalig HR-specialist en nu People First Advisor, onderzoekt hoe technologie kan bijdragen aan werkgeluk. In haar People First Pilot Project kregen meer dan 2000 medewerkers een chip geïmplanteerd om hun welzijn te verbeteren, geïllustreerd met animaties. Na twee jaar onderzoek naar werk, HR-trends en gesprekken met experts wereldwijd, deelt Robin haar inzichten over de oorzaken van werkgerelateerde problemen zoals burn-outs. Haar lezing verkent oplossingen voor zinvol werk en gaat daarna in dialoog met het publiek over deze thema's.
De kracht van theorie U
Werk je met publieke vraagstukken en loop je vast in veranderingen? Ontdek "De kracht van de U", een praktisch doe-boek voor veranderaars. Gebaseerd op Theorie U van MIT's Otto Scharmer, combineren we deze met onze praktijkervaring en workshops. Onze interactieve sessie deelt werkvormen en verhalen die helpen verandering in hoofd, hart, en handen te implementeren. We dagen je uit om anders te kijken en te doen, en bespreken hoe je impact kunt maken op complexe vraagstukken. Kom naar deze werksessie/lezing voor een diepgaand gesprek over effectieve veranderingsprocessen.
15:00-15:40
Tricky Tijden: mensen veranderen in het ondertussen
Elke grote transformatie vereist het loslaten van het bekende en het uitdagen van autoriteiten. Tijdens onzekere transities komen tricksters, die de waarheid manipuleren, naar voren. Het echte gevaar ligt echter bij ons: degenen die te weinig weerstand bieden. Jitske roept op tot begrip, actie en moedig leiderschap om de turbulente transitie te doorstaan. In haar lezing neemt ze ons mee door deze verwarrende tijd, waarin de wereld haar eigen regels lijkt te spelen.
Geen zin? Dan maak je maar zin!
Geen zin? Dan maak je maar zin! De mens is een zinmaker. Omdat de zin van het leven niet gegeven is, moeten we die zelf maken. Maar hoe doe je dat, zin maken? En wat maak je dan eigenlijk, als je zin maakt? Organisatiefilosoof Ben Kuiken duikt met ons in de zin van zin. Zin in!
De kracht van de brede burgerbeweging
De onderstroom die niemand ziet bepaalt de richting op elk gebied (Stef Bos). ‘Kleine oorzaken, grote gevolgen’ heet dat in de Chaos- en Complexiteitstheorie. Kees gaat in op wat er allemaal gaande is in de onderstroom onder de noemer Betekeniseconomie en Jaap duidt de veranderingen die langzamerhand, hoe lastig ook, onderdeel worden van ons nieuwe denken en hoe dat ongezien ‘werkt’. Tegenhouden is geen optie en dat kan ook simpelweg niet als de grens is bereikt.
De organisatie van de toekomst
Hoe passen organisaties zich aan aan de snelle digitalisering en globalisering? Evert Bleijenberg, voormalig directeur bij een internationaal telecombedrijf en nu onderwater cameraman voor National Geographic, ontdekte een antwoord door zwermen vissen te filmen. Deze vissen pasten zich moeiteloos aan snelle veranderingen aan. In zijn boek 'Swarm Organisation' combineert Evert zijn managementervaring met zijn onderwateronderzoek. Hij stelt dat samen zwermen de toekomstige organisatievorm is en legt uit hoe dat werkt.
Purpose Driven Growth
Hoe verbind je purpose en profit voor meer impact én resultaat? Sander van den Dries verkent deze vraag en deelt zijn ontdekkingen over hoe organisaties zowel winstgevend kunnen zijn als positieve verandering teweegbrengen. In zijn sessie onthult hij nieuwe verdienmodellen die drievoudige winst opleveren en biedt hij praktische inzichten en inspirerende voorbeelden. Ontdek concrete mogelijkheden voor jouw organisatie om zowel economisch als maatschappelijk succes te behalen.
16:00-16:40
Innovatief Leiderschap - Durf te rebelleren!
Rebelleren moet je faciliteren. Daar is Bas Kodden van overtuigd. In zijn lezing bespreekt hij het belang van non-conformisme en originaliteit voor positieve verandering binnen organisaties en maatschappij. Hij onthult hoe het stimuleren van eigenheid kan leiden tot verbeteringen in zorg, klimaat, onderwijs en bestuur. Bas biedt praktische tools voor professionals om non-conformisme te omarmen, groepsdruk te weerstaan, en leiders te overtuigen van de waarde van hun unieke talenten.
Beren op de weg
Net terug van een inspirerend Kennisfestival en vol ideeën, maar stuit je op allerlei beren op de weg? Boukje Keijzer kent dit maar al te goed. In haar keynote deelt ze effectieve methoden om deze persoonlijke, organisatorische, sturings- en relatieberen te overwinnen. Ze leert je hoe je twijfels, organisatiebeperkingen, managementbezwaren en gebrek aan draagvlak kunt tackelen, zodat je toch jouw nieuwe horizon kunt bereiken. Een beer op de weg betekent niet het einde van je reis!
De 4 principes van succesvolle AI-bedrijven
We beleven de vierde industriële revolutie, gedomineerd door technologie zoals AI en automatisering. Terwijl sommige bedrijven al volop experimenteren, zijn veel organisaties nog terughoudend. Deze keynote ontwart AI en automatisering en biedt praktische stappen die elke organisatie direct kan implementeren. We verkennen hoe AI ons werk in sectoren zoals zorg, onderwijs en overheid kan verbeteren. Deze sessie focust niet op een snelle opsomming van AI-ontwikkelingen, maar op hoe jouw organisatiecultuur technologische stappen kan omarmen.
De architect
De Architect is gespecialiseerd in regeneratief bouwen. Middels renders en maquettes van zijn ontwikkelde projecten neemt de architect je mee in de wereld die kan zijn, door ze voor te stellen als reeds hier. De architect laat een wereld zien waarin onze gebouwen en natuur veel meer samenvallen en waarin we onze principes voor een duurzame wereld ultiem vormgeven. Echt een aanrader.
Veranderkracht met umor
Écht contact is het fundament van communicatie. Voorkom je eigen teleurstelling. Aansluiten bij de belevingswereld van je klant/collega, humor, interactie, wat is er wel garanderen een training die bijblijft. Met als gevolg dat mensen verantwoordelijkheid dragen, werkplezier hebben en de omzet wordt vergroot. Wij komen ons bed uit om mensen hierbij te helpen.
Hoe zit het nu echt met ons drinkwater?
Frank Collaris, oprichter van Blue Earth Innovations uit Maastricht, is gespecialiseerd in het maken van drinkwater met behulp van kwantumfysica. Door samenwerking met waterschappen en Rijkswaterstaat zijn we dichtbij een doorbraak in deze technologie. In deze sessie bespreekt Frank de echte uitdagingen waar bedrijven mee te maken krijgen, inclusief regelgeving en toekomstige ontwikkelingen. Kom alles te weten over de innovaties in ons drinkwater, met directe informatie uit de praktijk.
Zeggenschap, hoe doe je dat in de praktijk?
Niet ‘aan’ of ‘over’ maar ‘met’ en ‘door’! Zeggenschap van inwoners én van medewerkers, het zijn twee kanten van dezelfde medaille. Er zijn al veel boeken geschreven over de noodzaak van meer zeggenschap. Maar hoe werk je daar nu echt aan in de praktijk? Wat zijn beren op de weg en hoe kom je er langs.
De team werkovereenkomst
Op hoeveel plekken hebben jij en je team digitale informatie staan? Werk je ook nog in projecten met collega’s buiten je team, dan komen er nóg meer kanalen bij. Zou je met je team meer willen experimenteren met verschillende toepassingen? Met de Team Werkovereenkomst spreek je met elkaar af welke informatie in welk kanaal of toepassing hoort en welke werkwijze jullie prettig vinden. In deze sessie deelt Lykle de Vries ervaringen van andere teams én hoe kunt beginnen.
17:00-17:40
Wat je nog niet wist over je eigen onbewuste brein
Heb je ooit geleerd van Genieke hoe je anderen in beweging krijgt zonder te pushen? Duik dieper in je onbewuste brein tijdens deze sessie. Ontdek je eigen onbewuste overtuigingen en hoe deze jouw interacties met collega’s beïnvloeden. Genieke leidt je op een humorvolle, toegankelijke wijze door zelfonderzoek. Je zult begrijpen waarom de samenwerking met sommige collega’s natuurlijk aanvoelt, terwijl het met anderen stroef loopt. Verlaat de sessie met diepgaande inzichten in jezelf en tips voor het verbeteren van relaties op de werkvloer.
Superschool
Eric van 't Zelfde, tweevoudig winnaar van de Spreker van het Jaar Award en bekend van zijn bestseller 'Superschool' en het TV-programma 'Dreamschool', deelt zijn unieke onderwijsaanpak op Het Grootste Kennisfestival op 20 juni in Deventer. Als directeur transformeerde hij een van de slechtste scholen van Rotterdam door onorthodoxe methoden, waaronder het invoeren van strikte gedragsregels en het maken van controversiële beslissingen, wat uiteindelijk leidde tot aanzienlijke verbeteringen in schoolprestaties. Zijn nieuwste boek 'Code Rood' beschrijft hoe gedrag het succes in teams bepaalt.
Society 4.0
De snelle ontwikkeling van kunstmatig intelligente robots (AI Robots) gaat ervoor zorgen dat vanaf 2030 kunstmatig leven met een IQ van 400 de aarde gaat bewonen. Het eigendom van dit kunstmatige leven zijn 'global companies' met een winstdoelstelling. Wat betekent dit voor mensen in de toekomstige samenleving? Bob de Wit zal betogen dat mensen zich vooral moeten ontwikkelen als 'mens'. Immers: de mens heeft iets wat kunstmatig leven niet bezit: een ziel en een geest.
Oro is goud
Auteur van boek Oro is goud. Voor allen die: – nieuwsgierig zijn naar wat mensen van Curaçao, Suriname en Nederland met elkaar verbindt – interesse hebben in hedendaagse (Caribische) literatuur – houden van mooie verhalen – interesse hebben in de geschiedenis van het Nederlandse Koninkrijk, het gezamenlijke slavernijverleden en de doorwerking hiervan in het heden – interesse hebben in bi-culturaliteit/ dubbelbloed en het zich thuisvoelen in en liefde hebben voor twee landen
Hoe we samen het ongemak durven aangaan
Coen Jutte, verander-expert en muzikant, staat bekend als een van de meest invloedrijke sprekers over groei en gedragsverandering bij professionals. Zijn lezingen worden sinds 2023 onderzocht door de Universiteit van Utrecht. Hij belicht hoe ongemak, veroorzaakt door machtsdynamieken, onzekerheid en groepsdruk, ons vaak weerhoudt van het vertonen van impactvol gedrag. Om echte verandering te bewerkstelligen en werkplezier te verhogen, moeten we leren deze barrières te overwinnen en gedrag zoals assertiviteit en proactiviteit te omarmen.
Organisatiekunst - van controle naar vertrouwen in de publieke sector
Voel je je overweldigd en bang om fouten te maken door de hoge druk? In deze sessie verkennen we hoe je, ondanks de complexiteit en uitdagingen, stevig kunt staan voor je team, jezelf en het maatschappelijk belang. We nodigen je uit om op een nieuwe manier naar je team, de organisatie en de omgeving te kijken: 1. In de klem, waarbij we een vastloper de revue laten passeren 2. Anders leren kijken naar jezelf, de ander, de organisatie en de omgeving, waarbij we aan de hand van een model laten zien dat alles met elkaar verbonden is en invloed op elkaar heeft 3. Uit de klem, waarbij we aan de hand van een casus handvatten en inzichten aanbieden om uit de klem te komen
Eenzaamheid
Eenzaamheid is de grootste kostenpost die we hebben in onze maatschappij en die kan je niet oplossen met dopamine prikkels. Een mogelijke oplossing om eenzaamheid tegen te gaan is het inzetten van professioneel knuffelaars. Tommy vertelt over zijn overwegingen om zich te specialiseren in dit beroep, wat menselijk contact kan doen en hoe we ons tegenover elkaar kunnen (blijven) verhouden in de toekomst. Fictief expert Tommy is ontwikkeld in samenwerking met acteur Bas van Rijnsoever.
18:00-18:40
AI in de praktijk
AI is al lang onderdeel van ons leven, zoals blijkt uit het spel Pac-Man uit 1980, en speelt een belangrijke rol in zowel de profit als non-profit sector. In 2024 ligt de focus op kunstmatige intelligentie die mensachtige vaardigheden toont. Patrick Petersen verkent de voordelen van AI voor redeneren, dataverwerking, analyse, educatie, en creatie. Hij richt zich op het effectief inzetten van AI voor complexe dagelijkse taken om ons werk te vergemakkelijken, en gaat dieper in op het ‘wat’ en ‘hoe’ van deze technologie.
Neuro-management
Wat de moderne neurowetenschap ons leert over natuurlijk gedrag en motivatie binnen organisaties. Grensverleggend neuro-wetenschappelijk onderzoek heeft onze kennis over natuurlijk menselijk gedrag en intrinsieke motivatie fundamenteel veranderd. Nu kunnen we eindelijk onze management modellen en overtuigingen bijschaven om grip te krijgen op het voorheen onvoorspelbare, schijnbaar irrationele gedrag van mensen in onze organisaties.
Neem je tijd
Dolf Jansen, met 35 jaar ervaring op het podium, spreekt niet alleen in theaters maar ook vaak bij bedrijfsevenementen en congressen. Vanaf zomer 2024 breidt hij zijn repertoire uit met "Neem je tijd", waarin hij het begrip tijd verkent: wat het is, de verschillende soorten, en hoe we het gebruiken. Hij put uit zijn ervaringen in theater, radio en hardlopen, waar tijd cruciaal is. De sessie behandelt het nut van deadlines, multitasken, samenwerken, ontstressen en effectiever tijdgebruik, met een mix van hoge snelheid, interactie, wetenschap en misschien zelfs poëzie, als de tijd dat toelaat.
Universum van de waanzin
Verken het Universum van de Waanzin met regisseur Michaël Bloos. Na intensief onderzoek en creatieve exploratie onthult Bloos intieme inzichten uit zijn persoonlijke en maatschappelijke ervaringen met waanzin. Geïnspireerd door familieachtergrond en gesprekken met experts, presenteert hij "Possible Minds"—een theatrale vertelling die de psyche onderzoekt, waar angst en creativiteit samenkomen. Deze sessie is een viering van verbeeldingskracht en een uitnodiging om de menselijke geest te verkennen.
Koekjes met een sociale boodschap
Résalieke, geïnspireerd door de oproep van burgemeester Eberhard van der Laan, creëerde het Eberhardje, een hartvormig koekje om verbondenheid in Amsterdam te bevorderen. Zonder winstoogmerk worden de opbrengsten gebruikt voor stadsprojecten. Naast een eigen winkel op de Wallen, is er nu ook het Bosshardtje, bedoeld voor heel Nederland. Samen met Ineke Kuiper zet Résalieke het principe 'groter denken, kleiner doen' om in actie, door middel van dit eenvoudige, aantrekkelijke initiatief dat ook het belang van echt contact benadrukt.
Pure Africa Coffee
Wat in 2006 begon met een stage in Ethiopië heeft geleid tot een prachtig koffiebedrijf. Ondernemen kan ik alleen met oog voor mens & maatschappij. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in andere culturen, het samenbrengen van mensen en ondernemen. Als teamplayer werk ik liever samen dan alleen en geloof dat wanneer je durft te delen je samen kunt groeien. Pure Africa Coffee zet directe samenwerkingsbanden op met koffieboeren in Afrika.
19:00-19:40
Voorelkaarkrijgkunde
Het bereiken van doelen is een universeel verlangen dat diep geworteld zit in de menselijke natuur. Het is essentieel voor welzijn en geluk. Maar hoe krijg je dingen voor elkaar? Voor veel mensen is dat lastig. Je neemt je dingen voor en ergens op de weg lukt het toch niet. De waan van de dag zorgt ervoor dat je focus verliest, dingen duren lang of zijn moeilijk. Je energie rent weg en je geeft het op. Maar dat kan anders! Marjolijn neemt je op inspirerende wijze mee in de kunst van de Voorelkaarkrijgkunde, Hoe pak je het aan en wat zijn de valkuilen? Een verhaal vol inspiratie, aanmoediging en begeleiding in de reis naar het bereiken van jouw droom.
Authentiek leiderschap voor vrouwen
Waarom blijft het aantal vrouwen in leidende posities laag en waarom wordt vrouwen verteld zich te ‘vermannen’ bij tegenslagen? In de workshop Authentiek Leiderschap voor Vrouwen verkennen Jolanda Holwerda en Liesbeth Tettero deze dilemma's via een theatrale interactieve presentatie. Ze bieden een zevenstappenplan van Macht naar Kracht, op een luchtige en leerzame wijze die ook voor mannen geschikt is!
Moederland
Ik leid, speel, presenteer en schrijf. Ren, grijp, val en drijf.
Verslaving aan geld
Verslaving aan geld is een veelvoorkomende, maar vaak onopgemerkte verslaving en drijft grote maatschappelijke problemen zoals CO2-uitstoot en oorlogsconflicten. Bram presenteert zijn visie en oplossingen in een wervelend betoog op Het Kennisfestival, een niet te missen optreden aangekondigd door zijn zoon Fimme Bakker. Zorg dat je op tijd bent!
Leer hoe je film als interventie inzet bij leren en verandering
Ga je mee op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van film? Film raakt. Het kijken van film zorgt voor nieuw inzicht, vergroot de emotionele verbinding en je ziet concrete gedragsvoorbeelden. Dus hoofd, hart en handen worden allen aangeraakt bij het kijken naar film. Kortom, werken met film verdiept en versnelt het leren, veranderen en innovatief organiseren, en niet onbelangrijk, het maakt het ook nog eens leuker. Wil je meer leren hoe je werkt met film en dit inzet als innovatieve interventie bij leren en verandering? Kom dan naar onze bijdrage. We nemen je mee op een reis waarin we speciaal geselecteerde filmfragmenten bekijken die je laten zien hoe je thema’s raakt als leiderschap, verandering, leren en innovatie. Je gaat naar huis met een schat aan inzichten, en niet te vergeten, een lijst van mooie films die je nog moet zien.
Broodje afhaak
Broodje afhaak Lees je door of haak je af? Natuurlijk haak jij aan! Een workshop met een glimlachgarantie. Én vanaf morgen schrijf jij beter!
Vergeet je deze dag niet te laten verrassen door alles wat er naast de 8 podia gebeurt!

Sprekers

Aike Borghuis
Aike Borghuis
Aike Borghuis (1980) is een oudste dochter. Dochter en kleindochter van een oudste dochter. Zelf is ze moeder van twee dochters. Ze kent de oudste dochter dynamiek dus door en door. Sinds 2010 werkt ze vanuit het systemisch gedachtegoed. Toen ze bij ‘toeval’ ontdekte dat bijna al haar klanten oudste dochter zijn, is ze zich daarin gaan specialiseren.
Ben Kuiken
Ben Kuiken
Ben Kuiken is filosoof, schrijver en ontregelaar. Als organisatiefilosoof helpt hij mensen om anders te denken, te kijken en te praten over organisaties en de problemen die daar ontstaan. Ben is auteur van een groot aantal boeken over organiseren, spelen, en filosofie, waaronder De laatste manager, De Organisatiefilosoof, en Het Zinnigste boek dat je ooit zult lezen.
Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is antropoloog, internationaal spreker, bestsellerauteur en oprichter van Human Dimensions. Van haar boeken De Corporate Tribe, Building Tribes, Deep Democracy, Jam Cultures, Wow! Wat een verschil, Voodoo, Werk heeft het gebouw verlaten enTricky Tijden zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits en Russisch.
Genieke Hertoghs
Genieke Hertoghs
Genieke Hertoghs heeft een achtergrond in taalwetenschappen, communicatie en bedrijfskunde. Zij houdt zich al ruim tien jaar lang elke dag bezig met impact op het onbewuste brein en effectief communicatiegedrag, met name op de werkvloer. Samen met Harrie van den Berg heeft zij het gedachtegoed Subconscious Impact ontwikkeld.
Bas Kodden
Bas Kodden
Bas Kodden is leiderschapscoach, managementwetenschapper en een van Nederlands meest gevraagde trainers in leiderschap en verandering. Hij verzorgt nationaal en internationaal lezingen op het gebied van leiderschap en bevlogenheid en is als hoogleraar leiderschap- & managementontwikkeling verbonden aan Nyenrode Business Universiteit.
Hans van der Loo
Hans van der Loo
Hans van der Loo richt zich op zelfmotivatie en psychologische veiligheid in teams. Hij is onderzoeker, facilitator en auteur van meerdere bestsellers, zoals 'Kus de visie wakker, 'Psychologische veiligheid','Teaming: de nieuwe realiteit van samenwerken' en 'Gitig gedoe op de werkplek'. deze laatste is Managementboek van het jaar 2024.
Boukje Keijzer
Boukje Keijzer
Dr. Boukje Keijzer is als adviseur en procesbegeleider al ruim 20 jaar actief in de publieke sector. Ze is directeur van 7Zebra's, een creatief adviesnetwerk dat zich richt op het realiseren van nieuwe verhoudingen tussen overheid en samenleving. Inmiddels is Boukje een veelgevraagd spreker over dit onderwerp en heeft ze tientallen organisaties geholpen bij het vinden van ruimte in de regels.
Bob de Wit
Bob de Wit
Prof. dr. Bob de Wit is een visionaire wetenschapper en Hoogleraar Strategisch Leiderschap verbonden aan het Center for Strategy, Organization & Leadership van Nyenrode Business Universiteit. Zijn belangrijkste research onderwerp is de transformatie van organisaties, sectoren en samenlevingen als gevolg van digitale technologieen, biotechnologie en duurzame energie oplossingen.
Arjen Banach
Arjen Banach
inspirator, spreker, auteur van 'Organisatievibe'
Cees van der Zwan
Cees van der Zwan
Cees van der Zwan promoveerde in 2017 aan de VU op het onderwerp 'Naar energieke teams' waarin hij 3 jaar lang 100 teams heeft gevolgd in hun ontwikkeling. Met ruim 25 jaar ervaring als leidinggevende, verandermanager, programmamanager, organisatieadviseur en teamcoach schakelt hij makkelijk tussen concept en praktijk, tussen strategie en uitvoering en tussen onderstroom en bovenstroom. 

Praktische informatie

Locatie

Gasfabriek, Deventer

De Gasfabriek Zutphenseweg 6 7418 AJ Deventer

Routebeschrijving

Programma

Alle sprekers staan in het tijdoverzicht hierboven. Kort voor het festival ontvang je meer informatie over wie op welk podium spreekt en kun je jouw ultieme route samenstellen.

Voorwaarden

Organisatie
Het Grootste Kennisfestival van Nederland heeft zijn eigen organisatie. De factuur en het ticket ontvang je van hen. Daartoe geeft Managementboek jouw gegevens door.

Kosten en korting
Prijs p.p. € 219, exclusief btw. Je krijgt daarbij 40 online masterclasses cadeau.

Kom je met 4 óf meer collega's? Dan geldt een prijs van €199,- p.p. (excl. BTW). 
Koop een TeamTicket hier >

Annuleren
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd dan kunt u tot vier weken voor aanvang van het event kosteloos annuleren. 
Uiteraard kunt u zich altijd gratis laten vervangen door een collega.
Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Verder verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van Het Grootste Kennisfestival.

Ook interessant voor u"

10 FEB
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
599,-
13 FEB
Seminar
Hoe kun je als leidinggevende echt verschil maken? Een wereld helpen creëren in plaats van frustreren? Op de werkvloer, in de samenleving. Dichtbij en ver weg. Meer
500,-
13 MRT
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden