Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Experttips voor Onstopbaar Succes - Met gratis implementatiedag preview
2 juli 2018 | Roy Martina

Als succesvolle ondernemer wil je jezelf onderscheiden. Je wilt vooral niet vast blijven zitten in de onzichtbare box van beperkingen, valse overtuigingen en een gebrekkige eigenwaarde.

In dit boek geef ik je 50 praktische tips waarmee je elke barrière, elke sabotage of elk obstakel naar jouw succes moeiteloos kunt aanpakken. Als je deze tips toepast zal je niet onstopbaar succesvol WORDEN maar onstopbaar succesvol ZIJN.

Ik geef je alvast één van de tips…

Tip 23: Schrap onmogelijk, vervang door Yes, I can!

Het onmogelijke mogelijk maken komt neer op één ding: jouw overtuiging dat je het kan. Hoe sterk is jouw Yes, I can?

Het wordt tijd dat jij de veilige box die jij hebt gevormd over wat mogelijk en onmogelijk is vernietigt. Stap uit het normale denken.

Je identiteit staat niet vast, maar wordt bepaald door jouw denken en gedrag. Verander jouw denken en gedrag, dan verandert jouw identiteit. Een goed voorbeeld zijn excellente acteurs. Zij bestuderen de (al dan niet fictieve) persoon die ze moeten representeren, kruipen in zijn huid en worden die persoonlijkheid. Dat kan jij ook.

Wie moet ik zijn om het onmogelijke waar te maken?

Wanneer jij denkt dat iets onmogelijk is, vraag je dan af:

- Wat moet ik geloven en denken om dat te kunnen?

- Hoe moet ik zijn om het te kunnen?

- Wie moet ik zijn om het te kunnen?

- Wat moet ik weten om het te kunnen?

Als je dit weet kun je de neurale architectuur van je hersenen veranderen om deze persoon te worden.

Rolmodel

Bestudeer mensen die het wel gelukt is, mensen die succesvol zijn of waren in wat jij wilt. Kopieer hun gedrag, patronen en wijze van denken. Vraag hen om jouw mentor te zijn als dat kan. Zodat ze je helpen om uit jouw box te breken. Jouw box is jouw manier van denken over wat wel en niet kan, wat wel en niet mogelijk is. Je kan je ook verbeelden dat zij jou coachen door je de vraag te stellen: ‘wat zou mijn rolmodel doen in deze situatie?’

Op allerlei gebieden zijn rolmodellen te vinden; mode, entertainment, sport, bedrijfsleven, politiek, boeken schrijven, enz.

Rolmodellen en downloaden

Mijn rolmodellen waren Deepak Chopra en Bruce Lee. Daardoor was ik in staat om 86 boeken te schrijven, bestsellers te produceren en wereldkampioen karate te worden. Ik heb hun leven en biografie bestudeerd, hun kwaliteiten, hun manier van doen en denken. Ik ben de eigenschappen die ik wilde ontluiken in mezelf gaan downloaden. Hoe je dat doet leg ik uit in tip 24 van mijn boek.

Yes, I can identiteit

Wanneer jij de identiteit aanneemt van een winnaar, dan neem jij jouw lot in eigen hand. Je neemt initiatief, je hebt een positieve grondhouding, jij bepaalt jouw richting, je hebt een duidelijk doel en resultaat voor ogen, je bent gefocust, jij definieert wie, wat en hoe je wilt zijn, je ontwikkelt jezelf, je stapt uit je comfortzone, je hebt een groei- en succesmindset.

Je laat je niet door omstandigheden en beperkingen tegenhouden. Jij breekt daar doorheen. Je gelooft dat je het kan en dat je de beste bent.

Oefening: Schrijf op wat jij voor onmogelijk houdt, maar wat je wel zou willen. Wie moet je worden om dat te kunnen? Affirmeer dagelijks: ‘Yes, I can,’ terwijl jij je focust op dat wat onmogelijk leek.

Drs. Roy Martina MD is holistisch arts, business coach, internationaal spreker en bestseller auteur van 86 boeken. Wereldwijd helpt hij topondernemers, atleten, sprekers en trainers om de obstakels in hun leven te overwinnen door de weg vrij te maken in hun onderbewustzijn, met als resultaat onstopbaar succes. Hij is de auteur van Experttips voor Onstopbaar Succes.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden