Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Cybercrime 3.0

(Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2020 9782509034861
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

- Het handboek voor magistraten, politieambtenaren en advocaten
- Cybercrime is meer dan ooit een realiteit

Sedert de eerste editie van het boek ‘Cybercrime’ in 2013 is het aandeel van ICT-gerelateerde misdrijven en incidenten exponentieel gegroeid. De prognose voor de toekomst is dan ook allerminst rooskleurig. De digital crime scene breidt zich uit als een inktvlek.

Het boek ‘Cybercrime 3.0’ is een handig en allesomvattend werk waarmee informaticacriminaliteit kan worden aangepakt. Het is een boek waarmee u dagelijks aan de slag kan en dat uw concrete en praktische vragen beantwoordt. Het geeft niet alleen een klare kijk op de bestaande informaticamisdrijven, maar ook op alle facetten van het wetgevend instrumentarium voor onderzoek in een geïnformatiseerde omgeving. Daarbij worden alle wetswijzigingen sinds de nieuwe cyberwetwetgeving van 2016 onder de loep genomen.

Voor de indeling van het boek werd gekozen voor een logische en no-nonsense aanpak. Het eerste deel bevat een overzicht en analyse van de informaticamisdrijven, zowel in het algemeen strafrecht als in het bijzonder strafrecht. Het tweede deel gaat in op het procedureel cyberstrafrecht, in eerste instantie gericht op het opsporingsonderzoek en vervolgens op het gerechtelijk onderzoek. Verder komen dataretentie, medewerkingsplicht en territoriale bevoegdheid in cyberspace aan bod. Deze editie bevat een afzonderlijk nieuw hoofdstuk over virtuele valuta zoals bitcoin.

Specificaties

ISBN13:9782509034861
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:846
Uitgever:Politeia
Druk:1
Verschijningsdatum:24-2-2020
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jan Kerkhofs

Jan Kerkhofs is federaal magistraat en maakt deel uit van de Cyber Unit van het federaal parket. Samen met Philippe Van Linthout (onderzoeksrechter te Mechelen) is hij één van de onbetwiste autoriteiten inzake cybercrime in België. Sinds jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO en cybercrime training aan tal van internationale instellingen (CoE, TAIEX, ERA, EJTN, OSCE). Als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime. Jan Kerkhofs maakt tevens deel uit van het European Judicial Cybercrime Network (EJCN).

Andere boeken door Jan Kerkhofs

Over Philippe Van Linthout

Philippe Van Linthout is onderzoeksrechter te Mechelen. Samen met Jan Kerkhofs (federaal magistraat) is hij één van de onbetwiste autoriteiten inzake cybercrime in België. Sinds jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO en cybercrime training aan tal van internationale instellingen (CoE, TAIEX, ERA, EJTN, OSCE). Als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime

Andere boeken door Philippe Van Linthout

Over Charlotte Conings

Charlotte Conings behaalde de titel van doctor in de rechten aan de KU Leuven met haar onderzoek over het speuren naar klassiek en digitaal strafrechtelijk bewijs. Ze is advocaat aan de balie te Brussel bij het advocatenkantoor Stibbe, waar ze zich in het bijzonder toelegt op financieel strafrecht en cybercrime. Ze staat in die hoedanigheid ook verschillende internet service providers en telecomspelers bij in het kader van publiek-private samenwerking in strafzaken. Ze publiceert en presenteert veelvuldig over thema’s gerelateerd aan cybercrime en e-evidence gathering.

Andere boeken door Charlotte Conings

Over Peter Piccu-Van Speybrouck

Peter Piccu-Van Speybrouck is substituut-procureur des Konings bij het parket West-Vlaanderen. Hij is referentiemagistraat cybercrime en zetelt in het expertisenetwerk cybercrime van het openbaar ministerie. Daarnaast verzorgt hij geregeld opleidingen rond cybercrime aan studenten, politieagenten en magistraten.

Andere boeken door Peter Piccu-Van Speybrouck

Over Gijs Verbeke

Gijs Verbeke is substituut-procureur des Konings bij het parket Halle-Vilvoorde. Hij is gespecialiseerd in cybercrime en zetelt in het expertisenetwerk cybercrime van het openbaar ministerie. Hij is verbonden aan het IGO en aan de nationale politieacademie.

Andere boeken door Gijs Verbeke

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cybercrime 3.0