Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 89% korting
, , , , e.a.

Financieel rechercheren

(Belgisch recht)

Boek Nederlands 2020 9782509038302
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
9,95
9,95
VOORDEEL - 89% korting

Samenvatting

Financieel rechercheren is meer dan ooit het instrument om bepaalde vormen van criminaliteit te bestrijden. Sinds de opgang van het buitgericht rechercheren, het tot stand komen van de kaalplukwet en de oprichting van het COIV, kwam er een op voornamelijk Europese Kaderwetten en Richtlijnen geïnspireerd wettelijk kader tot stand. Het huidige kader bevat in elk geval voldoende tools die een verregaande voordeelsontneming mogelijk maken.

Financieel rechercheren is echter meer dan een voordeelsontneming proberen bereiken. Het omvat ook het in beeld brengen van geldstromen, het inzicht verwerven in fraude en het in kaart te brengen van netwerken, om uiteindelijk tot een ontmanteling van die structuren te komen. Op die manier kan het immers een antwoord bieden op de georganiseerde criminaliteit.

Deze publicatie heeft als doel de lezer een beter inzicht te bieden in de belangrijkste principes van financieel rechercheren en de concrete toepassingen ervan. We staan ook uitgebreid stil bij de voordeelsontneming. In een tweede deel komen enkele fraudevormen en fraudeconstructies aan bod, waarmee medewerkers tijdens het rechercheren geconfronteerd kunnen worden. We hebben daarbij steeds gekozen voor een overwegend praktische benadering.

Specificaties

ISBN13:9782509038302
Taal:Nederlands
Bindwijze:boek
Aantal pagina's:368
Uitgever:Politeia
Druk:1
Verschijningsdatum:14-12-2020
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Financieel rechercheren