Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789013135800. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

Wetgeving gemeentelijk sociaal domein 2024-1

Paperback Nederlands 2024 9789013176223
Nog niet verschenen, verwacht op 20‑03‑2024
110,-

Samenvatting

Deze titel geeft inzicht in alle belangrijke wetten en regelingen rondom sociale zekerheid. Deze wettenpocket bespreekt onderwerpen als bijstand, schuldhulpverlening en jeugdbeleid. De inhoud is afgestemd op het takenpakket van de gemeente. Het is daarom ideaal voor gemeenteambtenaren bij de uitvoering van deze wetten. Maar ook voor rechters, advocaten en andere juridische dienstverleners bij geschillen met gemeenten over deze uitvoering.

De gemeente krijgt op het gebied van sociale zekerheid ook in 2023 steeds meer taken. Het is voor o.a. consulenten, bijstandsmaatschappelijk werkers, beslissers, juristen en medewerkers dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de regelgeving binnen dit dynamische werkveld. Deze wettenpocket helpt daarbij.

Wetgeving Gemeentelijk Sociaal domein 2023/2 bevat alle actuele regelgeving en bespreekt belangrijke onderwerpen als:
- maatschappelijke ondersteuning
- participatie
- bijstand
- schuldhulpverlening
- inburgering
- jeugdbeleid

Sociaal domein wetgeving
Deze editie is volledig geactualiseerd. Hiermee heeft u als lezer een overzicht van alle tot en met 1 juli 2023 geactualiseerde wetten en uitvoeringsregelingen. Van de Participatiewet tot de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs), de IOAW en IOAZ, de Wet inburgering 2021, de Jeugdwet en de Wet SUWI.

Wetgeving Gemeentelijk Sociaal domein 2023/2 is van grote waarde voor iedereen die werkzaam is binnen het gemeentelijk sociaal domein. Denk aan gemeenteambtenaren (bijvoorbeeld consulenten, juridische kwaliteitsmedewerkers, juristen bezwaar en beroep), maar ook aan rechters, advocaten en andere juridische dienstverleners.

Specificaties

ISBN13:9789013176223
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:20-3-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Over Kees-Willem Bruggeman

Kees-Willem Bruggeman is als zelfstandige actief als medewerker bezwaar en beroep, beleidsmedewerker en stafjurist op het terrein van het gemeentelijke sociale domein en het algemeen bestuursrecht (Brug Consult, brugconsult.nl). Hij is docent bij het opleidingsinstituut van de rechterlijke macht (SSR) en bij een aantal commerciële opleiders.

Andere boeken door Kees-Willem Bruggeman

Over Hans Nacinovic

Mr. Hans Nacinovic is sinds 2010 docent, juridisch adviseur en auteur bij De Legibus BV, van welk bedrijf hij ook eigenaar is. Hij heeft meegewerkt aan tal van publicaties over verschillende onderdelen van het sociale zekerheidsrecht, in het bijzonder over de bijstand. Daarnaast is hij redacteur van PS Actua en van Bijstandsbode.nl en annotator bij het jurisprudentietijdschrift USZ. Voorheen was hij hoofdredacteur van het Schulinck Handboek WWB (het huidige Grip-Op-Participatiewet).

Andere boeken door Hans Nacinovic

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wetgeving gemeentelijk sociaal domein 2024-1