Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Europese basisverdragen

Verdrag betreffende de Europese Unie; Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie; Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie; Verdrag van Lissabon; Protocollen en verklaringen

Paperback Nederlands 2016 9789013136562
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De negende druk van dit boek bevat de tekst van de Europese basisverdragen zoals deze luiden na de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon op 1 december 2009 en de toetreding van Kroatië op 1 juli 2013.

Ook zijn de wijzigingen van het primaire Unierecht meegenomen die de Europese Raad heeft kunnen bewerkstelligen via de vereenvoudigde herzieningsprocedures.

Opgenomen zijn het (vernieuwde) Verdrag betreffende de Europese Unie (VEU), het Verdrag betreffende de Werking van de Europese Unie (VWEU), het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie (Hv) met de Toelichting daarop, en de zelfstandige bepalingen van het Verdrag van Lissabon.

Van de Protocollen is de tekst opgenomen indien het nieuw door het Verdrag van Lissabon is ingevoerd. Van de eerdere Protocollen zijn er enkele integraal opgenomen en van de overige is de naam weergegeven. Ook uit de Verklaringen is een selectie gemaakt. Het Euratom-Verdrag is niet opgenomen.

Een concordantietabel met de artikelnummering van het EG- en EU-Verdrag van vóór de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon, houdt de oudere rechtspraak, wetgeving en literatuur toegankelijk.

De trefwoorden bij alle verdragsartikelen en het bijbehorende trefwoordenregister zijn in deze negende druk van Europese basisverdragen aangepast ter verbetering van het gebruikersgemak.

Specificaties

ISBN13:9789013136562
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:9
Verschijningsdatum:6-8-2016
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Europees recht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ronald van Ooik

Mr.dr. Ronald van Ooik is als universitair hoofddocent Europees Recht verbonden aan het Europa Instituut van de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Ronald van Ooik

Inhoudsopgave

1. Verdrag betreffende de Europese Unie 1
2. Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie 23
3. Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie (met Toelichting) 117
4. Verdrag van Lissabon 143
5. Protocollen (selectie) 147
6. Verklaringen (selectie) 167
7. Concordantietabellen 181

Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Europese basisverdragen