Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Bestuurdersaansprakelijkheid op grond van art. 2:9 BW en art. 6:162 BW

Paperback Nederlands 2017 9789013141597
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Naar aanleiding van arresten van de Hoge Raad over bestuurdersaansprakelijkheid ontstaan vragen over het criterium ‘ernstig verwijt’ en hoe dit zich verhoudt tot aansprakelijkheid uit onrechtmatige daad in Boek 6 BW. In deze uitgave zijn meningen en beschouwingen opgenomen, zoals deze zijn bediscussieerd tijdens een door het ZIFO georganiseerde debatmiddag.

Op 17 maart 2016 organiseerde het ZIFO een debatmiddag over bestuurdersaansprakelijkheid. Bestuurdersaansprakelijkheid op grond van art. 2:9 BW en art. 6:162 BW bevat de schriftelijke uitwerkingen van alle toespraken van deze middag, aangevuld met een verslag van de discussie. Deze uitgave biedt u daarmee nieuwe inzichten in de regels voor bestuurdersaansprakelijkheid en de invulling daarvan door de Hoge Raad.

De uitgave bevat interessante beschouwingen over de verhouding van bestuurdersaansprakelijkheid tot het algemene aansprakelijkheidsrecht. Daarnaast geeft het inzicht in de keuze die de Hoge Raad maakt om het criterium ‘ernstig verwijt’ toe te passen bij zowel aansprakelijkheid op grond van art. 2:9 BW als op grond van onrechtmatige daad. Bovendien worden aspecten van bestuurdersaansprakelijkheid belicht vanuit de optiek van de rechtspraktijk. De bijdragen kunnen een leidraad zijn voor toepassing, maar ook voor een betoog tot aanpassing van dit rechtsgebied. Dat maakt deze uitgave interessant voor zowel wetenschappers als voor professionals uit de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789013141597
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:45
Druk:1
Verschijningsdatum:10-2-2017
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over J.B. Huizink

Prof.mr. J.B. Huizink is als hoogleraar Ondernemingsrecht verbonden aan de Faculteit FEWEB en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid VU Amsterdam. In dat kader is hij tevens hoogleraar bij de Postdoctorale Controllersopleiding, Postdoctorale opleiding tot Compliance Officer en de postdoctorale opleiding Treasury Management. Hij is daarnaast werkzaam als zelfstandig juridisch adviseur.

Andere boeken door J.B. Huizink

Inhoudsopgave

Inleiding 7
Prof. mr. J.B. Huizink en Prof. mr. A.F. Verdam

Beginselen van bestuurdersaansprakelijkheid 9
Prof. mr. L. Timmerman

Bestuurdersaansprakelijkheid na Hezemans Air 21
Prof. mr. F.M.J. Verstijlen

Bestuurdersaansprakelijkheid aan de hand van de KPNQwest-zaak 31
Mr. J. de Bie Leuveling Tjeenk

Verslag van de discussie 39
Mr. K.H.M. de Roo

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bestuurdersaansprakelijkheid op grond van art. 2:9 BW en art. 6:162 BW