Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.

Handboek Externe Verslaggeving Checklist 2020

Vereisten bij toepassing NL GAAP

Paperback Nederlands 2021 9789013162219
Verkooppositie 5441
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze checklist helpt u bij het vaststellen of een jaarrekening 2020 voldoet aan de vereisten van NL GAAP. De lijst volgt de gebruikelijke opbouw van de jaarrekening, zodat u deze stap voor stap kunt doorlopen. De inhoud is afgestemd op rechtspersonen van uiteenlopend formaat en daarmee breed inzetbaar.

Wanneer u efficiënt wilt nalopen of een jaarrekening 2020 voldoet aan alle vereisten van NL GAAP, dan biedt Handboek Externe Verslaggeving Checklist 2020 het noodzakelijke houvast. Zowel geschikt voor snelle raadpleging als een stap voor stap checklist.

NL GAAP omvat alle Nederlandse wettelijke voorschriften en jurisprudentie rondom verslaggeving, in combinatie met de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving. Deze checklist biedt ondersteunt u op de volgende gebieden:

De lijst helpt u om puntsgewijs vast te stellen of jaarrekeningen uit verslagjaar 2020 voldoen aan de vereisten van de NL GAAP;
De checklist volgt de gebruikelijke opbouw van de jaarrekening. Per onderdeel vindt u de actuele bepalingen over de juiste verwerking, waardering, presentatie en toelichting. Zo heeft de informatie die u zoekt snel bij de hand.

Rechtspersonen
Voor verschillende rechtspersonen (groot, middelgroot, klein en micro) gelden andere regels en vrijstellingen. Daarom vindt u overzichtelijk per rechtspersoon aangegeven in hoeverre de voorschriften betrekking hebben op inrichtings- (I) dan wel de publicatievereisten (P) van de jaarstukken. Doordat voor grote rechtspersonen de inrichtingsjaarrekening ook moet worden gepubliceerd, zijn de kolommen inrichtings- en publicatievereisten binnen deze categorie voor u samengevoegd. De vereisten voor de jaarrekening van microrechtspersonen zijn in deze checklist opgenomen in een apart onderdeel.

U kunt Handboek Externe Verslaggeving Checklist 2020 op twee manieren gebruiken. Aan de ene kant kunt u de checklist van A tot Z volgen tijdens het opstellen van de jaarrekening. Aan de andere kant kunt u het raadplegen in het geval van specifieke kwesties, waarbij u per onderdeel kunt controleren in hoeverre het voldoet aan verwerkings- en waarderingsvereisten dan wel aan presentatie- en toelichtingsvereisten.

Specificaties

ISBN13:9789013162219
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:464
Druk:1
Verschijningsdatum:1-2-2021

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Externe Verslaggeving Checklist 2020