Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Keynotes

Nijmeegse annotaties als afscheid van Raymond Schlössels

Gebonden Nederlands 2023 9789013173833
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

Prof. mr. Raymond Schlössels verruilt na ruim eenentwintig jaar zijn leerstoel staats- en bestuursrecht aan de Radboud Universiteit voor een leerstoel bestuursrecht aan de Universiteit Maastricht. Keynotes Nijmeegse annotaties als afscheid van Raymond Schlössels vormt een passende afscheidsbundel. De bundel weerspiegelt Raymonds enorme kennis van het bestuursrecht, van de algemene leerstukken en zijn gevoel voor het bestuursrechtelijk systeem. De bundel is opgedeeld in drie delen:

- Bevoegdheid & normering
- Rechtsbescherming
- Handhaving & schadevergoeding

De annotaties bieden actuele en verhelderende kanttekeningen bij oude en nieuwe rechterlijke uitspraken. Zo zijn er beschouwingen te lezen bij “klassiekers” als het Harmonisatiewet-arrest en het Van Gend & Loos-arrest, maar ook bij de “nieuwe headliners” zoals de Harderwijk-uitspraak en de uitspraken in de Toeslagenaffaire. Daar tussenin treft de lezer een keur aan verdiepende beschouwingen over uiteenlopende rechtsstatelijke onderwerpen.

Raymond Schlössels heeft vanuit zijn leerstoel staats- en bestuursrecht aan de Radboud Universiteit een geweldige impuls gegeven aan het bestuursrechtelijke onderwijs en onderzoek, zowel in kwalitatieve als kwantitatieve zin. Maar ook daarbuiten: Raymond is gedurende de 21 jaar die hij op het Radboud doorbracht uitgegroeid tot een ware ‘zwaargewicht’ in het bestuursrecht. Daarmee heeft hij zijn collega’s binnen en buiten de vaksectie weten te inspireren. In diezelfde sleutel willen zijn Radboudvrienden hem wat teruggeven: een bundeling van bijzondere annotaties bij uitspraken die onderwerpen aansnijden, die Raymond aan het hart gaan en een grondtoon in zijn juridische werk vormen.

Specificaties

ISBN13:9789013173833
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:568
Druk:1
Verschijningsdatum:15-9-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over A.G.A. Nijmeijer

Mr. A.G.A. Nijmeijer is hoogleraar Omgevingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Andere boeken door A.G.A. Nijmeijer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Keynotes