Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het digitale proletariaat

Paperback Nederlands 2015 9789023483366
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

De digitale revolutie brengt een eigentijds proletariaat voort. Fabrieksarbeiders zijn vervangen door informatieverwerkers, grootindustriëlen door groot databezitters, machines door megaservers. De industrialisering van de arbeid heeft plaatsgemaakt voor de industrialisering van de geest, lichamelijke uitputting voor geestelijke uitputting, en milieuvervuiling wordt verdrongen door mentale vervuiling.

In 'Het digitale proletariaat' wordt de ontstaansgeschiedenis van een eigentijdse klasse geschetst. De digitale proletariër is een mens van wie het hele bewustzijn – zijn aandacht, emoties en vriendschappen, zijn ideeën en fantasieën – tot koopwaar is gereduceerd. Schnitzler maakt inzichtelijk dat de mens zowel zijn handelingsbekwaamheid als zijn levenskennis dreigt te verliezen. Totale proletarisering is het resultaat. De bijtende kritiek van de auteur op de digitale cultuur noopt tot bezinning.

Specificaties

ISBN13:9789023483366
Trefwoorden:digitale revolutie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:1
Verschijningsdatum:5-3-2015
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hans Schnitzler

Hans Schnitzler (1968) is filosoof en publicist. Zijn essays en columns verschenen onder meer in de Volkskrant, en Hard Gras. Hij is columnist voor journalistiek platform Follow the Money en docent aan de Bildung Academie. In 2015 verscheen Het digitale proletariaat.

Andere boeken door Hans Schnitzler

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het digitale proletariaat