Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Handboek Posttraumatische stressstoornissen

Paperback NL 2020 9789024432554
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Klinische, maatschappelijke en biologische aspecten PTSS
Dit unieke handboek geeft een overzicht van klinische en wetenschappelijke inzichten van waaruit praktisch toepasbare hulp mogelijk is voor mensen met een vorm van PTSS. Uitgangspunten zijn dat er verschillende vormen van posttraumatische stressstoornissen zijn (van enkelvoudige tot complexe posttraumatische stress en dissociatieve stoornissen) en dat de zorg breed geschakeerd is (van preventie en opvang in een organisatie tot allerlei geavanceerde vormen van psychotherapie en farmacotherapie), voor zowel kinderen als volwassenen. De redactie heeft gekozen voor een brede benadering, waarbij aandacht is voor niet alleen klinische aspecten maar ook maatschappelijke en biologische processen.

Nederland vooraanstaand in onderzoek en zorg rond psychotrauma
Oorlog, rampen, geweldsmisdrijven, ongevallen, seksueel geweld, de plotselinge dood van een geliefde persoon. Het zijn schokkende gebeurtenissen waarmee ieder mens kan worden geconfronteerd en die kunnen leiden tot ernstige en soms ook langdurige gevolgen voor de getroffen persoon en zijn of haar omgeving. De belangstelling voor deze ingrijpende gevolgen, in het bijzonder de posttraumatische stressstoornis (PTSS), heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Niet alleen in de hulpverlening en het wetenschappelijk onderzoek, maar zeker ook in de samenleving. Nederland is een vooraanstaand land geworden in onderzoek en zorg rond psychotrauma.

Voor wie?
Handboek posttraumatische stressstoornissen is bedoeld voor hulpverleners en wetenschappers die te maken krijgen met effecten van blootstelling aan schokkende gebeurtenissen: psychiaters, psychotherapeuten, psychologen, huisartsen, gedragswetenschappers, wetenschappelijk onderzoekers, verpleegkundigen en andere professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Het boek is voorgeschreven literatuur voor psychiaters in opleiding. Ook is dit handboek informatief voor verpleegkundigen, inrichtingswerkers, maatschappelijk werkenden, defensie- en justitiepersoneel, medewerkers van re-integratiediensten, personeelsafdelingen en arbodiensten, politie- en brandweermensen en mensen die te maken hebben met slachtoffers van seksueel geweld.

Specificaties

ISBN13:9789024432554
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:860
Uitgever:De Tijdstroom
Verschijningsdatum:2-3-2020
Hoofdrubriek:Geneeskunde

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek Posttraumatische stressstoornissen