Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Zelf leren schrijven voor economie en bedrijfskunde

Paperback Nederlands 2021 9789024435319
Nog niet verschenen, verwacht op 02‑01‑2023
39,95

Samenvatting

Veel studenten hebben grote moeite met het schrijven van goede, leesbare teksten. Zelf leren schrijven voor economie en bedrijfskunde is een schrijftraining die bestaat uit twee componenten: een online omgeving en dit boek dat studenten kunnen gebruiken als naslagwerk.

Schrijftraining voor studenten economie en bedrijfskunde
Het boek beschrijft de tien programma’s, ook wel schrijf-ViBE’s genoemd, waaruit deze training bestaat. De ViBE´s behandelen verschillende aspecten van het schrijven. Aan de orde komen: structuur, theoretisch kader, data en methodiek, resultaten, integriteit, verwijzen, parafraseren, argumentatie, zinsconstructie, revisie op grammatica en interpunctie, en wetenschappelijke schrijfstijl.

Elke schrijf-ViBE biedt schrijfadvies en vuistregels. Na het doornemen van de ViBE´s kan de lezer online oefeningen maken om de vuistregels te leren toepassen. Het antwoord kan de lezer daarna vergelijken met een goed voorbeeld, de zogenoemde expertversie. Uiteindelijk kunnen de vuistregels worden gebruikt om een eigen schrijfopdracht te maken en te reviseren. De combinatie van een heldere uitleg over de verschillende vaardigheden en de oefening ervan, waarop meteen feedback volgt, leidt tot een zeer effectieve training.

Deze tweede druk is geheel herzien en geeft nu ook richtlijnen voor wiskundig schrijven. Het boek behandelt naast het beschrijven van empirisch nu ook theoretisch en expirimenteel onderzoek. Ook de oefeningen in de bijbehorende online omgeving zijn ingrijpend herzien.

Deze schrijftraining is ontwikkeld voor studenten in het wetenschappelijk en HBO-onderwijs die een economische opleiding volgen, maar is ook goed inzetbaar op de professionele markt.

Specificaties

ISBN13:9789024435319
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:2-1-2023
ISSN:

Over Henk van der Molen

Prof. dr. Henk T. van der Molen is hoogleraar psychologie bij het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij de Faculteit Psychologie van de Open Universiteit Nederland. Zijn leeropdracht Arbeid en Onderwijs heeft onder meer betrekking op de ontwikkeling van innovatieve vormen van vaardigheidstraining en de beoordeling van de effecten daarvan. Momenteel is hij decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit. Voorheen was hij gedurende 8 jaar voorzitter van het Nederlands Instituut van Psychologen. Hij promoveerde in 1985 bij Gerrit Lang en Adriaan de Groot cum laude op een onderzoek naar de effecten van cursussen voor verlegen mensen.

Andere boeken door Henk van der Molen

Over Eveline Osseweijer

Eveline Osseweijer is ICT medewerker en programmeur aan het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Andere boeken door Eveline Osseweijer

Over Henk Schmidt

Prof. dr. Henk Schmidt is hoogleraar Psychologie aan de Erasmus Universiteit. Hij is gespecialiseerd in leren en geheugen en heeft veel gepubliceerd over probleemgestuurd leren.

Andere boeken door Henk Schmidt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zelf leren schrijven voor economie en bedrijfskunde