Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

33 tips voor hbo-didactiek

Adviezen uit onderzoek en onderwijs

Paperback Nederlands 2021 9789024441068
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Studenten in het (hoger) beroepsonderwijs worden geacht om steeds zelfstandiger te leren. De begeleiding van dat proces vraagt van docenten tact en de juiste didactische vaardigheden. Hoe kun je als docent studenten goed helpen met leren?

33 tips voor hbo-didactiek helpt zowel de beginnende als gevorderde docent die studenten voorbereidt op de beroepspraktijk. Het bevat 33 unieke tips voor effectieve didactiek. Iedere tip start met een beknopte samenvatting van de belangrijkste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens worden praktische aanwijzingen gegeven uit de onderwijspraktijk, direct inzetbaar in de les. De auteurs vertellen hoe het leerproces in het studentenbrein verloopt, hoe studenten leren leren en wat wel en niet werkt.

Dit boek is nuttig voor iedereen die zich bezighoudt met het begeleiden van studenten en is te gebruiken bij zowel het vormgeven van het onderwijs, als tijdens het lesgeven. De praktische voorbeelden komen uit het hoger beroepsonderwijs, maar de meeste inzichten zijn ook geschikt voor het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en het basisonderwijs. Goede didactiek is immers universeel. Kortom, een essentieel boek voor iedereen die studenten wil voorbereiden op een leven lang leren.

Specificaties

ISBN13:9789024441068
Trefwoorden:onderzoek, onderwijs
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-8-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Wessel Peeters

Wessel Peeters is onderwijskundige en werkte eerder als docent in het voortgezet onderwijs.Tevens is hij mede-oprichter van het onderwijsplatform Vernieuwenderwijs.

Andere boeken door Wessel Peeters

Over David Maij

David Maij is gepromoveerd psycholoog en gedragswetenschapper. Met zijn bedrijf Neuro Habits zet hij zich in voor een onderwijssysteem waar een ‘leven lang leren’ centraal staat.

Andere boeken door David Maij

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: Leren
Deel 2: Helpen met leren
Deel 3: Leren leren
Deel 4: Misvattingen over didactiek en leren

Tot besluit
Overzicht tips en werkvormen
Noten
Over de auteurs
Dankwoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        33 tips voor hbo-didactiek