Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Daoïsme

De mystieke traditie (een bloemlezing)

Paperback NL 2023 9789024442690
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Deze unieke bloemlezing toont de grote literaire en levensbeschouwelijke rijkdom van daoïstische teksten rond het thema van de mystieke eenwording.
‘De dao die je kunt uitspreken is niet de dao die blijft duren.’ Met deze woorden opent de Schrift van de Weg en de Kracht (Daode jing). Over de grenzen van tijd, cultuur en taal heen hebben mystici aangegeven dat de meest fundamentele realiteit, het goddelijke of het oerprincipe, en de eenwording ermee, niet te bevatten zijn en onze vermogens tot verwoording overstijgen. Toch zijn er talloze pogingen ondernomen om het onzegbare te zeggen, ook in het oude China, en met name in de traditie van het daoïsme.
Deze bloemlezing, de eerste in haar genre in de Nederlandse taal, gunt de lezer een blik op de grote literaire en levensbeschouwelijke rijkdom die binnen de daoïstische traditie is gegroeid rond het thema van de mystieke eenwording. Naast fragmenten uit de daoïstische klassieken bevat dit boek ook een keur aan meer literaire passages: van extatische gedichten die zich laten lezen als mentale ruimtereizen, tot gedetailleerde handleidingen voor wie streeft naar kalmte, onthechting, vergetelheid en andere cruciale stappen in het geleidelijke proces van de Weg.

Specificaties

ISBN13:9789024442690
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:8-5-2023
Hoofdrubriek:Filosofie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Daoïsme