Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Coachende gespreksvoering

Paperback Nederlands 2022 9789024444106
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 3655Hoogste positie: 194
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Coachende gespreksvoering' kan als zelfstandig boek worden bestudeerd al bouwt het voort op Praktische gespreksvoering waarin Wim Donders en Liesbeth Ruijs de basisvaardigheden voor gespreksvoering beschrijven.

Als je de kunst van het luisteren in de vingers hebt en daarbij de techniek beheerst van samenvatten en doorvragen, kun je kiezen voor een coachmethode. In dit tweede boek worden veelgebruikte methodes theoretisch en praktisch uiteengezet. Het is gelukt om een aantal ervaren coaches bij elkaar te brengen, die ieder hun eigen expertise beschrijven. Van elke methode worden stap voor stap de principes uitgelegd. Met oefeningen in het boek en op de website krijg je een aantal vaardigheden onder de knie. Op grond daarvan kun je kiezen voor een of meerdere methodes die bij jou passen en bij het werk dat jij wilt gaan doen.

Nieuw
Deze herziene vierde druk is verrijkt met een hoofdstuk over ACT, een methode die zo’n opgang maakt dat die een plaats verdient in deze druk. Het hoofdstuk over mediation is naar de bijbehorende website verplaatst, omdat het, ook volgens gebruikers van het boek, minder een coachmethode is.

Specificaties

ISBN13:9789024444106
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:384
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:24-5-2022
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Over Wim Donders

Drs. Wim Donders studeerde Sociale Pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Tijdens zijn afstuderen gaf hij trainingen in sociale vaardigheden aan leerkrachten. Hij was 32 jaar docent gespreksvoering en coach aan de Fontys Hogeschool Personeel en Arbeid, tegenwoordig: HRM en Psychologie. Tot 2007 gaf Wim ook trainingen in gespreksvoering aan de propedeuse Toegepaste Psychologie.

Andere boeken door Wim Donders

Over Liesbeth Ruijs

Liesbeth Ruijs heeft Onderwijs- & Opleidingspsychologie aan de Tilburg University gestudeerd. Lange tijd werkte zij als onderwijsconsultant en e-learning specialist en trainer in het onderwijs en bedrijfsleven. Toen de opleiding Toegepaste Psychologie van Fontys Hogescholen startte in Eindhoven, maakte zij de overstap naar het onderwijs. Een rol spelen in de studieloopbaan van jongvolwassenen én een groter accent op de (psychologische) inhoud is voor haar de perfecte combinatie. Zelf ziet zij dit als de beste stap in haar loopbaan. Zij deed een opleiding tot coach practioner bij de Alba Academie en tot ACT-coach (Acceptance and Commitment Therapy) bij SeeTrue Opleidingen. Bij Toegepaste Psychologie is zij docent en als lid van het expertiseteam coachen en adviseren verantwoordelijk voor de leerlijnen die hieronder vallen, zoals basisgespreksvaardigheden, coachvaardigheden en coachthema’s. Daarnaast is zij studieadviseur en in die rol coacht ze studenten die extra begeleiding nodig hebben. Dit zijn studenten met een functiebeperking, met persoonlijke problemen, topsporters, studenten met motivatieproblemen en studenten met een onderneming.

Andere boeken door Liesbeth Ruijs

Inhoudsopgave

1 Inleiding, Wim Donders en Liesbeth Ruijs
2 Coachen,Inge van de Vorst
3 Oplossingsgericht werken,Dick J. van Dijk en Louis Cauffman
4 Coachen bij verlies,Jakob van Wielink en Leo Wilhelm
5 NLP (neurolinguïstisch programmeren),Peter Dalmeijer
6 RET (rationeel-emotieve training),Wouter Backx
7 ACT (acceptance en commitment therapie),Liesbeth Ruijs en Ellen van Straalen - van Geffen
8 Motiverende gespreksvoering,Gwenn Sieben en Tom Boves
9 Systeemtheorie en coaching, Theo Bruekers
10 Conflictcoaching, Francine ten Hoedt
11 Biografisch werken met de HSF-methode,Wim Donders

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Coachende gespreksvoering