Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

33 tips voor VO-didactiek

Paperback Nederlands 2023 9789024452187
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Als docent in het voortgezet onderwijs wordt er steeds meer van je gevraagd. Naast je inhoudelijke vakkennis gaat het ook over de didactische kant: hoe kun je als docent je leerlingen zo goed mogelijk helpen met leren?
33 tips voor vo-didactiek helpt zowel de beginnende als gevorderde docent die lesgeeft aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het bevat 33 unieke tips voor effectieve didactiek. Iedere tip start met een beknopte samenvatting van de belangrijkste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens worden praktische aanwijzingen gegeven uit de onderwijspraktijk, direct inzetbaar in de les. De auteurs vertellen hoe het leerproces in het leerlingenbrein verloopt, hoe leerlingen leren leren en wat wel en niet werkt.
Dit boek is nuttig voor iedereen die zich bezighoudt met het begeleiden van leerlingen en is te gebruiken bij zowel het vormgeven van het onderwijs, als tijdens het lesgeven. De praktische voorbeelden komen direct uit de klas, en werken daarbij op elk niveau in het vo. Goede didactiek is immers universeel. Kortom, een essentieel boek voor iedereen die leerlingen wil helpen ontwikkelen richting een leven lang leren.

Specificaties

ISBN13:9789024452187
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:1-5-2023
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over David Maij

David Maij is gepromoveerd psycholoog en gedragswetenschapper. Met zijn bedrijf Neuro Habits zet hij zich in voor een onderwijssysteem waar een ‘leven lang leren’ centraal staat.

Andere boeken door David Maij

Over Wessel Peeters

Wessel Peeters is onderwijskundige en werkte eerder als docent in het voortgezet onderwijs.Tevens is hij mede-oprichter van het onderwijsplatform Vernieuwenderwijs.

Andere boeken door Wessel Peeters

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        33 tips voor VO-didactiek